Wahoo fietstrainer koopgids – Welke Wahoo Kickr past bij mij?

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 15, 2023

kickr fietstrainer van wahoo
kickr fietstrainer van wahoo

Ben je op zoek naar een fietstrainer van het merk Wahoo? Hier ben je op de goede plek. De Wahoo fietstrainers staan ook wel bekend als de Wahoo KICKR trainers.

In deze koopgids ontdek je welke fietstrainers dit merk allemaal te bieden heeft, zodat je erachter kunt komen welke het beste bij jou past.

Ook vergelijken we Wahoo met andere fietstrainer merken en kom je erachter waar je de fietstrainers kunt bestellen.

Welke Wahoo fietstrainers zijn er?

Hieronder vind je een overzicht van de beste en bekendste fietstrainers van Wahoo.

Wahoo KICKR Power V5.0

wahoo-kickr-power

Laten we direct goed van start gaan, met het paradepaardje van Wahoo. De KICKR Power V5.0 biedt jou alles wat een wielrenner zich maar kan wensen.

Deze 5e generatie fietstrainer lijkt op het eerste gezicht vrij veel op z’n voorgangers. Maar schijn bedriegt. De Power V5.0 biedt jou namelijk enorm veel voordelen ten opzichte van de andere varianten.

Naast dat deze fietstrainer nog nauwkeuriger is en nóg meer mogelijkheden biedt wat betreft het virtuele trainen, hoef je deze fietstrainer ook nooit meer te kalibreren.Wahoo KICKR Snap

wahoo-kickr-snap

Als je op zoek bent naar een wat goedkopere fietstrainer, dan kom je al gauw uit bij de Wahoo KICKR Snap. Van alle Wahoo trainers is dit dan ook de goedkoopste.

Overigens maakt dat ‘m niet veel minder. Nee, ook deze fietstrainer mag er zeker zijn met een tal van trainingsmogelijkheden.

Je kunt de fietstrainer perfect gebruiken in combinatie met Zwift en je kunt zelfs fietsen met een hellingspercentage tot 12%.

Het biedt je een realistische fietservaring voor een mooie prijs. De trainer is uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een goede indoor training.

Wat wel handig is om te weten, is dat het hier wel gaat om een wheel-on fietstrainer. Sommigen geven hier de voorkeur aan, terwijl andere juist weer liever kiezen voor een direct-drive.Wahoo KICKR Core

wahoo-kickr-core

Ook de KICKR Core is een uitstekende fietstrainer die wordt aangeboden voor een mooie prijs. We hebben het hier over het populairste model dat Wahoo te bieden heeft.

De populariteit heeft het te danken aan het geruisloze gebruik, het gebruiksgemak en het trainen met helling. Deze fietstrainer kun je zien als het ”tussenmodel”.

Het biedt je net wat meer mogelijkheden dan de KICKR Snap, terwijl de KICKR Power juist weer uitgebreider is.

Mocht je meer willen weten over deze trainer, dan kun je de Wahoo KICKR Core review lezen, of even op de knop hieronder klikken.Wahoo KICKR Bike

wahoo-kickr-bike

En dan is er nog voor de échte fanatiekelingen de Wahoo KICKR Bike. Dit apparaat is een bijzonder fenomeen, het gaat hier namelijk niet om zomaar een fietstrainer.

Nee, we hebben het hier over een zogenoemde smart bike. Dit is een apparaat dat het midden houdt tussen een spinningfiets en een fietstrainer.

Om te trainen op dit zeer complete apparaat heb je jouw eigen fiets dus niet nodig. Je kunt het dan ook zien als een soort luxe fitnessapparaat, met onwijs veel mogelijkheden.

Eerder schreven we al een Wahoo KICKR Bike review waarin je meer informatie kunt lezen.Welke Wahoo KICKR past het beste bij mij?

wahoo-fietstrainer

Zojuist heb je de beste Wahoo Kickr fietstrainers kunnen bekijken. In tegenstelling tot andere merken is het aanbod niet enorm groot.

Dit is een voordeel voor iedereen die keuzestress ervaart. Er zit namelijk voor elk wat wils tussen. Toch kunnen we ons voorstellen dat je misschien nog twijfelt welke van de bovenstaande trainers het beste bij jou past.

Laten we daarom nog eens kort samenvatten voor wie welke fietstrainer geschikt is:

  • Wahoo KICKR Snap: ben je op zoek naar een degelijke en duurzame wheel-on fietstrainer? Dan is de Snap de beste keus.
  • Wahoo KICKR Core: deze fietstrainer is geschikt voor iedereen die een complete fietstrainer zoekt, zonder al te veel toeters en bellen. Deze trainer voorziet jou van alles wat je nodig hebt voor een goede fietstraining.
  • Wahoo KICKR Climb: wil je specifiek jouw klim verbeteren? Dan mag de KICKR Climb niet ontbreken in jouw huiskamer. Met dit apparaat kun je erg effectief trainen met helling. Dit is dus zelf géén fietstrainer, maar een aanvulling op het totaalpakket.
  • Wahoo KICKR Power V5.0: dit is het nieuwste apparaat van Wahoo en ook direct de meest uitgebreide. Ben jij op zoek naar het beste van het beste? Dan is deze high-end fietstrainer absoluut de beste keus.

Wahoo KICKR Climb (aanvulling)

kickr-climb

De KICKR Climb is zelf geen fietstrainer, maar wel een uitbreiding hierop. Alle fietstrainers van Wahoo vanaf 2017, zijn compatibel met dit apparaat.

Het doel van dit apparaat is om je fietspositie aan te passen, zodat het trainen met helling nog veel realistischer wordt en bovendien ook veel effectiever.

Het is geschikt voor flinke klimmen tot 20% en dalingen tot 10%. Ook is de Climb te verbinden met Zwift, zodat je het perfect kunt gebruiken tijdens je interactieve fietstochten.


Waar te koop?

Waarschijnlijk is het je niet ontgaan dat een fietstrainer van Wahoo op vrij veel verschillende plekken te verkrijgen is. Sommige lokale fietsenwinkels bieden de trainers zelfs aan.

Toch ben je voor het grootste gedeelte aangewezen op online shoppen. Nu is dat natuurlijk helemaal niet erg, zolang je maar besteld bij een betrouwbare shop met goede levering en garantievoorwaarden.

Ook moet je erop letten dat je niet te veel betaald. Er kunnen nog wel eens (kleine) prijsverschillen zitten tussen de verschillende winkels.

Een Wahoo Kickr trainer koop je betrouwbaar bij de onderstaande shops:

BetersportBekijk het aanbod >>
Bol.comBekijk het aanbod >>


Voor wie is een Wahoo fietstrainer geschikt?

wahoo-trainer

Er zijn meerdere merken fietstrainers op de markt, dus voor wie is een Wahoo fietstrainer nou eigenlijk de beste keus?

Straks gaan we het hebben over de andere merken; de concurrenten van Wahoo. Allereerst bespreken we voor wie wij denken dat deze fietstrainers de beste keuze is.

Deze apparaten zijn tegenwoordig erg populair onder veel trotse bezitters van racefietsen. Met name de wielrenners die goed te spreken zijn over interactief trainen geven vaak aan de voorkeur te hebben voor een Wahoo KICKR.

Wahoo biedt namelijk enkel smart fietstrainers aan. Vrijwel allemaal zijn ze te verbinden met de populairste apps, zoals bijvoorbeeld Zwift, Kinomap en Rouvy.

Wat de fietstrainers van dit merk daarnaast kenmerkt, zijn de uitgebreide mogelijkheden om je trainingen leven in te blazen en het jezelf gemakkelijker te maken.

Regelmatig komt Wahoo weer met nieuwe accessoires op de markt, welke je kunt gebruiken in combinatie met een van de KICKR trainers.

Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Wahoo Headwind, welke jou verkoeld tijdens het trainen. Ook kun je jouw trainingen natuurlijk uitbreiden met de Wahoo Climb, waar we het eerder al over hadden.

Je kunt dus wel stellen dat het hier gaat om fietstrainers voor de echte liefhebber. Vergeleken met de andere merken zijn de top modellen van Wahoo over het algemeen iets duurder, je moet er dus wel een investering voor over hebben.

Wat verder nog het vermelden waard is, is dat het hier gaat om zeer geschikte fietstrainers voor mountainbikers.

Wahoo fietstrainers vs andere merken

Over andere merken gesproken, welke zijn er allemaal? Het voordeel van een fietstrainer kopen is dat het aantal merken vrij beperkt is.

Voor een hele lange tijd was het enkel Tacx dat de marktleider was. Hedendaags wordt Tacx nog altijd gezien als de absolute nummer 1 op het gebied van fietstrainers.

Althans, door velen. Meer en meer mensen raken namelijk ook in de ban van andere merken, zoals bijvoorbeeld Elite fietstrainers, Bkool fietstrainers, of natuurlijk die van Wahoo.

Naar onze mening is Elite nog een opkomend merk en loopt het nog net wat achter op Tacx en Wahoo qua techniek. Toch kan het een heel goed alternatief zijn. Niet voor niets heeft dit merk ondertussen een flinke schare wielerfans achter zich gekregen.

De populairste merken zijn echter nog altijd Wahoo en Tacx. Het is tegenwoordig een nek-aan-nekrace tussen beide merken.

Voor welke je het beste kunt kiezen? Daar doen wij geen uitspraak over, aangezien het echt af zal hangen van jouw voorkeuren.

Als je specifiek op zoek bent naar een fietstrainer met sublieme interactieve mogelijkheden, neigt onze voorkeur stiekem toch een beetje naar de Wahoo KICKR trainers.

Over Wahoo

wahoo-fietsapparaat

Vraag een willekeurige wielrenner naar Wahoo en ze zullen vrijwel allemaal vol lof spreken over dit merk. Het merk staat onder andere bekend om de fietscomputers, hartslagmeters en de fietstrainers.

Dit is allemaal vrij opvallend te noemen, aangezien het merk pas bestaat sinds 2009! Het komt niet vaak voor dat zo’n jong merk wereldwijd bekend komt te staan bij een doelgroep.

Toch heeft Wahoo dit voor elkaar weten te boksen, onder andere door de betrouwbare en duurzame kwaliteit van het materiaal. Ook de geavanceerde mogelijkheden van de fietscomputers en trainers hebben ongetwijfeld bijgedragen aan dit enorme succes.

Een tijdje terug heeft Wahoo Fitness net zoals de andere grote wielermerken zelfs een eigen smart bike op de markt gebracht, de Wahoo Kickr Bike. Dit indrukwekkende apparaat is ook te verkrijgen in Nederland.

Slotwoord

Als het goed is heb je nu een goed en compleet beeld gekregen over fietstrainers van Wahoo. Je weet welke varianten er allemaal zijn en wat deze trainers uniek maakt.

Heb je nog vragen, opmerkingen, of heb je zelf ervaringen met deze fietstrainers? Laat het even weten in een reactie hieronder!

Ik wens je alvast veel fietsplezier toe op je nieuwe Wahoo KICKR trainer!

💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *