ATX ram bar: Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op mei 27, 2024

atx ram bar
atx ram bar

De ATX ram barbell is een van de sterkste halterstangen ter wereld. Wereldwijd staat het bekend om de zware belasting. Het is dan ook een erg geliefde bar onder powerlifters.

Wel zit er een prijskaartje aan. In deze review lees je over de eigenschappen en de prijs van de ATX ram bar.

Eigenschappen van de ATX Ram barbell

atx-ram-bar-review

Op het eerste gezicht lijkt de ATX ram bar op een doodgewone barbell. Wat wel opvalt is dat de kleuren anders zijn.

De knurling is namelijk zwart van kleur in plaats van de zilverkleurige staalkleur. De rest van de bar is wel gewoon zilverkleurig.

Ook de zijkant van de ATX ram barbell springt meteen in het oog. Op de zijkant zie je namelijk het logo afgebeeld.

Op het eerste gezicht ziet de bar van ATX er dus erg stijlvol uit. Maar goed, het design is natuurlijk niet waar het om gaat bij een stuk materiaal zoals een barbell.

Soort materiaal

Een van de eigenschappen die de ram stang uniek maakt ten opzichte van andere halterstangen is dat het gemaakt is van veerstaal. Dit veerstaal is elastisch en zal dus meebuigen.

Dit komt natuurlijk erg goed van pas als je er extreem zware gewichten aanhangt. De eerste keer dat je zo’n zwaar gewicht omhoog tilt en je ziet de bar meebuigen dan kan het misschien ietwat eng zijn.

Meebuigen en vering

Bij de Ram bar hoef je echter niet bar te zijn dat de bar het begeeft. Deze sterkste stang ter wereld kan namelijk wel wat hebben. Voor deadlifts kan er 500 kg aangehangen worden, schoon aan de haak.

In het filmpje hieronder zie je hoe Matthieu Onderdijk 340 kg (!) deadlift. Los van het feit dat het natuurlijk een knappe prestatie van hem is, gaat het hier met name om de ATX bar.

Je ziet het tijdens het optillen ietwat meebuigen, maar minimaal. Tevens kun je zien dat de ram bar erg goed meeveert tijdens de bewegingen.

Trainen met zware gewichten wil je op een veilige manier kunnen doen. En dat is wat de ATX ram bar mogelijk maakt.

Belastbaarheid

Zoals gezegd is de maximale belastbaarheid met deadliften 500 kg met de ram bar. Voor squats is dit 400 kg en voor bankdrukken maar liefst 700 kg. De verschillen hiertussen heeft vooral te maken met de manier van belasting op de barbell.

Er zijn echter maar weinig mensen die aan zulke zware gewichten toekomen, dus dit is vooral nice to know. Een zware belastbaarheid geeft je een veilig gevoel en vertrouwen in het materiaal.

De ATX ram barbell is dan ook bedoeld voor iedereen die graag werkt met het beste van het beste en het sterkste van het sterkste materiaal.

Knurling

Dat een knurling belangrijk is tijdens het liften dat weet jij als powerlifter of krachtsporter als geen ander. De knurling is het patroon dat zorgt voor de grip op de stang.

De ATX Ram barbell is voorzien van een diepe knurling, waardoor je goede grip hebt op de bar. Hulpmiddelen zoals magnesium, lifting straps of grips zijn dan ook minder snel nodig.

De knurling die loop helemaal door naar de zijkanten, tot aan de sleeves. Dit maakt het mogelijk om het beet te houden in met een wijde grip, wat handig kan zijn bij rows of benchpresses.

Voor wie is de ATX Ram bar geschikt?

atx-ram-barbell

Zoals gezegd kan de bar door iedereen worden gebruikt die graag werkt met goed en stevig materiaal. Maar specifiek is het bedoeld voor powerlifters en crossfitters.

Ook is het een mooie aanvulling op strongman materiaal, gezien de hoge belastbaarheid. Voor iedereen die een thuisgym gaat inrichten, of zijn materiaal wilt vervangen/aanvullen is de bar een goede keuze.

Maar ook voor professionele omgevingen waar wordt getraind met zware gewichten is het een goede investering.

Meer informatie en specificaties over de halterstang vind je op de productpagina.

Over de prijs: Waard of niet?

De ram bar kost momenteel ca. 400 euro. Vergeleken met andere ATX bars valt de prijs dus reuze mee. Zeker gezien de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt is het elke cent dubbel en dwars waard.

Natuurlijk zijn er ook wel halterstangen verkrijgbaar van goedkopere merken. Deze zijn echter vaak van veel mindere kwaliteit, minder stevig en bovendien minder duurzaam.

De ATX Ram barbell is daarom een erg goede investering. In het filmpje hieronder kun je zien hoe de barbell wordt vergeleken met een goedkopere variant, waar duidelijke verschillen zijn te zien.

Het kan zijn dat de prijs zo nu en dan veranderd, of dat er kortingen zijn. Klik op de blauwe knop om direct te beste prijs te bekijken:Anderen bekeken ook:

Deadlift stang

Fitness stangen

Squat stangen

Crossfit barbell

Strongman materiaal kopen

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *