Nocco – Welke voordelen heeft dit suikervrije sportdrankje?

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op mei 28, 2023

NOCCO sportdrankjes
NOCCO sportdrankjes

Ben je op zoek naar een suikervrij sportdrankje of keto drankje? Of ben je op zoek naar vloeibare supplementen die lekker smaken?

Dan is Nocco iets voor jou!

In dit artikel vertel ik je meer over dit bijzondere product. Ook vertel ik je over de inhoud van Nocco producten en wat de voordelen zijn.

Je leest daarnaast meer over de soorten en smaken die Nocco verkoopt.

Wat is Nocco?

NOCCO sportdrankje

Nocco is een merk opgericht in 2014. De naam NOCCO komt voort uit de woorden No Carbs Company.

Er zitten dus geen suikers of koolhydraten in dit drankje. Daarnaast zitten de Nocco drankjes vol met vitamines.

Welke ingrediënten zitten erin?

Het bedrijf dat de drankjes produceert, omschrijft ze zelf als Nocco BCAA drankjes.

BCAA is een ander woord voor de combinatie van 3 aminozuren. De aminozuren in BCAA zijn leucine, isoleucine en valine.

Deze woorden zeggen jou waarschijnlijk niks, maar mij gelukkig wel. Wat belangrijk is om te weten is dat deze 3 aminozuren belangrijk zijn voor sporters.

Deze stoffen dragen namelijk bij aan de ontwikkeling van eiwit, waardoor je spiergroei wordt verbeterd.

Daarnaast bevatten de drankjes van Nocco veel vitaminen. Vitamine B6, B12 en vitamine D zijn bijvoorbeeld terug te vinden in dit product.

Met één drankje heb je al 50% van de dagelijkse hoeveelheid van deze vitamines binnen.

Voordelen van Nocco

Nocco sportdrank suikervrij

Het grootste voordeel van Nocco is de kleine hoeveelheid calorieën per drankje. Dit maakt deze drankjes ideaal om te gebruiken tijdens het afvallen.

Zo kun je een goede boost krijgen zonder al te veel calorieën binnen te krijgen.

Dit maakt het supplement erg populair onder mensen die droogtrainen. Bij droogtrainen let je namelijk goed op je calorie inname. Door een lage inname van calorieën val je namelijk sneller af.

Ook de lage hoeveelheid suikers en koolhydraten is erg prettig. Dit product maakt namelijk gebruik van natuurlijk aanwezige suikers. Zo kun jij je suikergehalte en koolhydraatgehalte laag houden tijdens het sporten.

Daarnaast kun je Nocco gebruiken tijdens intermittent fasting. In de tijden dat je aan het vasten bent mag je namelijk slechts 50 calorieën binnenkrijgen.

Alleen water drinken kan daarbij een beetje saai worden. Dus is een calorie arm drankje zoals die van Nocco fijn om te kunnen gebruiken!

Is Nocco wel gezond?

Laat ik het zo zeggen, Nocco is in ieder geval niet per se ongezond. Door de cafeïne in het product moet je er echter niet te veel van drinken.

Toch kun je dit product prima gebruiken, zeker als je veel sport. De BCAA in Nocco helpt jou namelijk bij het bouwen van eiwitten in je lichaam.

Deze eiwitten zorgen op hun beurt weer voor een beter spierherstel. Een gezond spierherstel is natuurlijk erg belangrijk, daar kan Nocco je dus zeker bij helpen.

Welke soorten Nocco zijn er?

Op dit moment heeft Nocco een aantal verschillende smaken in hun assortiment. Al deze smaken bevatten natuurlijke suikers en zijn laag in calorieën.

De volgende producten kun je op dit moment onder andere bij Nocco verkrijgen:

Nocco PWO Blue Raspberry

Nocco PWO Blue Raspberry

De Nocco PWO Blue Raspberry is bedoeld als suikervrije pre workout.

Met deze pre workout krijg jij onder andere een goede dosering cafeïne binnen. Ook de BCAA’s en vitamines uit het drankje dragen bij aan een prettige workout.

Dit drankje is ook te verkrijgen in de smaak ‘Cherry’.

Nocco Mango Del Sol

Nocco Mango del sol

Dit drankje met een Spaans tintje is perfect als je van een frisse pre workout houdt. Ook dit product bevat een hoge dosering aan vitamines en BCAA’s.

Je kunt dit drankje overigens ook als cafeïnevrij product kopen.

Dit drankje is in verschillende smaken zoals limoen en bloedsinaasappel te verkrijgen.

Nocco BCAA (verschillende smaken)

Nocco BCAA smaken

Het klassieke BCAA drankje van Nocco is misschien wel de populairste. Deze is namelijk in meer dan 5 smaken te verkrijgen.

Dit drankje kun je daarnaast kopen in een variant met cafeïne en eentje zonder cafeïne. Er zijn zelfs BCAA+ versies van, met een totaal aan 5000mg BCAA’s in een drankje.

Dit product is te verkrijgen in onder andere aardbeismaak, citroensmaak en appelsmaak.

Waar kun je Nocco kopen?

Nocco is op verschillende plekken te verkrijgen. Wereldwijd is het namelijk één van de populairste sportdrankjes van dit moment. In Zweden is het zelfs populairder dan Red Bull!

In verschillende supermarkten kun je dit product daarom gewoon in het schap vinden.

Ook online is dit merk op verschillende plekken te verkrijgen. Grote aanbieders van sportproducten bieden Nocco namelijk op hun website aan.

Neem vooral een kijkje in het aanbod, wie weet is Nocco wat voor jou!


Categorieën: Voeding

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *