Magnesium van Kruidvat: Ervaringen & Aanbod

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 17, 2024

magnesium kruidvat
magnesium kruidvat

Ben je op zoek naar magnesium? Dan is het niet heel gek dat magnesium van Kruidvat als één van je opties voorbijkwam.

Bij deze drogisterij vind je namelijk een enorm aanbod aan verschillende soorten magnesium supplementen.

Overweeg je om magnesium van Kruidvat te kopen, maar wil je eerst meer informatie inwinnen? In dit artikel bespreken we onder andere het aanbod, de kwaliteit en welke merken ze verkopen.

Ook ervaringen van andere gebruikers nemen we uitvoerig met je door.

Belangrijkste dingen om te weten

magnesium kruidvat review
 • Het Kruidvat verkoopt verschillende soorten magnesium van eigen en andere merken
 • Kruidvat magnesium is scherp geprijsd, verkrijgbaar in diverse toedieningsvormen en geschikt voor verschillende doelgroepen
 • Over de kwaliteit van de Kruidvat magnesium is nogal wat discussie
 • De supplementen bevatten vaak een slecht opneembare vorm van magnesium
 • Ook zijn de meeste magnesium Kruidvat supplementen te hoog gedoseerd

Het aanbod magnesium bij Kruidvat

Bij drogisterij Kruidvat kun je terecht voor honderden verschillende soorten vitamines en mineralen. Van Kruidvat shakes tot aan slaappillen van de Kruidvat – je kunt het zo gek niet bedenken. Het is dan ook niet heel gek dat ze ook magnesium verkopen.

Kruidvat heeft tientallen magnesium supplementen in het assortiment. Naast magnesium van eigen merk verkoopt de drogisterij ook magnesium van andere merken.

De meest bekende zijn Lucovitaal, Davitamon en Leefvitaal.

Wat voor soort magnesium verkoopt Kruidvat?

magnesium tabletten kruidvat

Bij het Kruidvat kun je dus terecht voor magnesium van zowel eigen als andere merken. In dit artikel bespreken we echter de magnesium supplementen van het Kruidvat zelf.

Benieuwd naar het aanbod Kruidvat magnesium? Hieronder lichten we de verschillende soorten en magnesiumvormen van deze drogisterij toe.

Soorten magnesium van Kruidvat

Binnen het assortiment van Kruidvat vind je magnesium in verschillende toedieningsvormen.

Capsules en tabletten die je kunt slikken of magnesium poeder en bruistabletten die je kunt oplossen in water. Ook magnesium kauwtabletten maken deel uit van het assortiment.

Verder heeft de drogisterij andere soorten producten met magnesium in het assortiment. Een voorbeeld is Kruidvat magnesium olie, wat gebruikt wordt voor het ontlasten of ontspannen van je spieren.

Magnesium vormen bij Kruidvat

Naast de verschillende soorten, verkoopt Kruidvat ook verschillende magnesiumvormen.

Afhankelijk van de magnesiumvorm kun je bepalen hoe goed het supplement door je lichaam opgenomen wordt. Kruidvat verkoopt twee verschillende vormen, die we hieronder voor je uitlichten.

✅ Organisch gebonden magnesium

 • Bestaat uit stoffen die in de natuur door levende organismen gemaakt worden
 • Wordt het beste door je lichaam opgenomen
 • Voorbeelden zijn: magnesium citraat, -glycinate, -tauraat en -malaat

❌ Anorganisch gebonden magnesium

 • Bestaat uit stoffen die niet in de natuur door levende organismen gemaakt worden
 • Wordt minder goed door je lichaam opgenomen
 • Voorbeelden hiervan zijn magnesium oxide, -carbonaat, -sulfaat, -hydroxide en -chloride.

MagnesiumvormBeschikbaar bij Kruidvat?
Organisch gebonden magnesium 
Magnesium citraat Kruidvat
Magnesium glycinate Kruidvat
Magnesium tauraat Kruidvat
Magnesium malaat Kruidvat
Anorganisch gebonden magnesium 
Magnesiumoxide
Magnesiumcarbonaat
Magnesiumsulfaat
Magnesiumhydroxide
Magnesiumchloride

Het gros van het magnesium bij Kruidvat bevat magnesiumoxide, de slecht opneembare anorganisch gebonden magnesium-vorm.

Sommige supplementen zijn wel gemaakt van organisch gebonden magnesium, maar vaak wel weer gecombineerd met anorganisch gebonden magnesium.

Kwaliteit magnesium van de Kruidvat

magnesium kruidvat ervaringen

Om de kwaliteit van Kruidvat magnesium te testen hebben we de supplementen onder de loep genomen. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de ingrediëntenlijst en gebruikte hoeveelheden.

Ingrediënten

Laten we vooropstellen: het Kruidvat is best transparant over de gebruikte ingrediënten in de meeste van hun magnesium (pluspunt!).

Als we vervolgens kijken naar de ingrediënten en gebruikte hoeveelheden waren we in eerste instantie niet echt positief.

Er wordt namelijk best veel gebruik gemaakt van verschillende vulstoffen en glansmiddelen.

Dit wordt voornamelijk gedaan om het magnesium goedkoper te kunnen produceren houden. En dat zijn normaalgesproken onnodige toevoegingen die je (om meerdere redenen) wilt vermijden.

Toen we dieper doken in de vulstoffen waren we eigenlijk een beetje blij verrast. De meeste zijn namelijk veilige vulstoffen die veel worden gebruikt voor supplementen.

Voorbeelden hiervan zijn: microkristallijne cellulose, calciumcarbonaat, dicalciumfosfaat en hydroxypropylcellulose.

Gebruikte hoeveelheden

Waar we minder blij mee waren zijn de gebruikte hoeveelheden. En dan doelen we niet op de vulstoffen, maar op de dosering magnesium in het supplement.

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid heeft voor magnesium namelijk een bovengrens gesteld. Dit betreft maximaal 250 milligram magnesium per supplement. Een te hoge dosering magnesium heeft een laxerend effect, met diarree als gevolg.

Als we kijken naar Kruidvat magnesium bevatten ze bijna allemaal 300 tot 400 mg magnesium. Een veel te hoge dosering dus.

Deze conclusie was al eerder getrokken door de Consumentenbond. Zij hebben eerder onderzoek gedaan naar magnesium supplementen en hun dosering.

Hierbij kwamen ook al een aantal Kruidvat magnesium supplementen naar voren die te hoog gedoseerd zijn.

Welke resultaten kun je verwachten?

magnesium pillen kruidvat

Als we kijken naar de gebruikte magnesiumvormen en hoeveelheden hoef je niet heel veel te verwachten. De meeste supplementen bestaan uit magnesiumoxide, wat niet of nauwelijks opgenomen wordt door je lichaam.

Hiernaast kun je door de te hoge doseringen een heel ander, niet gewenst resultaat verwachten. Zoals eerder gezegd heeft te veel magnesium een laxerend effect.

Je denkt dus goed bezig te zijn door Kruidvat magnesium te slikken, het resultaat is echter vaak het tegenovergestelde.

Kruidvat magnesium ervaringen

Nu weet je welke soorten en vormen magnesium Kruidvat verkoopt. Dan ben je vast benieuwd naar ervaringen met Kruidvat magnesium supplementen.

Hiervoor zijn we in verschillende reviews gedoken, waar we de meest opvallende punten hieronder opgesomd hebben.

Laten we beginnen met de beoordelingen op de website van Kruidvat zelf. Hier waren we vrij snel klaar mee: deze zijn namelijk niet te vinden. Bij geen enkel magnesium product is een review achtergelaten.

Hierdoor waren we genoodzaakt gebruikerservaringen op te zoeken op andere beoordelings-websites, en ook die waren summier. Toch hebben we er een aantal voor je gevonden en kunnen samenvatten.

Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding: de meeste gebruikers vinden het fijn dat het magnesium zo laag geprijsd is. Dit is vaak de grootste reden dat men Kruidvat magnesium koopt en wilt gebruiken.

Ook over de toedieningsvormen zijn positieve beoordelingen te vinden. Men zegt het fijn te vinden dat er verschillende opties zijn om magnesium in te nemen.

Wat betreft de kwaliteit en werking zijn de meningen verdeeld. Ervaringen met magnesium citraat bijvoorbeeld zijn vaker positief dan negatief.

De één zegt namelijk positieve resultaten te ondervinden. Enkele voorbeelden hiervan zijn een verbeterde concentratie of nachtrust en minder pijnlijke spieren of kramp.

Anderen geven weer aan geen enkel resultaat te merken, en hebben juist last van bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen die genoemd worden zijn diarree en hoofdpijn.

Conclusie: wel of geen magnesium van Kruidvat?

magnesium citraat kruidvat

Als je het ons vraagt zouden we de magnesium supplementen van het Kruidvat huismerk links laten liggen. Ja, Kruidvat magnesium is goedkoop en om deze reden aantrekkelijk om te kopen.

Maar als we kijken naar de gebruikte magnesiumvormen, waaronder magnesiumoxide, hoef je qua resultaat niet veel te verwachten.

Hiernaast kunnen we er niet omheen: de meeste bevatten gewoonweg een te hoge dosering magnesium. Dit is voor ons persoonlijk de grootste reden om geen magnesium van het Kruidvat te gebruiken.

Klik hieronder op de knop om het beste aanbod aan magnesium supplementen te bekijken:


Categorieën: Supplementen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

2 reacties

MJ · november 19, 2023 op 1:06 pm

In het lijstje staat achter magnesiumoxide een groen vinkje, misschien is dat even het corrigeren waard.

  Casper · november 21, 2023 op 8:22 am

  Hi, Dit hoeft niet aangepast te worden, want Kruidvat verkoopt magnesiumoxide. Zelfs meerdere magnesium supplementen bij Kruidvat bevatten deze vorm.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *