Vloermat voor fitnessapparaat? Gebruik een beschermmat!

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op december 30, 2023

Vloermat voor fitnessapparaat
Vloermat voor fitnessapparaat

Een fitnessapparaat in je woon- of slaapkamer lijkt misschien ideaal, maar het kan ook schade aanrichten. En dan hebben we het vooral over je vloer.

Een fitness vloermat is essentieel om je vloer te beschermen tegen deuken en krassen.

Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Waarom een beschermmat onder een fitnessapparaat?

vloermat fitnessapparaat

Tenzij je je woning hebt uitgerust met speciale fitness vloeren, zoals rubberen tegels, is de kans groot dat jij een vloermat voor fitness nodig hebt.

Hiermee voorkom je schade aan de vloer. Daarbij geeft een fitness vloermat demping, zodat je geen ruzie met je buren krijgt. Vooral in een appartementencomplex kan het gehorig zijn. Zeker voor je onderburen!

En een beschermmat of vloermat geeft ook grip, waardoor je fitnessapparaat steviger staat.

Een vloermat voor thuis kopen

Heb jij een fitnessapparaat in huis? Of ben je van plan dit aan te schaffen? Dan snap je vast wel hoe belangrijk een goede vloermat of dempingsmat is.

Niet elk fitnessapparaat kan op dezelfde beschermmat staan. Daarom geven we per apparaat uitleg over de beste mogelijkheden.

Mat onder loopband

loopband vloermat

Voor onder een loopband is een geluiddempende mat handig. Wanneer je op een loopband loopt of rent, kan dat best wat geluid creëren. 

Je kunt daarom het beste een speciale beschermmat kiezen, zoals een vrij dikke fitnessmat.

Mat onder crosstrainer

Heb jij een crosstrainer in huis staan? Ook dan is een vloermat voor fitness doeleinden niet overbodig. Op de crosstrainer voer je vaak intensieve trainingen uit, waarbij je misschien veel transpireert. 

Een mat onder de crosstrainer vangt je transpiratie op. En omdat zo’n mat goed schoon te maken is, veeg je het er gemakkelijk weer af.

Mat onder hometrainer

Bovenstaande geldt ook bij het gebruik van een hometrainer. Een fitness vloermat is dan essentieel. Niet alleen om transpiratie op te vangen, maar ook voor veiligheid en stabiliteit. 

Hoe harder jij fietst, des te groter de kans dat je hometrainer wat heen en weer beweegt. Met een goede mat voorkom je dat je apparaat verschuift of omvalt.

Mat onder roeitrainer

vloermat roeitrainer

Ga jij thuis aan de slag met een roeitrainer? Dan wil je er ook zeker van zijn dat je vloer niet beschadigt. Bovendien kan een roeitrainer best wat herrie maken. 

Tenzij je voor een stil apparaat gaat, is een beschermmat geen overbodige luxe.

Mat onder fietstrainer

vloermat fietstrainer

Wanneer je een fietstrainer in huis haalt, dan ben je waarschijnlijk van plan om daar actief op te sporten. De kans dat je veel beweegt tijdens je workouts is vrij groot. 

Daarom geldt ook voor een fietstrainer dat je een beschermmat nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld een dempingsmat zijn in de vorm van een fitness puzzelmat.

Zo bepaal je zelf de ideale grootte en je hoeft deze mat niet vast te lijmen aan de vloer.

Waar een vloermat kopen?

Hieronder ontdek je de beste vloermat verkooppunten.Veelgestelde vragen

Waar is een geluiddempende mat van gemaakt?

Materialen die geluid dempen, zijn geschikt om een geluiddempende mat van te maken. Maar welke materialen zijn dat dan? Vooral glaswol, minerale wol, inblaas wol en steenwol zijn effectief. Ze absorberen geluidsgolven, waardoor het geluid minder nagalmt. 

Hoe moet je een beschermmat voor fitnessapparatuur bevestigen?

De meeste beschermmatten voor fitnessapparatuur hebben één kant met textuur erop. Deze blijft goed zitten, ook op gladde vloeren. Andere matten hebben een plakzijde om de mat aan de grond te bevestigen. Het kan ook dat een mat vastgelijmd moet worden.

Categorieën: Fitnessapparatuur

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *