Captains of Crush kopen? Uitgebreide review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 2, 2023

captains-of-crush
captains-of-crush

Captains of crush is een handige trainingstool dat je helpt om je gripkracht effectief te verbeteren. Lees snel verder om meer over deze handknijper te weten te komen.

Over captains of crush

De captains of crush is een zogenoemde knijptrainer. Er zijn meerdere benamingen voor deze trainingstool. Het krijgt namelijk draagt de volgende benamingen:

  • Hand, pols of vingertrainer
  • Knijptang
  • Griptrainer
  • Knijper

Met deze benamingen worden dezelfde soort tools bedoeld. De captains of crush staan wereldwijd bekend als de beste handgrippers om je gripkracht binnen korte tijd aanzienlijk sterker te maken.

Voor wie zijn de captains of crush geschikt?

De captains of crush is geschikt voor iedereen die zijn of haar gripkracht wilt trainen. Maar ook om je polsen, handen of vingers specifiek sterker te maken kan de knijper gebruikt worden.

Dit soort kracht kan handig zijn voor meerdere sporten:

Maar ook als je géén van bovenstaande sporten beoefend komen de captains of crush erg goed tot hun recht. Al is het maar om die pot augurken open te kunnen maken wanneer anderen dit niet lukt.

gripkracht-trainen

Ook kan het pijn in je polsen of handen voorkomen en train je je onderarmen er goed mee. Wil je graag grotere of sterkere onderarmenspieren ontwikkelen? Dan is deze handgripper het ideale middel om die spieren te laten groeien.

Wat maakt Captains of Crush beter dan andere grippers?

grip-trainen

De normale handgrippers zijn vaak niet te verstellen in weerstand waardoor je minder effectief te werk kunt gaan.

De captains daarentegen zijn zo ontwikkeld dat de weerstand zeer nauwkeurig is afgesteld, waardoor jij op het voor jouw gewenste niveau kunt trainen.

Ook is het voorzien van hoogwaardig en duurzaam materiaal waardoor je er voor altijd plezier van kunt beleven.

Gripkracht is dan ook iets wat je moet blijven trainen om er van te blijven profiteren. Wanneer je de captains of crush in huis hebt kun je dit doen terwijl je aan het aan het eten bent of terwijl je tv kijkt.

Op elk moment dat het jou uitkomt kun je de grippers erbij pakken om aan jouw gripkracht te werken.

Het hoeft niet lang te duren. Aan een paar minuten per dag heb je al genoeg om de kracht in je handen aanzienlijk te verbeteren.

Trainen met de Captains of crush

Wil je beginnen met trainen met de crushers? Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Het is uiteraard de bedoeling om de grippers dicht te knijpen, maar je kunt hier enorm in variëren.

handtrainer-captain-crush

Zo kun je het ronde gat bijvoorbeeld omhoog houden of naar beneden houden. Door de andere houding zul je jouw onderarmspieren vanuit een net wat andere hoek trainen, waardoor je de variatie erin houdt en je spieren blijft verrassen voor een optimale trainingsprikkel.

Maar er zijn nog veel meer manieren om de afwisseling erin te houden. Je kunt bijvoorbeeld twee handen gebruiken, zodat het knijpen wat minder zwaar wordt en je dus meer herhalingen kunt maken.

Ook kun je op het moment dat je de grepen naar elkaar toegeknepen hebt deze positie vast blijven houden voor een bepaalde tijd.

Je zult merken dat je onderarmen maximaal zullen verzuren wanneer je dit doet met een wat hoger gewicht.

Een andere manier is om de ”terugweg” extra langzaam uit te voeren. Dus nadat je de captains of crush bij elkaar geknepen hebt laat je jouw hand weer langzaam strekken.

Eigenschappen en weerstanden

De captains of crush is zilverkleurig en gemaakt van hoogwaardig ijzer. Het is in totaal te verkrijgen in 10 verschillende weerstanden.

Het is compact van formaat en dus makkelijk mee te nemen en/of op te bergen.

Welke weerstand kiezen?

Het laagste gewicht is 27 kg. Dit zal voor de gemiddelde krachtsporter een piece of cake zijn.

Voor een beginner waarbij de captains of crush de eerste aanraking met krachttraining is, is dit wel een goede weerstand.

Het allerhoogste gewicht dat te verkrijgen is heeft een weerstand van maar liefst 166 kg. Dit is enorm zwaar en voor de doorsnee man vrijwel onmogelijk om dicht te knijpen. Er zijn dan ook niet veel mensen die dit lukt. Heb jij een enorm krachtige knijpkracht? Wellicht dat het jou wel lukt.

Maar om echt effectief te kunnen trainen raad ik aan om een gewicht van 36 kg te kiezen. Voor de meeste mensen is dit genoeg om herhalingen te kunnen maken met de grippers. Ben je een gevorderde (kracht)sporter? Dan kun je gaan voor een wat hoger gewicht.

Captains of crush kopen

Wil jij de koning van de griptrainers kopen? Zoals je hebt kunnen lezen kun je kiezen uit verschillende weerstanden. Qua prijzen zit er niet veel verschil tussen de verschillende soorten. Klik hieronder om naar het huidige aanbod te gaan:Alternatieven voor Captains of Crush

hand-knijper

Wanneer je toch liever kiest voor andere handknijpers dan zijn er meer dan genoeg alternatieven beschikbaar. Weet wel dat de Captains of crush van de aller beste kwaliteit zijn en je hiermee dan ook het beste kunt trainen.

Maar ik kan me voorstellen dat je ze wat aan de dure kant vindt wanneer je een wat lager budget te besteden hebt en daarom liever voor een andere gripper of onderarm trainer kiest.

Klik hier om de beste handtrainers te bekijken >>Meer materiaal:

Crossfit grips

Fat gripz

Wrist roller

Hangboard kopen

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *