Senz Sports R6000 Review & Ervaringen (2024)

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op januari 22, 2024

R6000 Senz Sports Roeitrainer
R6000 Senz Sports Roeitrainer

Op zoek naar een manier om thuis te kunnen trainen? Dan is de Senz Sports R6000 mogelijk dé perfecte manier om thuis aan de slag te gaan.

Zelf maak ik bijna dagelijks gebruik van dit fantastische apparaat.

Naast mijn dagelijkse bezoek aan de sportschool is deze machine perfect om thuis mijn cardio te kunnen doen, zelfs met slecht weer!

In deze review vertel ik jou precies wat de voor- en nadelen van het apparaat zijn. Ook vergelijk ik dit apparaat met soortgelijke roeimachines van dit merk, de R4000 en de R5000.

Aan het einde van deze review hoop ik dat jij de keuze kunt maken die het beste bij jouw wensen past.

De R6000 in het kort

R6000 Senz Sports Roeimachine

De R6000 is een roeimachine die werkt op waterweerstand. Dankzij de watertank heeft roeien met dit apparaat veel weg van roeien op het water.

De wateraandrijving kun je aanpassen, waardoor je de intensiteit kunt verhogen of verlagen. Dit apparaat is geschikt voor iedereen die thuis aan wat extra beweging wil doen.

Ik gebruik het apparaat zelf dus als extra cardio naast mijn sportroutine. Het apparaat is ook ideaal te gebruiken als dagelijkse conditietrainer.

Dankzij de mogelijkheid om je progressie bij te houden kun je jezelf iedere dag weer uitdagen.


De eigenschappen van de R6000

Ik heb de R6000 uitvoerig getest voordat ik deze kocht. Naast de Senz Sports R6000 heb ik ook gebruik gemaakt van de Senz Sports R4000 en de Senz Sports R5000.

De 4000 en de 5000 waren voor mij niet uitgebreid genoeg. De R5000 werkt met luchtdruk en de R4000 heeft geen optie om de waterweerstand aan te passen.

Ik wilde gaan voor een ervaring die dicht bij het echte roeien komt, daarom was de R6000 voor mij perfect. Voor zijn prijsklasse is de machine ook echt van hoge kwaliteit.

Design

R6000 Senz Sports Roeimachine Zwart

De R6000 heeft een strak afgewerkt design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De watertank aan de voorkant is netjes weggewerkt in het design.

Ook is het erg makkelijk om de tank aan de bovenkant bij te vullen. De tank is zo gevormd dat het R6000 rechtop kan worden gezet.

Dit is ideaal als je het apparaat in een kleine ruimte wilt plaatsen, zoals de hoek van je schuur.

Voetsteun

Voetsteun R6000 Senz Sports

De voetsteun is verstelbaar zodat jij zo comfortabel mogelijk op het apparaat plaats kunt nemen. Daarnaast kun je je voeten op hun plaats houden met de bijgeleverde steunbanden.

Zo kun je er altijd voor zorgen dat jouw sportieve ervaring wordt geoptimaliseerd. Dankzij de stevige plaatsing van je voeten voorkom je blessures tijdens je workout.

Display

r6000-display

Daarnaast is de R6000 uitgerust met een display waarop je roeiafstand en aantal roeislagen worden bijgehouden. Ook kun je je calorieverbruik en trainingsduur bijhouden.

Ideaal als je je progressie wilt bijhouden door te zien in hoeveel tijd je een bepaald aantal kilometers aflegt.

Ook is het erg fijn om te zien hoeveel calorieën je verbrand hebt, zeker als je bezig bent met afvallen.

Grote broer & broertje van de R6000

Dat de R6000 voor mij het perfecte apparaat is, betekent nog niet dat dit voor jou ook geldt.

Er zijn veel facetten waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een fitness apparaat. Het is natuurlijk de bedoeling dat je er vaak gebruik van maakt!

Daarom een klein overzicht van beide modellen, om de keuze voor nog wat makkelijker te kunnen maken.

De R4000

senz-sports-r4000

Net als de R6000 wordt de R4000 aangedreven met water. Het grote verschil zit hem in het feit dat je de R4000 niet zelf kunt instellen.

De weerstand wordt alleen bepaald door je eigen kracht, zonder dat je van tevoren de kracht hoger of lager kunt zetten.

Verder heeft de R4000 ook een display waarop je je calorieverbruik, afstand en roeislagen kunt aflezen.

Wil je gaan voor een betaalbaardere optie en kun je leven met iets minder mogelijkheden? Dan is de R4000 een goed apparaat voor jou.

Wil je iets meer opties om je ervaring tijdens het sporten te verbeteren? Dan kun je beter kiezen voor de R6000.

De R5000

r5000-senz

De R5000 werkt dus op luchtweerstand in plaats van waterweerstand. Hierdoor wordt de weerstand vooral opgebouwd door de kracht die je zelf gebruikt.

Je kunt de weerstand waarop je begint wel zelf instellen op het apparaat. Zo kun je dus wekelijks progressie boeken op het gebied van kracht en/of conditie.

De display van de R5000 heeft dezelfde functies als de 4000 en 6000, maar daarnaast ook de optie om je hartslag te meten.

Door de bijgeleverde borstband kun je tijdens je workout je hartslag goed in de gaten houden.

Maakt het je niet uit of de roei ervaring in de buurt komt bij het roeien op het water? Dan kun je zonder problemen kiezen voor de R5000.

Is dit wel iets waar jij waarde aan hecht? Dan is de R4000, of beter nog, de R6000 een goed apparaat voor jou.

Gebruikerservaringen van de R6000

Ik heb in mijn research veel gekeken naar de ervaringen van andere gebruikers. Hierbij heb ik gelet op hun mening over de prijs, de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product.

Uit de reviews blijkt dat veel klanten het een top apparaat vinden voor deze prijsklasse. Wel wordt er soms kritiek geuit over de display, deze mag wat uitgebreider.

De roeimachine zelf is van hoge kwaliteit vinden de mensen, zeker als je kijkt naar de prijsverhouding.

Het apparaat is daarnaast makkelijk te gebruiken en wordt gezien als een upgrade ten opzichte van zijn voorgangers.

De algemene indruk van de gebruikers is dus zeker positief.

Mijn conclusie

Roeitrainer R6000 Senz Sports

Na grondig onderzoek ben ik tot de volgende conclusie gekomen. Het apparaat staat hoog aangeschreven bij haar gebruikers, en terecht!

Dankzij de goede prijs is de R6000 een ideaal model om in te stappen. Ook is de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid gewoon heel erg goed.

Het enige minpunt wat mensen aangeven is het gebruik van de display. De informatie die wordt weergegeven is niet uitgebreid genoeg, vinden zij.

Mocht je een machine zoeken waarop je de ‘basic’ informatie zoals tijd en calorieverbruik kunt aflezen is dit apparaat perfect.

Klik hieronder om direct naar het aanbod te gaan.


Meer waterweerstand roeitrainers:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *