Afslankgel of afslankcrème: wat is het & welke werken echt?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 20, 2023

Welke afslankgel werkt
Welke afslankgel werkt

Steeds meer wordt het nut van afslankgel en afslankcrème ingezien. Logischerwijs zijn er dan ook steeds meer mensen die hier gebruik van maken.

Het is absoluut geen magisch wondermiddel dat je vet binnen een paar dagen weg laat smelten. Zoiets bestaat namelijk niet.

Maar draagt het bij aan effectief gewichtsverlies? Is het een nuttig steuntje in de rug? Absoluut.

Dat gezegd hebbende; in dit artikel geven we je wat meer informatie over de gels en crèmes die afvallen bevorderen. Hoe werken ze en welke kun je het beste gebruiken? Lees snel verder en kom erachter!

In het kort:

  • Afslankgel is een speciale crème of gel ontworpen met ingrediënten zoals cafeïne, carnitine en vitamine E om de bloedsomloop te stimuleren, vetverbranding te bevorderen en de huidtextuur te verbeteren.
  • Afslankgels kunnen daarnaast ook helpen bij vochtafdrijving en verminderen van vetophopingen.
  • Afslankgel dien je dagelijks aan te brengen op specifieke probleemzones, zoals buik, billen en bovenbenen. Idealiter combineer je dit met regelmatige lichaamsbeweging en een gebalanceerd dieet.

Hoe werkt afslankcrème?

Zoals gezegd is het dus niet zo dat je buikvet direct wegsmelt na een paar keer wat gel te hebben gesmeerd over je buik.

Toch worden er mooie resultaten mee geboekt. Er wordt steeds meer bekend over de werkzame stoffen en ook worden er steeds meer effectieve stoffen ontdekt.

Met deze kennis zijn er de afgelopen tijd erg goede gels op de markt verschenen. Maar laten we om te beginnen eens kijken wat zo’n potje afslankgel nou precies doet en wat het is.

In feite is het gewoon een crème of gelletje zoals je gewend bent en misschien wel regelmatig op je gezicht smeert. Het zit in een soortgelijke verpakking.

Het enige verschil is dat je het nu dus op de ”probleemzones” smeert. Oftewel de plekken waar je te maken hebt met overtollig vet. Vaak zijn dat de buik, billen en bovenbenen.

Een goede afslankgel bevat meerdere effectieve werkzame stoffen. Deze worden opgenomen door je huid en komen vervolgens ook in je bloedbaan terecht.

Deze stoffen stimuleren de lichaamscirculatie en verhogen je lichaamstemperatuur. Hierdoor ligt je vetverbranding wat hoger dan normaal. Ook zal je meer gaan zweten, waardoor je dus vocht afdrijft.

Ook zorgt het voor de afvoer van vetophopingen. Deze komen vervolgens ook in je bloedbaan terecht en kunnen vervolgens weer energie opwekken. Hierdoor zal je energieniveau ook nog eens stijgen.

Daarbovenop zorgen veel van de ingrediënten ook nog eens voor een mooiere en strakkere huid. Vandaar dat het ook vaak gebruikt wordt om cellulite tegen te gaan.

Werkzame stoffen

Natuurlijk volgt dan al snel de vraag; om wat voor werkzame stoffen gaat het dan? Is zo’n afslankgel wel veilig om te gebruiken?

Vrijwel alle gerenommeerde crèmes bevatten enkel natuurlijke ingrediënten en zijn niet gevaarlijk. Er zijn vooralsnog dan ook geen bijwerkingen bekend. Uiteraard is het wel belangrijk dat je het niet vaker smeert dan wordt aanbevolen.

Een aantal ingrediënten die we vaak terugzien in de crèmes zijn cafeïne, carnitine en cacao-extract. Niet geheel toevallig zijn dit ook stoffen die vaak in afvalpillen zitten.

Andere natuurlijke ingrediënten zijn onder andere ananas olie en citroensap, die zowel goed voor je huid zijn als voor je metabolisme.

Let erop dat veel afslankgels zogenoemde ”complexen” bevatten. Een complex is een collectie van meerdere stoffen. Vaak staat er niet bij uit welke stoffen het complex bestaat, laat staan de hoeveelheden hiervan. Transparantie op de verpakkingen is daarom belangrijk.

Maakt het de belofte waar?

afslankcreme buik

Ieder merk wilt haar product natuurlijk zo goed mogelijk op de markt brengen. Ze willen opvallen tussen het grote aanbod en daarom worden er mooie beloften gemaakt.

Opzich niet erg, als het die beloften ook echt waarmaakt. In veel gevallen is dat gelukkig wel zo. Zeker als we kijken naar de betere merken, zien we mensen die mooie resultaten boeken met de afslankcrèmes.

Ook wordt de huid aanzienlijk gaver, strakker en stralender. Natuurlijk gaat een gel er niet voor zorgen dat je 10 kg in een week af gaat vallen.

Nogmaals; het is geen wondermiddel. Als er een merk is die dat wel beweerd, moet je je afvragen of het wel betrouwbaar is.

Later in dit artikel werpen we overigens een blik op de meest effectieve afslankgels die je kunt kopen.

Hoe te gebruiken?

Indien je de gewenste resultaten wilt behalen is het van groot belang dat je de fatburner crème op de juiste manier gebruikt.

Dat wilt zeggen dat je niet meer smeert dan nodig is, maar dat je het wel consistent (dagelijks) moet gebruiken. Bij de meeste crèmes wordt 2 keer per dag smeren aanbevolen. Meestal is dat ‘s ochtends en ‘s avonds. Overigens heb je ook crèmes die je enkel voor het slapengaan hoeft te smeren.

Voor het beste resultaat gebruik je een afslankgel in combinatie met sporten met een trainingsschema. Uiteraard is het ook verstandig om een dieet te volgen. Of in elk geval op je calorie inname te letten.

De basisprincipes voor afvallen gelden nog altijd bij het gebruik van een afslankgel. Minder eten en meer bewegen dus. De gel is dan een extra steuntje in je rug.

Verschil tussen afslankcrème en anti-cellulite crème

Als je op zoek gaat naar de beste afslankcrème is het je vast en zeker opgevallen dat veel van de crèmes ook dienen als anti-cellulite crème. Veel van deze producten zijn dan ook geschikt om af te vallen én om je cellulite te verminderen.

Beide producten stimuleren de bloedsomloop en zorgen voor meer vochtafdrijving op de probleemzones.

Anti-cellulite crèmes zijn er vaak nog meer op gericht om giftige stoffen te verdrijven en de huid te verbeteren. Toch zorgt het ook altijd voor een hogere vetverbranding.

Als je wilt afvallen en ook last hebt van cellulite is het daarom raadzaam om specifiek voor zo’n soort gel te kiezen.

Dit zijn de beste afslankcrèmes en afslankgels

Je weet nu wat afslankgel is, hoe het werkt en dat het echt resultaat kan opleveren. Nu is de vraag nog; welke kun je het beste kopen?

Op basis van de belangrijkste criteria gingen wij voor je op zoek naar de beste gels om mee af te vallen. Hieronder ontdek je de 3 beste opties uit de test.

Sweat Stick afslankcrème

afslank_creme_buikvet_sweatstick
Bekijk reviews en beste prijs

De marketing van deze gel leek ons op het eerste gezicht ietwat over de top. Toch heeft het merk BeautyFit met deze crème een heel effectief product op de markt gebracht.

Het heeft al velen geholpen met afvallen en het strakker krijgen van de huid. Het zorgt voor een wat hogere lichaamstemperatuur, meer zweten en het bevat enkel natuurlijke ingrediënten.

De geur is ook natuurlijk; het heeft een lekkere en frisse kokosgeur. Deze handige tube kun je gebruiken voor je buik, benen, armen en rug.Eveline Cosmetics Slim Extreme 4D

slim_extreme_4d_fat_burning_gel
Bekijk reviews en beste prijs

Op een stevige tweede plek komt deze tube met afslankgel van het merk Eveline Cosmetics. Dit is een afslank crème en anti-cellulite crème in één. Dat maakt het een heel compleet product.

Bovendien is de tube heel goed betaalbaar; het kost je slechts zo’n 10 euro en je doet er een hele tijd mee. In tegenstellig tot veel andere gels hoef je deze slechts 2-3 keer per week aan te brengen.

De eerste resultaten worden zichtbaar na ongeveer een maand en die liegen er niet om.Anti-Cellulite Afslank Crème Bio

anti-cellulite_afslank_crème
Bekijk reviews en beste prijs

Deze natuurlijke afslankgel heeft als basis cafeïne en vitamine E als werkzame stoffen. Ook bevat het onder andere koffiebonen en ananas olie. Allemaal stoffen die goed zijn voor je huid en ook nog eens het afvallen stimuleren.

Vetophopingen worden tegen gegaan en de bloedsomloop gestimuleerd.

Het wordt aanbevolen om deze gel 10 dagen achtereenvolgend te gebruiken, gevolgd door 1 keer per week om het gewenste effect te onderhouden. Al met al een goede deal!Waar dien je rekening mee te houden?

Bij het kopen van een goede afslankgel is het verstandig om op een aantal zaken goed te letten. Zo vinden wij het belangrijk dat de ingrediënten die erin zitten allemaal een wetenschappelijk bewezen werking hebben.

Ook is het raadzaam om voor een product te kiezen zonder onnodige toevoegingen. Het liefst heb je bovendien enkel ingrediënten op natuurlijke basis. Dat is nog altijd het beste voor je huid.

Let ook goed op de prijs. Goedkoop is vaak duurkoop. Maar veel goedkope potjes bij de Kruidvat, Etos of Action bevatten ook vaak onnodige ingrediënten.

Ten slotte willen we nogmaals benadrukken om realistische verwachtingen te hebben. Ja, een afslankcrème gaat jou helpen met afvallen, maar niet van de ene op de andere dag.

Meer hulpmiddelen voor vetverlies

Het mag duidelijk zijn dat trainen en een goed dieet de basis zijn. Als dat in orde is, kun je gaan kijken naar hulpmiddelen.

Supplementen zijn het bekendste en het meest voor de hand liggende hulpmiddel voor vetverlies. Er zijn diverse supplementen die het afvallen stimuleren.

Ook kun je kiezen voor een buikband, die zicht specifiek richt op het verminderen van je buikvet. En natuurlijk is er de welbekende EMS buiktrainer, waarmee je op een passieve manier je buikspieren traint én calorieën verbrandt.


Misschien ook interessant:

Categorieën: Gezondheid

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *