Gold Standard 100% Whey – Review & Test

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op januari 10, 2024

Gold standard 100% whey reviewed door fitvooralles
Gold standard 100% whey reviewed door fitvooralles

Een eiwitpoeder dient veel doelen. Het helpt sporters met de opbouw van spiermassa. Je kunt het als aanvulling gebruiken op een gezond eetpatroon. En tijdens het afvallen is het ook nuttig.

Ben je al bekend met Gold Standard 100% Whey Protein van Optimum Nutrition? 

Dit eiwitpoeder hebben wij uitvoerig getest. We hebben onderzocht hoe goed het is, voor wie het geschikt is en welke resultaten je kunt verwachten.

Ook hebben we de Gold Standard whey ervaringen van andere mensen bekeken. Ben je benieuwd of dit eiwitpoeder het kopen waard is?

Lees dan snel verder!

Gold Standard Whey in het kort

gold standard whey protein review fitvooralles

Wil je op een verantwoorde manier extra eiwitten nuttigen? Dan is dat met Gold Standard whey heel gemakkelijk. Je hoeft geen enorme hoeveelheden kip of vis te eten om aan de gewenste hoeveelheid eiwitten te komen. 

Met Gold Standard whey protein is één maatschepje per dag al voldoende om extra eiwitten binnen te krijgen.

Gold Standard whey eiwitpoeder is een product van Optimum Nutrition. Het is een combinatie van eiwit isolaat, concentraat en hydrolysaat.

Waarom dit supplement populair is? 

Gold Standard whey protein bevat weinig suikers en vetten. Het is daardoor een gezond supplement!

Dit supplement is wel ietwat duurder dan de gemiddelde eiwitpoeder. Desalniettemin is het volgens ons toch de prijs waard, aangezien de kwaliteit uitermate goed is.


Onze video review

Voor wie is deze whey geschikt?

Alles over Gold Standard Whey

In principe kan iedereen Gold Standard whey gebruiken. Zoals we al even kort benoemden, wordt dit eiwitpoeder voor verschillende doeleinden gebruikt.

Sporters gebruiken het graag om hun sportprestaties te verbeteren en sneller in spiermassa aan te komen. 

Andere mensen nemen dit eiwitpoeder om gezond te blijven. Door extra eiwitten in te nemen, help je je lichaam herstellen. Ook geven eiwitten langer een verzadigd gevoel.

Je kunt ook een eiwitdieet volgen als je wat kilo’s kwijt wilt raken. Juist doordat je minder snel honger krijgt, is het effectief tijdens het afvallen. 

Het voorkomt de kans dat je uit verveling de voorraadkast opentrekt, op zoek naar een suikerbom.

Verder zitten er maar weinig koolhydraten en vetten in. Heel verantwoord, dus. Ook als tussendoortje!

Welke resultaten kan je verwachten?

Het fijne aan Gold Standard 100% whey protein, is dat het zo snel wordt opgenomen door het lichaam. Daardoor pluk je er snel de vruchten van. Het is de beste eiwitshake van dit moment.

Verder bevat het weinig suikers en vetten en juist wel veel eiwitten. Je mag daarom verwachten dat dit supplement jou zal helpen om je gezondheidsdoel sneller te bereiken. 

Of het nu gaat om aankomen in spiermassa of om afvallen in vetten. Of wanneer je gewoon op gewicht wilt blijven en gezond wilt zijn!

Wat zit erin?

Gold Standard Whey shakes

Gold Standard whey heeft een interessante samenstelling. 

Laten we eens kijken naar de ingrediënten en voedingswaarden. Dan begrijp je snel genoeg waarom sporters er zo dol op zijn!

Ingrediënten

De ingrediënten in Gold Standard whey protein zijn als volgt. Er zit wei eiwitblend in, wei eiwit isolaat, wei eiwitconcentraat, gehydrolyseerd eiwit isolaat, aroma’s op melkbasis, kleurstoffen, zoetstof, verdikkingsmiddel en een emulgator op sojabasis.

Ook zit er 24 gram aan eiwitten in één portie. 

Verder vind je er 4 tot 5 gram BCAA’s en 3,5 gram glutamine in. In een dosering zitten slechts 3 gram koolhydraten en zeer weinig vetten en lactose.

Voedingswaarden

In 1 portie Gold Standard 100% whey protein (maatschep van 30 gram), zitten de volgende voedingswaarden. 

Het bevat 112 kcal, 1,2 gram vetten en 1,6 gram koolhydraten. Verder zitten er 24 gram eiwitten in en 0,16 gram zout.

Gold Standard Whey ervaringen

gold standard eiwitpoeder

Gold Standard whey krijgt een hele goede beoordeling op de website van Body & Fit. Als we kijken naar de reviews en het aantal sterren dat dit product krijgt, is het snel duidelijk wat mensen ervan vinden.

Op basis van maar liefst 1.518 beoordelingen scoort Gold Standard whey protein 5 van de 5 sterren. Dat zie je niet vaak!

De reviews gaan onder andere over de lekkere smaak en de effectiviteit van dit eiwitpoeder. 

Een enkeling vindt een bepaalde smaak wat zoet of geeft aan dat er toch wat klontjes ontstaan tijdens het mixen. Verder zijn er eigenlijk geen klachten te lezen.

Verder wordt er gezegd dat dit whey poeder ook lekker is door smoothies en havermout. 

En in de reviews van verschillende mensen is te lezen dat zij met dit supplement ‘eindelijk’ een eiwitpoeder hebben gevonden dat lekker is. 

Dat zegt ook direct iets over hoe Gold Standard whey het doet in vergelijking tot eiwitpoeders van andere merken!

Hoe smaakt het?

Gold Standard Whey shake smaken

Er zijn verschillende smaken verkrijgbaar van Gold Standard whey. Daardoor is er echt voor ieder wat wils.

Je hebt de keuze uit de volgende opties:

 • Bananenroom
 • Caramel Toffee Fudge
 • Cereal Milk
 • Chocolate Hazelnut
 • Chocolate Mint
 • Chocolate Peanut butter
 • Cookies & Cream
 • Double Rich Chocolate
 • Extreme Milk Chocolate
 • French Vanilla
 • Naturel (smaakloos)
 • Strawberry
 • Vanilla Ice Cream
 • White Chocolate Raspberry

Welke smaak je ook kiest, dit eiwitpoeder mixt heel makkelijk. Je kunt het daardoor door een drankje naar keuze mengen en het zal niet klonteren, zelfs niet wanneer je het alleen roert met een lepel.

Een eiwitpoeder zoals Whey Perfection van Body & Fit moet je echt in een shakebeker mixen. Zo voorkom je dat het gaat klonteren. Met Gold Standard whey protein hoeft dat dus niet.

En als je niet van bovenstaande smaken houdt, kun je gewoon voor de naturel variant gaan. Die is smaakloos.

Conclusie

Onze conclusie? Wij zijn enthousiast over Gold Standard whey. Het is een hele geschikte afvalshake en een goede eiwitshake om tijdens het sporten te gebruiken.

Bovendien is het geen duur supplement. Je hoeft dus geen Whey Protein van Action of een ander low-budget merk te kopen om voordelig uit te zijn. Optimum Nutrition bewijst dat!
Veelgestelde vragen

Is elk eiwitpoeder gezond bij het afvallen?

Nee, lang niet elk eiwitpoeder is hier even geschikt voor. Ondanks dat je door een eiwitpoeder extra eiwitten binnen krijgt, hoef je er niet per se door af te vallen. Wanneer een poeder veel koolhydraten of vetten bevat, werkt dat averechts. Kijk daarom altijd goed naar de samenstelling van een eiwitpoeder. En lees de reviews en beoordelingen van andere klanten. Daar kun je ook veel uit opmaken.

Is Gold Standard whey geschikt voor veganisten?

Ondanks dat het een kwalitatief hoogwaardig supplement is, is het niet geschikt voor veganisten. Waarom? Omdat het eiwitten van dierlijke oorsprong bevat. De combinatie van whey isolaat, concentraat en hydrolysaat is niet plantaardig. Daarom zal je als veganist een ander eiwitpoeder moeten kiezen.

Is Gold Standard whey een voordelig eiwitpoeder?

Ja, dit eiwitpoeder is omgerekend goed betaalbaar. Je betaalt ongeveer €1,50 per portie. Hoewel het niet het meest goedkope eiwitpoeder is, is dat ook wel begrijpelijk. Er is veel aandacht besteed aan de samenstelling ervan. Daardoor lopen de kosten wel iets op. Natuurlijk bestaan er ook eiwit poeders die goedkoper zijn. Maar als je je bedenkt dat je hiermee een hele goede keuze voor je gezondheid maakt, dan is het je dat geld vast wel waard.Misschien ook interessant:

Categorieën: Supplementen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *