Spinning muziek: De leukste afspeellijst & Tips

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op oktober 19, 2023

Zoek je spinning muziek om te luisteren tijdens de spinninglessen? Op deze pagina vertel ik je waar je de beste spinning nummers kunt vinden, zodat je jouw trainingen een stuk aangenamer maakt.

Dit is de beste spinning muziek

Wat is nou de beste spinning muziek? Het is lastig om te zeggen wat de beste tracks zijn, aangezien dit afhankelijk is van de manier van trainen. Natuurlijk speelt ook persoonlijke smaak een grote rol.

Als je in groepsverband traint raden we aan om de muziek in goed overleg met elkaar uit te kiezen. Train je alleen? Kies dan gewoon voor een muziekje dat aansluit bij jouw wensen.

Hieronder vind je een aantal goede tracks:

https://open.spotify.com/playlist/6mCfZkaVItybijtWrECMcQWaar kan ik meer muziek voor spinning vinden?

Geen idee waar je moet zoeken naar muziek voor tijdens spinning? Hieronder geven we jou de beste suggesties.

YouTube

YouTube is een goed platform om spinning muziek op te luisteren. Het leuke van YouTube is dat je er soms ook een bewegend beeld bij hebt, zodat je naar het scherm kunt kijken tijdens het fietsen.

Let er echter wel op dat je een spinning video uitkiest die géén reclames tussendoor heeft. Het zou namelijk zonde zijn als je net lekker bezig bent en er vervolgens een reclame tussendoor komt..

Spotify

Op Spotify zijn er een aantal goede playlists te vinden. Het voordeel van Spotify is dat je gemakkelijk je eigen playlists kunt kiezen en samen kunt stellen.

Wat voor soorten muziek zijn er?

Spinning muziek komt voor in allerlei varianten. De meeste tracks vallen onder de noemer ”energy & power music”, maar ook jaren ’80 muziek is erg in trek tijdens spinninglessen.

Meestal bestaat spinningmuziek uit een remix van verschillende liedjes, met intervallen erin voor de fysieke piekmomenten.

Uiteraard kun je in feite elk soort muziek gebruiken tijdens het spinnen, dat is een persoonlijke keuze.

Tijdens de officiële lessen maakt men in elk geval gebruik van speciale spinningtracks, die je hierboven hebt kunnen vinden.

Waarom muziek een belangrijk onderdeel is van spinning

Een lekker muziekje tijdens het spinnen lijkt misschien wat overbodige luxe. Echter is muziek wel degelijk een belangrijk onderdeel van indoor cycling.

Waarom de muziek zo belangrijk is? Omdat goede muziek perfect dient aan te sluiten op jouw spinningles.

Ben je bijvoorbeeld bezig met een intervaltraining? Dan is een opzwepend muziekje er om jou te helpen om tot het uiterste te gaan.

Wanneer je gaat ”klimmen” tijdens spinning, is daar een ander soort melodie voor gewenst.

Zeker als jij zelf spinninglessen verzorgd, is het belangrijk om te zorgen dat de muziek goed aansluit op de lesopbouw.

Doe jij spinning thuis? Kies dan vooral voor een muziekje dat jij leuk vindt en jou motiveert om alles uit je training te halen!

Wil je beginnen met spinning thuis? Klik dan op de knop hieronder.
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Training

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *