Dunlop crosstrainer; alle informatie op een rijtje

Het merk van de autobanden, het merk van tennisballen en het merk van fitnessapparaten. Door de jaren heen heeft het merk ‘Dunlop’ in meerdere markten een flinke naam op weten te bouwen.

Iets wat ook het geval is in de fitnessmarkt; lange tijd was Dunlop zelfs één van de populairste aanbieders van crosstrainers.

Spijtig genoeg is hier de klad ingekomen. De Dunlop crosstrainers zijn niet meer zo populair als vroeger, terwijl er ook het een en ander bij dit bedrijf veranderd is.

Hoe dit precies zit, bespreken we allemaal in dit artikel over de Dunlop crosstrainers.

Kun je Dunlop crosstrainers nog nieuw kopen?

Op dit moment is het niet meer mogelijk om een Dunlop crosstrainer nieuw te kopen.

De reden hiervoor is simpel: Dunlop brengt geen nieuwe crosstrainers meer uit.

Het merk is zelfs al enige jaren geleden volledig gestopt met het ontwerpen en fabriceren van nieuwe crosstrainers. Dit zelfde geldt voor de Dunlop hometrainers.

Wat hier de reden van is, is niet duidelijk. In onze ogen is het zelfs een opvallende beslissing, aangezien de Dunlop crosstrainers echt populair waren.

We kunnen nu alleen maar stellen dat dit vervlogen tijden zijn.

Is de tweedehands aanschaf van een Dunlop crosstrainer de moeite waard?

Wil je per sé een Dunlop crosstrainer aanschaffen? Dan kun je hiervoor niet meer terecht bij aanbieders van nieuwe crosstrainers.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, worden de Dunlop crosstrainers immers niet meer nieuw verkocht.

Je kunt er wel voor kiezen om een Dunlop crosstrainer tweedehands aan te schaffen. Op de grotere handelsplaatsen, zoals Marktplaats, worden regelmatig crosstrainers van dit merk aangeboden.

Of de aanschaf van een tweedehands Dunlop crosstrainer aan te raden is, hangt vooral van je eigen verwachtingen af.

Verwacht je heel veel van een crosstrainer? Dan kun je beter voor een nieuwe crosstrainer kiezen.

Als je voor een Dunlop crosstrainer kiest, merk je namelijk dat de tijd zéker niet stilgestaan heeft. De oude Dunlop crosstrainers kunnen simpelweg niet de strijd aangaan met de moderne crosstrainers.

Daarentegen kan het prijskaartje van een Dunlop crosstrainer wél interessant zijn. Mocht je bij voorkeur zo min mogelijk geld uitgeven, is een tweedehands crosstrainer van Dunlop een prima optie.

Op Marktplaats worden deze crosstrainers bijvoorbeeld al voor 50 euro aangeboden.

Daarbij is het advies wel om heel kritisch te zijn. Vraag meerdere foto’s bij de verkoper op, kijk goed naar de staat van de crosstrainer en kijk kritisch naar het prijskaartje.

Denk je uiteindelijk dat je een prima advertentie hebt gevonden? Durf dan te onderhandelen over de prijs; geld besparen is immers altijd mooi meegenomen.

Is het mogelijk om onderdelen van een Dunlop crosstrainer te kopen?

Heb je een tweedehands Dunlop crosstrainer gekocht? Merk je alleen dat de crosstrainer toch één of meerdere defecte onderdelen heeft? Of is één van de onderdelen van je huidige Dunlop crosstrainer kapot gegaan?

In dergelijke gevallen kun je via het internet op zoek gaan naar vervangende onderdelen.

Dit wordt echter wel een zoektocht zonder einde. Op het internet zijn namelijk nagenoeg nergens meer Dunlop onderdelen te vinden. De onderdelen die je wel van dit merk kunt vinden, hebben spijtig genoeg betrekking op hele andere producten.

Met andere woorden: als je Dunlop crosstrainer kapot is, heb je er in principe niks meer aan. In dat geval kun je ‘m maar het beste bij het grofvuil zetten. Via het internet kun je vervolgens op zoek naar een geschikte, nieuwe crosstrainer.

Al met al kunnen we concluderen dat Dunlop vergane glorie is. Het merk was lange tijd één van de beste merken in het aanbod van crosstrainers, maar daar is niks meer van over.

Gelukkig hebben voldoende andere merken de oude positie van Dunlop ingenomen.
Meer merken: