Elite fietstrainer – Welke moet ik kiezen?

Gepubliceerd door Casper op

elite-fietstrainer
elite-fietstrainer

Elite fietstrainers worden langzaam maar zeker steeds meer gebruikt onder wielrenners. Het merk Elite heeft de afgelopen jaren een aantal erg goede fietstrainers geintroduceerd.

Maar wat zijn eigenlijk de beste mogelijkheden en zijn deze apparaten wel echt zo goed?

Waarom kiezen voor een Elite fietstrainer?

Elite is een wat minder bekend merk dan grote namen zoals Tacx en Wahoo. In Nederland is het merk (nog) niet erg bekend.

Maar wel wordt het steeds populairder en komen de top modellen van Elite langzamerhand steeds meer in de spotlight te staan. Dit is dan ook niet voor niets.

directo-x

Een Elite fietstrainer ziet er niet alleen erg mooi uit maar het voorziet je ook nog eens van vrijwel alle functies en mogelijkheden die je in een goede fietstrainer zoekt.

Het is te gebruiken met trainingsapplicaties en voorziet je dus van interactieve trainingen. De fietstrainers van Elite zijn voorzien van de nieuwste features en hebben dan ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld hellingen te simuleren wat jouw fietstrainingen een enorme impuls kan geven.

Binnen trainen

Een Elite fietstrainer komt goed van pas wanneer je erg van fietsen houdt en dit het liefst zo vaak mogelijk doet. Echter ben je niet altijd in de mogelijkheid om buiten te gaan fietsen.

Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het weer dat het niet toelaat om naar buiten te gaan, of wat er voor zorgt dat je trainingen minder effectief zijn.

Ook in de winter wil je alles uit je trainingen halen, je wilt natuurlijk niet inleveren op je prestaties. Om altijd het vertrouwde gevoel op je eigen fiets te behouden én fit te blijven zul je een fietstrainer moeten gebruiken.

Je kunt hierbij kiezen uit verschillende merken. De Elite fietstrainers zijn één van de beste mogelijkheden wat betreft indoor fietstrainers.

Elite smart trainers

Wat voor de rest erg opvallend is aan de fietstrainers van Elite, is dat het hier altijd gaat om zogenoemde smart trainers. Dit wilt zeggen dat de trainers altijd interactief te gebruiken zijn.

Alle Elite Smart trainers kun je gebruiken in combinatie met een app, zelfs de rollenbank trainer dat het merk te bieden heeft.

Beste koop: Directo X interactive

fietstrainer-elite

De Directo X interactive Elite, kortweg ‘Directo’ is een hoogwaarde fietstrainer en het paradepaardje onder de fietstrainers van Elite. Wat dit apparaat zo goed maakt? Het is vooral de nauwkeurige 12 puntsmeting die ervoor zorgt dat je precies weet hoeveel kracht jij levert tijdens het trappen.

In de speciale trainingsapp kun je een uitgebreide trapanalyse van jezelf terugzien in een duidelijke grafiek. Wanneer je buiten fietst is het vaak wat lastiger om je prestaties nauwkeurig te kunnen tracken. Het is dan ook erg handig dat de Elite Directo dit voor je mogelijk maakt.

Hellingen kunnen ook gesimuleert worden met behulp van de hellingfunctie die tot 14% nagebootst kan worden. Dit maakt je training erg compleet. divers en efficiënt.

Met deze Elite fietstrainer in huis zorg je er voor dat je de koude dagen prima kunt overbruggen zonder dat jouw trainingen hier de dupe van worden. Klik op de knop hieronder en bekijk het huidige aanbod en de voordeligste prijs:Elite fietstrainer vs Tacx

Zoals je misschien wel weet is Tacx momenteel (met afstand) het grootste en bekendste merk onder fietstrainers wereldwijd. Dit Nederlandse merk heeft veruit het grootste aanbod wat betreft fietstrainers. Maar dat niet alleen, want de Tacx fietstrainers staan ook nog eens bekend om de beste kwaliteit.

tacx-flux

Deze worden dan ook vaak gebruikt door professionele wielrenners en ook onder recreanten zijn deze trainers zeer geliefd. Maar hoe zit het dan met de Elite fietstrainer? Kan deze concurerren met die van Tacx? Laten we voorop stellen dat beide merken lastig met elkaar te vergelijken zijn.

Maar over het algemeen heeft Tacx zich toch nét wat meer bewezen wat betreft kwalitatief goede apparraten. Of het nou om rollenbank fietsen gaat of om interactieve fietstrainers, die van Tacx staan net iets beter bekend dan de Elite fietstrainers.

Toch doen een aantal Elite modellen er zeker niet veel voor onder. De Elite Directo X kan zich bijvoorbeeld qua specs en gebruikerservaringen makkelijk meten met top modellen van Tacx.

Naast Tacx en Elite staan ook de Bkool fietstrainers bekend om hun goede kwaliteit.

Interactief en virtueel trainen

Met een Elite fietstrainer is het mogelijk om verschillende virtuele apps te koppelen. De meeste fietstrainers van Elite beschikken dan ook over een bluetooth functie zodat je gemakkelijk verbinding maakt met je telefoon of tablet.

Dit maakt het trainen een stuk makkelijker en leuker. Je zult jezelf toch moeten vermaken binnen op de fiets.

interactief-fietsen

Buiten kun je nog wat om je heen kijken en zul je dan ook minder snel verveelt raken.

Omdat dit binnen wel anders is, wordt interactief trainen steeds populairder en de functionaliteiten van de fietstrainers om dit mogelijk te maken worden dus ook steeds belangrijker.

Elite mag niet achterblijven en heeft hier rekening mee gehouden bij het ontwerp van de fietstrainers. Veel van de modellen zijn hier dan ook voor geoptimaliseerd.

💡 Misschien vind je dit ook interessant:


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *