Wahoo Kickr Power Trainer V5 – Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 11, 2023

wahoo_kickr_power
wahoo_kickr_power

In 2020 bracht Wahoo de Kickr Power V5 op de markt. En dat bleek een groot succes. Op het eerste gezicht zijn de verschillen met z’n voorganger niet super groot.

Maar toch zijn er een aantal opmerkelijke verbeteringen doorgevoerd.

Wat mag je van de Wahoo Kickr Power V5 verwachten en is dit een geschikte trainer voor jou? En waar kun je ‘m het beste kopen?

Alles wat je moet weten over deze fietstrainer ontdek je in deze review.

Pluspunten ✅

  1. Kalibreren is verleden tijd, waardoor je direct begint met je training
  2. Super nauwkeurig, met een maximale afwijking van slechts 1%
  3. De pootjes zorgen ervoor dat de trainer meebeweegt tot een hoek van 5%
  4. Lekker compact en inklapbaar, zodat je ‘m makkelijk opruimt
  5. De cassette is inclusief, dit bespaard je weer geld

Minpunten ❌

  1. Niet draadloos te gebruiken
  2. Aan de duurdere kant
  3. Exclusief voorwielsteun


De Wahoo Kickr Power V5 in het kort

wahoo_kickr_v5

Het aanbod slimme fietstrainers wordt alsmaar groter. En de verschillen tussen de high-end modellen van de grootste merken worden steeds kleiner. Dit maakt het vinden van de beste trainer er natuurlijk niet bepaald gemakkelijker op.

We worden daardoor steeds meer verplicht om ook naar de details te kijken. Het is dus belangrijk om jezelf goed in te lezen voordat je besluit een fietstrainer te kopen.

Qua prijs valt de Kickr Power V5 in dezelfde prijsklasse als de top trainers van Tacx. Dat schept natuurlijk hoge verwachtingen.. Want kan hij zich daar wel mee meten?

Als we naar de belangrijkste eigenschappen kijken, zijn die in elk geval dik in orde. De nauwkeurigheid met een afwijking van maximaal 1% is bijvoorbeeld super netjes.

Er zijn maar weinig andere trainers op de markt die zó nauwkeurig zijn als de Power V5.

Ook het stijgingspercentage van 20% is natuurlijk een groot voordeel. Wanneer je de V5 aanschaft kun je in elk geval lekker klimmen.

Bovendien zien we het als groot voordeel dat de cassette eens een keer wordt meegeleverd. Bij veel andere fietstrainers is dit tegenwoordig niet het geval. Daardoor ben je vaak toch weer wat extra geld kwijt..

Waar ik ook goed over te spreken ben, is dat je deze Wahoo Kickr niet meer hoeft te kalibreren. Je start dus direct je training, zonder gedoe.

Hij is gemaakt van staal en ligt met een gewicht van 21 kg als een blok beton op de vloer. Terwijl hij heel stabiel is, heb je toch een kleine bewegingsvrijheid naar links en rechts. Dit zorgt voor een realistischere training.

Wahoo Kickr Power: uitgebreide review

Je weet nu in grote lijnen wat je mag verwachten van de Kickr Power. Daarom is het nu tijd om wat dieper op de belangrijkste eigenschappen in te gaan.

Op die manier ben je namelijk in staat om de beste keuze te maken. Lees alles dus even goed door, zodat je exact weet wat je in huis haalt.

Direct drive trainer

Laten we om te beginnen even stilstaan bij het feit dat dit een direct drive trainer is. Voor de echte fanatieke fietsers is een direct drive trainer een must-have.

Waarom? Omdat deze variant veruit het meest realistisch aanvoelt tijdens het fietsen. Omdat de cassette inclusief is, hoef je enkel nog je achterwiel te demonteren en je fiets te bevestigen.

Hoeveel geluid maakt deze trainer?

Naast het fietsgevoel is ook het mindere geluid van een direct drive trainer een voordeel. Wanneer je dit vergelijkt met een wheel-on is dat bijvoorbeeld een groot verschil.

Maar ook tussen de direct drive trainers zitten er nog grote verschillen. In een ideale situatie haal je natuurlijk een stille trainer in huis, waar je geen moment last van hebt.

Met deze Wahoo fietstrainer haal je één van de stilste modellen van dit moment in huis. Qua geruisloosheid zijn er slechts enkele andere trainers die bij de Kickr Power in de buurt komen.

Automatisch kalibreren

Zoals ik al aangaf kalibreert deze jongen dus automatisch.

Vrijwel iedere fietser kent het wel.. Je zit er helemaal klaar voor om je fietsmaten in te maken in de virtuele wereld van Zwift.

Maar dan.. Kom je erachter dat je nog een spindown moet doen.. Gelukkig is dit voortaan dus verleden tijd. Dat scheelt jou weer een hoop tijd, gedoe en ergernissen.

Bewegingsvrijheid tijdens het trainen

Er zijn maar weinig andere fietstrainers die dit mogelijk maken. In mijn ogen is dit dan ook echt iets dat de Wahoo Kickr Power uniek maakt..

Deze jongen is uitgerust met zogenoemde AXIS pootjes. Deze pootjes zorgen ervoor dat de trainer zijdelings met je meebeweegt, tot 5%.

achterkant_wahoo_smart_trainer

Je krijgt 3 paar van deze pootjes bij je bestelling. Afhankelijk van jouw lichaamsgewicht kun je dan de juiste set eronder plaatsen.

In het begin merk je er trouwens weinig van, omdat het zo’n kleine hellingshoek is. Maar het is toch leuk meegenomen. Het biedt je namelijk toch weer nét dat beetje extra comfort.

Mogelijkheden tot uitbreiden

Net zoals de andere slimme fietstrainers van Wahoo kun je ze uitbreiden met de nodige luxe extra’s. Denk bijvoorbeeld aan de Wahoo Kickr Climb, die zorgt voor mega realistische klimmen én dalingen.

Ook is het mogelijk om de frisse wind in je haren te voelen als je ‘m uitbreid met de Wahoo Kickr Wind. Een beetje verkoeling tijdens het trainen is natuurlijk nooit verkeerd.

Ook ontdekte ik dat de Kickr Power V5 een extra poort aan de achterkant heeft. In het begin had ik geen idee waar deze voor diende.

Maar met een beetje speurwerk kwam ik erachter. Via deze poort kun je ‘m in de toekomst direct op je eigen netwerk aansluiten. Dit is handig voor als Bluetooth bijvoorbeeld niet goed meewerkt.

De constructie

Zoals gezegd is de Wahoo Kickr Power dus gemaakt van staal. Dit maakt ‘m enorm stevig. Hij kan tegen een stootje en je hoeft ‘m dan ook niet met fluwelen handschoentjes aan te pakken.

constructie_v5_trainer

Dit maakt ‘m overigens ook een hele duurzame koop. Je kunt er jarenlang plezier van hebben. En als het tijd is voor een nieuwe, dan kun je ‘m daarna nog altijd tweedehands aanbieden in goede staat. Of er iemand anders blij mee maken.

Trainen met software

De Wahoo Kickr V5 zou geen complete smart trainer zijn als je ‘m niet kon gebruiken met de populairste software.

Hij is compatibel met vrijwel alle apps die je maar kunt bedenken. Ook kun je ‘m met veel verschillende apparatuur verbinden.

Of je ‘m nu wilt verbinden aan je tablet, telefoon, televisie of laptop.. Het is allemaal mogelijk.

Naast de Bluetooth verbinding heeft hij ook een ANT+ FE-C verbinding. En zoals gezegd dus ook nog een extra poort om ‘m rechtstreeks op je eigen netwerk aan te sluiten.

Handige extra foefjes

Voor de rest zitten er nog tal van leuke en handige extra functies op. Denk bijvoorbeeld aan de led lampjes die jou per kleur aangeven welke verbinding er op het moment actief is.

Daarnaast kun je de Wahoo V5 koppelen aan je eigen externe powermeter. Omdat deze fietstrainer zo nauwkeurig is, lijkt me dat niet nodig. Maar toch leuk om de waarden even met elkaar te vergelijken.

Ook kun je ‘m koppelen met de meeste Garmin fietscomputers en met externe hartslagmeters. De mogelijkheden zijn enorm groot.

Wahoo Kickr V5 kopen in de aanbieding

wahoo_kickr_v5_trainer

De Wahoo Kickr V5 is momenteel nog niet bij heel veel winkels te koop. Het is dus even goed zoeken naar een aanbieding en geschikt verkooppunt.

De adviesprijs van deze trainer ligt rond de 1200 euro. Helaas zijn er vooralsnog weinig tot geen aanbiedingen beschikbaar.

Houd er tevens rekening mee dat de koopvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld garantie en service vaak per winkel verschillen.

Daarom zochten wij voor jou uit wat de beste aanbieders zijn. Vergelijk hieronder direct de huidige deals:

Wahoo Kickr V5 vs Tacx Neo 2T

Voor zo’n 100 euro meer haal je de beruchte Tacx Neo 2T in huis. Ook dit is zeker niet de minste fietstrainer. Door velen wordt het zelfs als de beste op de markt gezien.

Omdat hij in dezelfde prijsklasse valt als de Wahoo Kickr V5, is het logisch dat beide regelmatig met elkaar vergeleken worden.

Welke is er nou beter?

Er zijn in elk geval genoeg overeenkomsten. Beide zijn ze met een afwijking van maximaal 1% super nauwkeurig. Ook zijn ze allebei erg stabiel en wegen ze ongeveer even veel.

Toch zijn er wel degelijk verschillen. Wat bijvoorbeeld in het voordeel spreekt van de Tacx Neo 2T, zijn het grotere hellingspercentage en het feit dat hij draadloos te gebruiken is.

De Kickr V5 wordt daarentegen inclusief cassette geleverd en is dankzij de magneetrem een stukje stiller. Ook zorgt hij voor iets meer comfort, omdat hij zijdelings met je meebeweegt.

Conclusie en eindoordeel

Als we de Wahoo Kickr Core V5 vergelijken met z’n voorganger is er toch echt een hoop verbeterd. Al met al is de V5 een comfortabele, stille en realistische fietstrainer.

Het is momenteel één van de topmodellen op de markt. Dankzij de vele slimme mogelijkheden en de zeer realistische training is het een absolute aanrader voor de fanatieke en veeleisende fietser.

Het is niet voor niets dat zelfs profs gebruik maken van deze trainer. De prijs is er echter wel naar. Je moet er uiteraard wel een investering voor overhebben. Maar je krijgt zeker waar voor je geld.

Klik hieronder en bekijk direct de laagste prijs van dit moment:Meer van Wahoo

Naast de Kickr V5 bracht Wahoo door de jaren heen nog een aantal best-sellers op de markt. Andere trainers van dit merk zijn de:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *