Cryolipolyse apparaat / Coolsculpting apparaat kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 20, 2023

cryolipolyse apparaat voor thuis
cryolipolyse apparaat voor thuis tegen buikvet

Voor velen klinkt het wellicht nog te mooi om waar te zijn, maar ondertussen is het toch echt werkelijkheid geworden.

Je kunt jouw vet laten bevriezen door een apparaat. En dat op een veilige manier. Dit is mogelijk met een cryolipolyse apparaat, wat ook wel een coolsculpting apparaat wordt genoemd.

Wat dit apparaat precies inhoudt, waar je het kunt kopen, hoeveel het kost en nog veel meer ontdek je op deze pagina.

In het kort:

  • Cryolipolyse, ook bekend als coolsculpting, bevriest veilig vetcellen met geavanceerde apparatuur.
  • Het koelt het behandelde gebied, meestal buikvet, tot -9 tot -11 graden, waardoor vetcellen kristalliseren en deels afsterven.
  • Coolsculpting is als veilig beschouwd, maar zichtbare resultaten vereisen vaak meerdere behandelingen.
  • Bij het kopen van een cryolipolyse apparaat dien je te letten op: de prijs, behandeltijd, veiligheid en effectiviteit.
  • Professionele apparatuur kost enkele duizenden tot meer dan 15 duizend euro. Echter zijn er ook cryolipolyse apparaten voor thuis; die kosten ongeveer 200 euro en geven vergelijkbare resultaten.

Wat is cryolipolyse (ook wel coolsculpting)?

Cryolipolyse apparaat

Met cryolipolyse kun je vetcellen bevriezen op een veilige manier. Dit gebeurd met geavanceerde apparatuur. Je brengt het apparaat aan op je lichaam, waarna het koelen kan beginnen.

De temperatuur ligt hierbij meestal op -9 tot -11 graden. Vervolgens bereiken de vetcellen in je lichaam een temperatuur van 2 tot 5 graden.

Als gevolg van deze lage temperatuur zullen je vetcellen zich in de eerste instantie kristalliseren, waarna een deel zal afsterven.

Cryotherapie is niet nieuw, maar wordt pas sinds enige tijd op grotere schaal ingezet om vet te bevriezen. Meestal vindt dit plaats in een kliniek die zich hierin gespecialiseerd heeft.

Maar sinds kort is het ook mogelijk om thuis coolsculpting te doen. Uiteraard heb je daarvoor dan wel een geschikt apparaat nodig.

Werkt het en wat is het resultaat?

Coolsculpting is zoals gezegd dus veilig. Vooralsnog zijn er geen bijwerkingen of veelvoorkomende klachten bekend als gevolg van het bevriezen van vetcellen.

Als je thuis je vet wilt bevriezen, is het uiteraard wel belangrijk om goed de handleiding van het apparaat te volgen.

Zo moet er bij sommige apparatuur nog een antivries membraan tussen het apparaat en jouw huid geplaatst worden. Dit is om brandblaren te voorkomen. Deze kunnen namelijk ontstaan als gevolg van direct contact met de huid. En dat is geen pretje.

Meestal wordt er met de apparaten voor gekozen buikvet te bevriezen. Maar het kan ook gebruikt worden voor rugvet, vet op de benen, armen en bil vet. Het kan zelfs gebruikt worden om gezichtsvet weg te krijgen.

Na één behandeling is er meestal nog geen zichtbaar resultaat. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is variabel. Dit hangt af van de apparatuur en verschilt bovendien per persoon.

Waar op letten bij het kopen?

Wil je een coolsculpting apparaat kopen? Om tot de beste koop te komen zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Hieronder bespreken we de belangrijkste.

De prijs van het apparaat

Natuurlijk speelt de prijs van het apparaat een rol. Er zijn behoorlijk grote verschillen in prijzen.

De professionele apparatuur kun je verkrijgen vanaf een kleine 1000 euro. De prijzen lopen op tot 15 duizend euro en meer. De duurdere apparaten zijn vaak wat geavanceerder.

Ook kun je apparaten voor thuis kopen. Deze hebben iets mildere prijzen en kun je verkrijgen vanaf een paar honderd euro.

Als kliniek kun je ook een apparaat huren of leasen als je (nog) niet tot aankoop wilt overgaan.

Duur van de behandeling en veiligheid

Ieder apparaat heeft een vereiste behandelingsduur. De kortste duur ligt rond de 20 minuten. Bij sommige apparaten duurt de behandeling een uur of zelfs nog iets langer.

Ook is het belangrijk dat het apparaat officieel is gekeurd en veilig is in gebruik.

Effectieve werking

De werking is uiteindelijk waar het allemaal om draait. De vetcellen moeten effectief gekristalliseerd worden binnen de gewenste duur.

Uiteindelijk telt natuurlijk alleen het eindresultaat. Dit is van te voren vaak lastig te bepalen en wordt pas na verloop van tijd (na meerdere behandelingen) duidelijk.

Waar is een cryolipolyse apparaat te koop?

Een professioneel cryolipolyse apparaat kun je kopen bij verschillende distributeurs. Deze kun je via het internet vinden. Let er altijd goed op dat het echt om een cryolipolyse apparaat gaat.

Vanwege de grote populariteit bieden sommige distributeurs namelijk wel eens apparaten aan die er sterk op lijken en een soortgelijke behandeling als coolsculpting mogelijk maken.

Zoek je een coolsculpting apparaat voor thuis? Dan kun je deze simpelweg online bestellen. Het gaat dan bovendien om wat kleinere bedragen.

Wat is het beste cryolipolyse apparaat (voor thuis)?

vet_bevries_apparaat_thuis

Op het moment van schrijven zijn er niet erg veel coolsculpting apparaten voor thuis te koop. Na goed zoeken kun je enkele producten vinden.

Om tot de beste koop te komen is het verstandig om rekening te houden met de eerder genoemde aandachtspunten.

De beste uit de test op dit moment is de CryoPad bevriezing machine. Dit is een effectief en compact apparaatje dat momenteel iets meer dan 200 euro kost. Dat is dus minder dan één behandeling in een kliniek.

Het apparaat is gemakkelijk in gebruik en werkt zeer effectief voor vetverlies.

Via de knop hieronder bekijk je direct het beste aanbod van dit moment.
Veelgestelde vragen

Doet vet bevriezen pijn?

Nee, vet bevriezen geeft geen pijnlijk gevoel. Wel kan je mogelijk tintelingen door de kou ervaren.

Hoeveel kost cryolipolyse in een praktijk?

Per behandeling moet je denken aan een prijs van 300 tot 900 euro. Aangezien je meerdere behandelingen nodig hebt voor resultaat kan dat behoorlijk oplopen.

Zijn er nadelen aan cryolipolyse?

Nadelen zijn dat je niet direct resultaat ziet na één behandeling en de vrij hoge kosten als je het laat doen in een praktijk. Ook zijn de lange termijn effecten vooralsnog niet geheel bekend. De therapie staat namelijk nog in de kinderschoenen.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *