VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer – Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 4, 2023

virtufit-iconsole-opvouwbare-hometrainer
virtufit-iconsole-opvouwbare-hometrainer

Ben jij op zoek naar een hometrainer voor in de kleine ruimte, die je gemakkelijk kunt opvouwen en verplaatsen?

Helaas zijn je mogelijkheden dan ietwat beperkt. Maar het goede nieuws is dat er wel een aantal goede opties zijn, zoals de VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer.

Deze zeer compacte hometrainer is ideaal voor thuisgebruik, maar is niet voor iedereen even geschikt.

In deze review ontdek je voor wie de VirtuFit iConsole de ideale hometrainer is. Lees dus gauw verder!

VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer in het kort

virtufit-iconsole-opvouwbare-hometrainer

Het gaat hier dus om een compacte én opvouwbare hometrainer. Nadat de hometrainer opgevouwen is, kun je ‘m gemakkelijk van A naar B verplaatsen, of opbergen.

De hometrainer is bovendien super licht, wat het gebruiksgemak zeer ten goede komt. Het is een ideale hometrainer voor iedereen die graag wilt trainen in de kleine ruimte.

Bovendien is het apparaat te verkrijgen voor een hele schappelijke prijs. Je hebt dus zeker geen groot budget of veel ruimte nodig om jezelf thuis fit te trainen en aan je gezondheid te werken.

Natuurlijk mag je niet al teveel verwachten op het gebied van luxe en trainingsmogelijkheden. Toch heb je 8 weerstandsniveaus en is het comfort een stuk beter dan verwacht.

✅ Voordelen

  1. Zeer compact en volledig opvouwbaar
  2. Compatibel met de iConsole+ app
  3. Stabieler dan de meeste opvouwbare hometrainers
  4. Betrouwbare bouwconstructie
  5. Lichtgewicht maar toch stabiel

❌ Nadelen

  1. Niet geschikt voor mensen zwaarder dan 110 kg
  2. Niet geschikt voor mensen langer dan 1,85 m
  3. Geen trainingsprogramma’s

Prijsvergelijking:


Onze video review

Scherpe blik op deze opvouwbare hometrainer

virtufit-opvouwbare-hometrainer

Nu je globaal een beeld gekregen hebt van de VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer is het tijd om dit toestel eens grondig onder de loep te nemen.

Hieronder bespreken we werkelijk alles wat je moet weten voor de aankoop.

Stabieler dan gemiddeld

De meeste opvouwbare hometrainers zijn niet zo stabiel. Sterker nog, sommige verschuiven tijdens het trainen erop, waardoor je niet met een gerust hart volle bak kunt fietsen.

Gelukkig is daar op deze VirtuFit opvouwbare hometrainer geen sprake van. Het apparaat blijft stevig op de grond staan, zelfs bij intensievere trainingen.

En dat allemaal ondanks het extreem lichte gewicht van 15 kilogram.

Maximale draaglast

Omdat dit apparaat een ander soort bouwkwaliteit heeft dan een doorsnee hometrainer en daardoor ook een stuk lichter is, is het ook wat minder zwaar belastbaar.

Toch vinden we het indrukwekkend om te zien dat het alsnog belastbaar is tot een gewicht van 110 kg. Dit betekent dat er sterk materiaal gebruikt is, wat de duurzaamheid ook weer ten goede komt.

Trainingsmogelijkheden

De trainingsmogelijkheden zijn niet extreem groot. Zo zijn er bijvoorbeeld geen trainingsprogramma’s beschikbaar op dit apparaat.

Dat is toch wel even een tegenvaller als je graag uitgebreide trainingsmogelijkheden hebt.

Je hebt gelukkig wel 8 weerstandsniveaus waar je in kunt variëren. Ook is het mogelijk om met een app te trainen, waardoor je jouw training wat veelzijdiger maakt.

iConsole+ app

iconsole-hometrainer-app

De VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer kun je via Bluetooth verbinden aan de applicatie.

Middels deze app kun je al jouw prestaties bijhouden, opslaan en inzichtelijk maken.

Zo weet je precies hoe je ervoor staat en kun je dus ook gericht toewerken naar een betere conditie en gezondheid.

Trainingscomputer

iconsole-display

De trainingscomputer is extreem simpel, maar duidelijk. Eigenlijk kan je het niet echt een computer noemen, maar meer een display.

Het heeft een vrij klein display, dat naar mijn mening wel wat duidelijker gemogen had.

Omdat je zwarte letters afleest van een grijze achtergrond en het display niet verlicht is, kan het soms wat minder duidelijk te zien zijn.

De bediening is wel erg simpel. Het heeft één knop waarmee je het menu doorloopt.

Wat verder goed is, is dat het display op batterijen werkt. De hometrainer heeft dus geen stroompunt nodig om ‘m te gebruiken.

Hierdoor kun je ‘m vrijwel overal neerzetten waar jij maar wilt.

Groot comfortabel zadel

virtufit-opvouwbare-fitness-fiets-zadel

Het zadel is gelukkig best groot, wat zorgt voor voldoende comfort. Natuurlijk is het geen professioneel gelzadel, maar het doet hier wat mij betreft niet veel voor onder.

Ook is het zadel verstelbaar in hoogte. Helaas kun je het niet horizontaal verstellen. Ook het stuur is helaas niet verstelbaar.

Met of zonder rugleuning

Wil je graag nóg meer comfort tijdens je trainingen? Dan kun je de VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer met rugleuning aanschaffen.

Dit is een variant met als enige verschil dat het is uitgerust met een rugleuning. Deze variant kost doorgaans 40 euro meer.

Snelle montage

Zoals gezegd heeft deze hometrainer een vrij simpele constructie. Naast het lichte gewicht heeft het nóg een voordeel, namelijk de snelle montage.

Je bent er nog wel even mee bezig, ik denk zo’n halfuur. Maar het is wel overzichtelijk en goed te volgen. Ook dankzij de duidelijke handleiding.

Bovendien zijn er geen zware onderdelen die het lastig voor je maken.

VirtuFit Opvouwbare Hometrainer – Eindoordeel

inklapbare_hometrainer_virtufit

Mocht je niet teveel willen uitgeven aan een hometrainer en graag een toestel willen dat gemakkelijk in gebruik is, dan is deze hometrainer zeker een aanrader.

Het is geschikt voor de thuissporter die een goed instapmodel hometrainer zoekt om fit te worden, af te vallen, of aan de gezondheid te werken.

Het toestel is vanzelfsprekend niet de meest luxe variant op de markt, maar voor deze prijs mag je dat dan ook niet verwachten.

Voor een opvouwbare hometrainer is het erg stabiel, sterk én compact.

Let wel even op: er is namelijk een kortingspagina beschikbaar, zodat je kunt profiteren van 40 euro korting, mits deze hometrainer voorradig is. Klik daarom even op de knop hieronder:💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *