Dunlop hometrainer kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 25, 2023

dunlop-hometrainer
dunlop-hometrainer

Ben je op zoek naar een (goedkope) Dunlop hometrainer? Lange tijd waren de Dunlop hometrainers erg populaire apparaten. Maar kun je deze tegenwoordig nog verkrijgen?

En zo ja, is een dunlop hometrainer het kopen waard? Of zijn er betere alternatieven op de markt?

Over de Dunlop hometrainers

De Dunlop hometrainers waren tijden terug best populaire fitnessapparaten. We praten hier echter al over lang geleden. De Dunlop hometrainers waren erg in trek rond de jaren 2005 tot 2010.

De toestellen zien er op het eerste gezicht best simpel uit. Ze hebben een ‘ouderwetse look’ waar je van moet houden.

Of de hometrainers qua training ook bevallen lees je verderop in dit artikel.

Waar kun je een Dunlop hometrainer kopen?

Een Dunlop hometrainer is tegenwoordig niet meer nieuw te koop. Als je een hometrainer van Dunlop wilt kopen voor een goedkoop prijsje, dan ben je toch echt afhankelijk van tweedehands sites zoals Marktplaats, of het Belgische 2ehands.be

Toch raad ik je aan om nog even twee keer na te denken voordat je daadwerkelijk besluit om een hometrainer van dit merk aan te schaffen. Waarom dit is leg ik je hieronder uit.

Mijn mening over de Dunlop hometrainers

Als je overweegt om een Dunlop hometrainer te kopen dan is de kans groot dat je zoekt naar een goedkope hometrainer, misschien wel een die ‘zo goedkoop mogelijk’ is.

dunlop-hometrainer-scherm

Met koopjes jagen is natuurlijk niets mis. Ik zit namelijk zelf ook wel eens te azen op hometrainer aanbiedingen.

Niet iedereen heeft even veel budget tot beschikking of wilt even veel geld uitgeven aan fitnessapparatuur. Dit is geheel begrijpelijk.

De Dunlop hometrainers zijn momenteel op tweedehands sites vaak al voor letterlijk een paar tientjes te koop. Je moet jezelf realiseren dat deze apparaten niet voor niets voor zulke lage prijzen weggedaan worden.

Het zijn namelijk oude apparaten. Dit betekent dat het fietsen minder soepel zal gaan en dat alles net wat minder goed werkt als dat je misschien wel gewend bent.

Bovendien is de veiligheid alles behalve gegarandeerd, aangezien de Dunlop hometrainers vaak verre van stabiel zijn, op enkele varianten na.

Ook heb je natuurlijk geen garantie na het kopen van een particulier. Maak dus een bewuste overweging, een betere goedkope hometrainer kan je namelijk een hoop geld besparen..

Bekijk hieronder welke goede alternatieven er zijn;

Beste alternatieven

Als je graag een goedkoop én goed alternatief wilt hebben voor een Dunlop hometrainer, bekijk dan eens de pagina: Beste goedkope hometrainers.

Hier vind je meer informatie over het vinden van een goedkope hometrainer en ook vind je een aantal goede alternatieven voor de Dunlop apparaten.

Als je op zoek bent naar écht een lage prijs kun je kiezen voor de Fitbike Ride 2 of de Ride 3 hometrainer, welke voor respectievelijk ca. 249 euro en 299 euro te koop zijn.

Je bent dan verzekerd van een ijzersterke nieuwe bike met genoeg functionaliteiten en natuurlijk goede garantie.

Daarnaast kun je natuurlijk een kijkje nemen bij de goedkoopste hometrainers op bol.com. Ook hier zitten een aantal goede koopjes tussen.

Kortom: er zijn meer dan genoeg alternatieven te vinden voor de Dunlop hometrainer, maar de keuze blijft natuurlijk aan jou.

Dunlop hometrainer onderdelen

Er zijn nog altijd veel mensen opzoek naar Dunlop hometrainer onderdelen. Dit komt omdat de onderdelen niet meer nieuw te verkrijgen zijn in de winkels.

Als jij momenteel al een hometrainer van Dunlop hebt, of je wilt er een kopen, waar enkele onderdelen op missen dan heb je simpel gezegd een probleem.

Of je moet natuurlijk maar nét dat geluk hebben dat je deze kunt vinden op een tweedehands website, maar deze kans is best klein.

Mis je dus een essentieel onderdeel van je Dunlop hometrainer? Dan kun je het beste opzoek gaan naar een goed alternatief.

Dunlop hometrainer gebruiksaanwijzing & handleiding

Een ander veel voorkomend probleem met Dunlop hometrainers is dat de handleidingen er vaak niet meer bij zitten op het moment dat je deze tweedehands gekocht hebt.

Omdat de apparaten vaak oud zijn, zijn de handleidingen kwijtgeraakt, wegegooid, of simpelweg niet meer te lezen vanwege de ouderdom.

Ben je opzoek naar een gebruiksaanwijzing van een bepaald type Dunlop hometrainer?

Als het gaat om de Dunlop Cardio 410 of de AM.1 hometrainer dan heb je geluk. Deze zijn namelijk nog te vinden op deze website. Meer handleidingen kun je eventueel hier vinden.

Het sportmerk Dunlop

Dunlop is een Brits sportmerk dat al sport attributen en kleding produceert sinds 1910. Het is echter voornamelijk gespecialiseerd in tennis en golf kleding en materiaal.

Fitnessapparatuur van Dunlop is er hedendaags amper meer te vinden. Als je benieuwd bent naar het huidige beste aanbod? Klik dan op de knop hieronder:
Misschien ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *