Kruidvat shakes: Maaltijdshakes & Eiwitpoeder (Review)

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op januari 4, 2023

Kruidvat Eiwitpoeder & maaltijdshakes
Kruidvat Eiwitpoeder & maaltijdshakes

Ben je benieuwd naar de Kruidvat shakes? Tegenwoordig hoef je jouw sport- en/of afvalsupplementen niet meer online te bestellen, maar koop je deze gewoon bij de drogist om de hoek

Kruidvat biedt een groot assortiment maaltijdshakes en eiwitpoeder. Zo heeft de winkel een eigen huismerk, maar verkoopt het ook producten van andere merken.

Veel mensen zijn laaiend enthousiast over de producten, maar is het nu echt je geld waard?

In deze review nemen we zowel de Kruidvat shakes als het Kruidvat eiwitpoeder onder de loep. Zijn deze shakes echt zo goed als ze zeggen of kun je ze beter laten liggen?

Hieronder vind je een overzicht van het aanbod en delen we onze ervaringen.  

Wat voor shakes verkoopt Kruidvat?

In het assortiment van de Kruidvat vind je verschillende soorten shakes. Deze shakes gebruik je onder andere voor spierherstel na het sporten, maar er zijn ook varianten die een complete maaltijd vervangen.

Er zit echter een groot verschil tussen deze twee soorten shakes. Je gebruikt ze namelijk voor verschillende doeleinden. 

Hieronder geven we een klein overzicht van de beschikbare Kruidvat maaltijdshakes en protein shakes. We richten ons alleen op de huismerk varianten.

Wist je trouwens dat de Action ook soortgelijke eiwitshakes in het assortiment heeft? Bekijk hier onze review van de whey protein van de Action.

Kruidvat eiwitpoeder & protein shakes

Kruidvat eiwitshakes

Het is belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Helemaal als je regelmatig sport.

Dit heeft namelijk alles te maken met het herstel van je spieren. Krijg je niet voldoende eiwit binnen met je reguliere maaltijden? Dan kun je eiwitpoeder gebruiken. 

Kruidvat heeft verschillende huismerk eiwitpoeders. Ze worden verkocht als ‘100% Pure Whey’ en zijn verkrijgbaar in meerdere smaken:

 • Banaan
 • Chocolade
 • Aardbei
 • Vanille

De Kruidvat shakes zijn uitsluitend bedoeld als aanvulling. En dus niet als vervanging van een maaltijd.

Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Je koopt eiwitpoeder in een verpakking van 670 gram, maar ook in 1250 gram.

Kruidvat maaltijdshakes

Kruidvat maaltijdshakes

Een Kruidvat maaltijdshake vervangt een complete maaltijd. Zo vervang je met dit drankje bijvoorbeeld het ontbijt, de lunch of het diner.

Een maaltijdshake bevat doorgaans minder calorieën dan een normale maaltijd. Ze zijn speciaal gemaakt om jou te helpen afvallen. Het worden dan ook wel afvalshakes genoemd. 

Kruidvat biedt meerdere soorten maaltijdshakes van het eigen merk. De shakes zijn verkrijgbaar in de volgende smaken:

 • Chocolade
 • Aardbei
 • Vanille
 • Café Latte
 • Karamel Zeezout
 • Banana Oats Lemoncurd
 • Orange Cheesecake

Naast de standaard smaken biedt Kruidvat verrassende maaltijdshakes. Een shake met Banana Oats Lemoncurd hebben wij nog niet vaak voorbij zien komen!

Kruidvat adviseert om 1 of 2 maaltijden te vervangen door een maaltijdshake. Dit helpt je bij het bereiken van je ideale gewicht.

Het merk geeft echter wel aan dat het belangrijk is dat je andere maaltijden uit gezonde, caloriearme voedingsmiddelen bestaan. 

De afvalshakes zijn erg voordelig. Je haalt ongeveer 14 maaltijden uit een verpakking.

Kruidvat shake ervaringen

shake-afvallen-review

De Kruidvat heeft diverse soorten maaltijdshakes en eiwitpoeders in haar assortiment. Maar zijn deze Kruidvat shakes het kopen waard? Of kun je toch beter voor een ander merk kiezen?

Ervaringen eiwitshakes

We beginnen met onze ervaringen met de Kruidvat eiwitpoeders. De shakes komen in verschillende smaken. Dit is volgens ons al een groot pluspunt.

Maar hoe smaken de protein shakes van de Kruidvat? Wij vinden de smaak prima. Vanille heeft een neutrale smaak en hierdoor kun je de poeder met van alles mengen.

Wij vinden het bijvoorbeeld lekker om het door de havermout of een smoothie te doen. Maar ook de andere smaken zijn lekker. 

Daarnaast kun je het poeder zowel mixen met water als melk. Het is maar net wat jij lekkerder vindt. Melk zorgt voor een wat romiger drankje.

Je krijgt per portie zo’n 23 gram eiwit binnen. Dit is een perfecte hoeveelheid. En daarnaast bevat een shake met water ongeveer maar 130 calorieën.

Ook vinden wij de lage prijs van de Kruidvat eiwitpoeders een groot voordeel. Helemaal voor de kwaliteit die je krijgt!

Review maaltijdshakes

En wat vinden we van de maaltijdshakes van het eigen merk van Kruidvat? We vinden het een groot pluspunt dat er niet alleen reguliere smaken verkrijgbaar zijn.

De shakes zijn romig, maar hebben geen super uitgesproken smaak. Ze zijn makkelijk te drinken. 

Aangezien het drankje weinig calorieën bevat, past het prima in een caloriearm dieet. Het is wel belangrijk dat je niet alle maaltijden op de dag vervangt met deze shake. Dan krijg je namelijk niet alle benodigde voedingsstoffen binnen. 

Daarnaast is de Kruidvat maaltijdshake eenvoudig te bereiden. Je voegt twee maatscheppen toe aan een glas melk en mengt dit daarna goed door elkaar. 

Maar kun je nu echt afvallen met deze maaltijdshakes? Ja, dit kan. De shakes bevatten minder calorieën dan normale maaltijden en zijn speciaal gemaakt voor afvallen.

Als je naast deze shakes gezond eet, kun je dus wel degelijk afvallen. 

En ook de prijs is niet verkeerd. Bovendien komen de shakes regelmatig in de aanbieding.

Hoe is de kwaliteit van Kruidvat shakes?

Bij het bepalen van de kwaliteit van de Kruidvat shakes kijken wij onder andere naar de ingrediënten en de samenstelling van het product.

Samenstelling Kruidvat maaltijdshake

Kruidvat shake vanille

De maaltijdshakes bevatten voldoende eiwitten en vezels. Daarnaast zijn er ook vitaminen en mineralen toegevoegd. De ingrediënten verschillen echter per shake.

Ze bevatten ongeveer 15 gram eiwit per portie, wat best veel is! Maar als we eens goed naar de suikers kijken, schrikken we toch wel een beetje.

Per 100 gram is er zo’n 20 gram suiker toegevoegd. De chocolade variant bevat bijvoorbeeld 23,4 gram suikers per 100 gram.

Hoe is de kwaliteit van Kruidvat protein shakes?

De Kruidvat eiwitshakes bevatten alleen wei-eiwit (whey). Dit heeft van nature een kwalitatief goede samenstelling en wordt goed opgenomen door je lichaam.

Ook bevatten de protein shakes van de Kruidvat BCAA’s en hebben ze een laag suiker- en vetgehalte. Je krijgt 23 gram eiwit binnen per portie, wat een prima hoeveelheid is! De minimale eis van eiwitpoeders ligt op 20 gram. Dus 23 gram ligt boven deze minimale hoeveelheid.

Kruidvat eiwitpoeder bevatten wel toegevoegd kunstmatig zoetstof, namelijk sucralose. Maar wat ons betreft is dit geen groot probleem, aangezien het maar in kleine hoeveelheden voorkomt. 

Al met al, de protein shakes van Kruidvat zijn van goede kwaliteit. En dat voor een lage prijs. 

Kruidvat shakes kopen of niet?

Kruidvat shakes afvallen

Zijn de Kruidvat shakes het kopen waard? Of kies je liever voor een ander merk? 

De Kruidvat eiwitshakes bevatten genoeg eiwitten en hebben een laag suiker- en vetgehalte. Wij vinden het heel fijn dat je eiwitpoeder gewoon in de winkel bij je in de buurt kunt kopen, en dat het ook nog eens erg betaalbaar is!

Wij raden de Kruidvat eiwitpoeder zeker aan als je geen groot budget hebt. Ben je echter op zoek naar een hele pure eiwitpoeder of vegan shakes? Dan kun je beter nog even verder zoeken.

De maaltijdshakes van Kruidvat kunnen helpen bij afvallen. Ze bevatten namelijk weinig calorieën en belangrijke voedingsstoffen.

Echter, aan maaltijdvervangers is in sommige gevallen een hoge portie suikers toegevoegd. En dat is ook nu het geval. Er zijn hierdoor gezondere varianten te koop. 

Heb je een klein budget? En wil je wel graag eiwitpoeder of maaltijdshakes gebruiken? Dan zijn de Kruidvat shakes een goede keuze.

Bovendien heeft de Kruidvat ook nog andere sport- en afvalsupplementen in haar assortiment. En deze zijn ook helemaal niet duur!

De beste alternatieven bekijk je via de knop hieronder:
Misschien ook interessant:

Categorieën: Supplementen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *