Power plate kopen: de beste opties

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 2, 2023

powerplate-training
powerplate-training

Een power plate kopen is vaak een grote investering. Je wilt daarom ook zeker weten dat je een power plate koopt van goede kwaliteit.

In dit artikel vertellen we jou wat je moet weten én vind je de beste mogelijkheden!

De beste powerplates

Hieronder kun je de beste power plates vinden. Ze zijn geselecteerd op prijs, kwaliteit, gebruiksgemak, comfort én gebruikerservaringen.

1. Powerplate Move

powerplate_move

Dit apparaat is van het merk Powerplate. De enige echte dus. Laten we vooropstellen dat het geen goedkoop trilapparaat is. Een investering moet je er dus zeker voor overhebben.

Desalniettemin biedt Powerplate nog altijd de beste kwaliteit. Hij is sterk belastbaar, heeft een fijn formaat en heeft een groot vermogen.

Ook qua trainingsmogelijkheden biedt hij je alles wat je nodig hebt om in vorm te komen. Het apparaat is geschikt om intensief te trainen, maar ook om je spieren tot ontspanning te laten komen. Kortom, een zeer compleet apparaat!2. Invitalis ViViBo Pro

invitalis_vivibo_pro

De Maxxus Lifeplate is de beste optie als je een goede trilplaat zoekt die jou kan helpen om je fysieke doelen waar te maken.

Ook wanneer je opzoek bent naar een plate voor in een professiole setting is het een erg goede keuze.

Momenteel is de Lifeplate te verkrijgen in twee uitvoeringen: de witte en de grijze variant.

De plaat wordt geleverd met twee verstelbare trainingsbanden die je indien gewenst eraan kunt bevestigen om de trainingsmogelijkheden uit te breiden.

Wil je de Invitalis ViViBo kopen? Druk op de knop hieronder om de prijzen en het huidige aanbod te zien:3. Christopeit Vibro 5000

christopeit_trilplaat_vibro_5000

Wanneer je op zoek bent naar een wat goedkoper alternatief dan is de powerplate van Christopeit een erg goed alternatief. Het apparaat is met name erg geschikt om thuis te gebruiken.

Met deze plate heb je verschillende mogelijkheden ter beschikking om te trainen. Je kunt dan ook kiezen uit verschillende programma’s en soorten vibraties. Zo is er keuze uit 50 verschillende niveaus.

Het apparaten heeft een motor met een vermogen van 500 watt en de plaat zelf weegt 26 kg, wat ervoor zorgt dat het erg stabiel blijft staan als je er krachtoefeningen op uitvoert.

Naast harde trillingen is er ook een speciale massagefunctie beschikbaar die er vooral voor zorgt dat je tot rust zal komen. Dit maakt deze power plate dan ook multifunctioneel te gebruiken en geschikt voor verschillende fysieke doelen.

Wil jij de Christopeit Vibro 5000 kopen? Meer informatie, specificaties en de prijs bekijk je via de knop hieronder:Wat is een power plate?

Power plate is officieel een merk dat trilplaten van professionele kwaliteit verkoopt.

Maar doorgaans wordt er met een power plate een fitness trilplaat bedoeld, die voorzien is van de beste kwaliteit.

Kenmerken zijn dat je erop kunt staan terwijl je je beethoudt aan een handvat. En dat je de keuze hebt uit een uitgebreid trainingsprogramma.

De de volksmond spreekt men ook wel eens over een Power plate indien men het over een fitness trilplaat heeft. Het wordt dus ook wel als synoniem gebruikt.

Waarom een power plate kopen?

trilplaat-powerplate

Een power plate kopen kan je een hoop fysieke voordelen opleveren.

Zo zijn de plates onder andere goed om spieren op te bouwen, vet te verliezen én de botdichtheid te versterken.

Er zal binnen korte tijd een hoop elektrische schokjes gegeven worden waardoor je spieren erg vaak aangespannen worden in een zeer korte tijd. Dit is dan ook de reden waarom de apparaten zo effectief zijn.

Je ziet de power plates vaak terug in sportscholen en health centra. Maar ook bij mensen thuis zijn de plates vaak te bewonderen.

Veel mensen kiezen dan ook voor een dergelijk apparaat vanwege de korte, effectieve trainingen die je ermee kunt doen. Of juist vanwege de passieve manier van trainen.

Je kunt er namelijk voor kiezen om krachtoefeningen op te doen, maar je kunt er ook op gaan staan en een trainingsprogramma selecteren.

Jij kunt dan in de tussentijd genieten van een muziekje of ander entertainment, terwijl je power plate jouw spieren aan het werk zet zónder dat jij er al te veel van merkt.

Waar op letten bij een powerplate?

Bij een power plate is het belangrijk dat je deze met beleid gebruikt. Je dient er stevig op te gaan staan, met je voeten op schouderbreedte.

Vervolgens zak je lichtjes door je knieën heen en houd je je vast aan het handvat voor je.

Dit doe je nadat je een voor jou gewenst programma hebt geselecteerd vanuit het bedieningspaneel.

Bediening

maxxus-plate-scherm

Wanneer je een power plate koopt is het belangrijk om te kiezen voor een variant met makkelijke bediening. Een nadeel van professionele toestellen kan zijn dat ze eindeloos veel mogelijkheden hebben.

Dit is vooral een nadeel wanneer deze mogelijkheden moeilijk te vinden zijn vanuit het menu, of lastig zijn te selecteren.

Omdat je een powerplate vaak aanschaft om juist snel en effectief te kunnen trainen, wil je uiteraard niet te lang bezig zijn met de bediening ervan.

Je wilt snel je trainingsprogramma kunnen instellen, om vervolgens te beginnen met je tril workout.

De powerplates die jij in dit artikel vindt zijn dan ook geselecteerd op gebruiksgemak, zodat je voorzien bent van een ultieme gebruikerservaring. En niet hoeft aan te modderen met de bediening.

Trainen met een power plate

power-plate-maxxus

Zoals je hebt kunnen lezen zijn de trainingsmogelijkheden met een power plate enorm groot. De manier hoe je de power plate gaat gebruiken is dus geheel afhankelijk van jouw fysieke doelen. Is je doel om kracht op te bouwen?

Dan is het verstandig om krachtoefeningen te gaan doen met behulp van de power plate.

Wanneer je wilt afvallen kun je hier ook voor kiezen. Hoe meer spieren jij namelijk opbouwt, hoe sneller jij zult gaan afvallen.

Daarnaast verbrandt je ook nog eens enorm veel calorieën, alleen al door te staan op de plaat. Dit is dus win-win!

Power plate of fitness trilplaat?

power-plate

Aangezien er vaak veel verwarring heerst over wat het verschil precies is tussen een power plate en een fitness trilplaat, hoop ik die verwarring voor eens en altijd de wereld uit te helpen.

De fitness trilplaat is namelijk een verzamelnaam voor alle trilplaten die gebruikt worden met als doel te werken aan de fysieke gesteldheid. Deze apparaten vind je in verschillende soorten en maten.

De power plates is zoals eerder vermeldt officieel een merk fitness trilplaten.

Het wordt wereldwijd gezien als één van de betere merken. Een nadeel is dat deze platen vrij duur zijn en ook beperkt verkrijgbaar in Nederland.

Naast de merknaam wordt met een power plate ook vaak simpelweg een fitness trilplaat genoemd. En dan met name een trilplaat met een groter formaat.

Deze kosten doorgaans wat meer, maar zijn van professionele kwaliteit. En ook geschikt om te gebruiken in elke omgeving.

Gebruik bij knie- nek of rugklachten

Heb je last van knie- nek of rugklachten? Dan is het afgeraden om een powerplate te gebruiken.

Wanneer je dit toch doet loop je namelijk het risico dat deze klachten erger worden.

Wanneer je twijfelt het verantwoordelijk is om het apparaat te gebruiken met jouw klachten, neem dan eerst contact op met je huisarts of vraag om professionele hulp.

Waar een powerplate kopen?

Een powerplate kun je kopen bij deze winkels:

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *