Pull up mate (2) kopen in Nederland – Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op februari 14, 2023

optrekken-aan-pull-up-mate
optrekken-aan-pull-up-mate

Als jij van plan bent om een pull up mate te gaan kopen dan doe je er goed aan om eerst mijn review te lezen.

Ik kwam erachter dat er nog maar weinig Nederlandse reviews van de pull up mate te vinden zijn, dus ik besloot dat het tijd werd om er een te gaan maken.

Na het lezen van deze review weet jij precies wat de pull up mate is, en of jij er goed aan doet deze te bestellen.

Oftewel: is het je geld waard of kun je er beter niet aan beginnen?

Wat is de pull up mate precies?

pull-up-mate-tas

De pull up mate is een optrek rek dat je makkelijk in elkaar kunt zetten en vervolgens weer uitelkaar kunt halen. Het grote voordeel hiervan zou moeten zijn dat je het makkelijk mee kunt nemen.

In principe is dat inderdaad wel een voordeel. Je krijgt er een tas bij en dat is vrij handig. Als jij bijvoorbeeld graag buiten traint dan kan ik me voorstellen dat je dit rek interessant vindt.

Er zijn namelijk maar weinig rekken in Nederlandse webshops te verkrijgen die zo makkelijk en snel uit elkaar te halen zijn.

Als jij op zoek bent naar calisthenics apparatuur of als je lichaamsgewicht oefeningen wilt gaan doen dan is het op papier dus een best handig ”optrek maatje”.

Voor wie is de pull up mate?

Zoals gezegd is het vooral geschikt voor iedereen die een optrek rek makkelijk mee wilt kunnen nemen. Je kunt het gebruiken in je tuin bijvoorbeeld.

Is het buiten lekker weer, dan is ‘t rek best eenvoudig te verplaatsen zonder al te veel gedoe.

Maar ook kan je het binnen neerzetten als je hier de ruimte voor hebt.

Ik persoonlijk maak het liefst toch echt gebruik van een gewone pull up bar, maar dat is natuurlijk voor iedereen weer anders.

Wat ik er van vind

optrek-dip-bar

Je bent natuurlijk benieuwd naar mijn ongezouten mening over de pull up mate.

Ik vind het over het algemeen een best handig optrek maatje, aangezien het een fitness rack en een dipping station in één is. Als je het vlak op de grond legt dan kun je er zelfs push ups mee doen.

Het is steviger dan je denkt, maar oogt toch nog wat onstabiel af en toe.

Het ziet er naar mijn mening dan ook best wankel uit en het is dus lastig om echt goed vertrouwen in het materiaal te hebben. Maar goed, dat kan natuurlijk aan mij liggen.

Het is te belasten tot 110 kg. Dit is niet bijster veel voor een optrek rek en spreekt wat mij betreft dan ook niet echt in het voordeel van de pull up mate.

Zeker als jij bodyweight oefeningen doet, bijvoorbeeld met crossfit of calisthenics dan maak je veel dynamische oefeningen. Dit zou ik persoonlijk niet echt met een gerust hart doen op dit toestel.

Het liefst koop ik voor dezelfde (of lagere) prijs dan een andere calisthenics bar.

Pull up mate 2 of 1?

Er kwamen een aantal vragen binnen of je er goed aan doet de pull up mate 2 te kopen, of dat de eenvoudigere uitvoering wel voldoet.

Ik heb zelf eerlijk gezegd geen ervaringen met de pull up mate 2, maar deze ziet er wel een stuk stabieler uit dan de eerste versie. Je kan overigens nog meerdere varianten bestellen op de website van pull up mate.

Áls je besluit om de pull up bar te gaan bestellen dan raad ik je aan om wel voor de pull up mate 2 te gaan. Deze oogt namelijk een stuk steviger. Wel is het ietsjes duurder.

Pull up mate bestellen in nederland?

optrekken-aan-mate

Je kunt de pull up mate kopen in Nederland. Dat doe je via de officiele site.

Betalen kan met paypal, visa of mastercard. Als je deze betaalmethode niet kunt uitvoeren dan houdt het dus al op.

Waar ik wel zeer over te spreken ben is dat de bezorging gratis is, dat had ik namelijk niet verwacht. Het is een Britse shop dus de bestelling komt niet van heel ver, dat scheelt.

De levertijd duurt wel (veel te) lang naar mijn mening.

Als ik materiaal bestel dan wil ik dit het liefst de volgende dag nog in huis hebben, en anders wel over een paar dagen. Je zal dus wel wat geduld moeten hebben mocht je tot bestelling overgaan.

Toch raad ik je aan om dit rack niet zomaar te bestellen. Natuurlijk is het een best handig traininghulpje, maar bij Nederlandse webshops zijn er ook genoeg goede optrekrekken te verkrijgen.

Bovendien heb je daar betere garantievoorwaarden, betere service én snellere levering.

Voor en tegens pull up mate

VoordelenNadelen
Gratis verzendingBuitenlandse webshop
Makkelijk mee te nemenLange levertijd
Snelle montageVaak niet op voorraad
Redelijk stevigNiet zo heel speciaalSlot gedachte en conclusie

Zoals je in mijn pull up mate review hebt kunnen lezen heb ik gemengde gevoelens over dit toestel.

Het is een handig trainingshulpje om aan op te trekken en het is speciaal gemaakt voor bodyweight trainingen, maar als je echt op volle intensiteit traint dan zal ik je niet aanraden om dit rek te kopen.

Wel kun je het prima gebruiken als je op zoek bent naar een degelijk optrek rek dat je makkelijk mee kunt nemen. Daarvoor is het ideaal.

Ons advies is echter om te kiezen voor een goed alternatief. Bekijk de beste via de knop hieronder:

Meer alternatieven:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *