Spierstimulator kopen: informatie & beste aanbod (elektrostimulatie apparaat)

Laatst bijgewerkt door Casper op november 28, 2021

spierstimulator_op_arm

Een spierstimulator wordt ook wel een spierstimulatie apparaat genoemd. En dat is dan ook precies wat dit apparaat doet. Het stimuleert je spieren, wat goed van pas komt als je hier last van hebt.

Van lichte klachten zoals heftige spierpijn na het sporten tot aan zware klachten door fibromyalgie of zwangerschap; de spierstimulator biedt hiervoor in veel gevallen een mooie uitkomst.

Het is een gemakkelijk apparaat met een zeer effectieve werking. Het is om de pijn te verhelpen, of in elk geval te verlichten.

Wat is een spierstimulator?

Een elektrische spierstimulator werkt met EMS therapie. Simpel gezegd dient het apparaat elektrische schokjes toe aan je spieren, waardoor je spieren zich meer gaan ontspannen.

Wanneer je spieren stijf of overbelast zijn, is dat natuurlijk erg voordelig. Ook bevordert het de bloedsomloop, waardoor je sneller zal herstellen van pijntjes of zware inspanningen.

Het apparaat werkt heel simpel. Er zitten verschillende koorden aan, variërend van 2 tot 10. Aan het uiteinde van deze koorden zitten zogenoemde pads. Deze kun je op jouw lichaam plakken. Zodra de pad goed vastzit kun je de EMS therapie starten.

Je kunt het apparaat zelf bedienen en je hebt de sterkte van de elektrische schokjes dus zelf in de hand. De eerste keren is het aanbevolen om rustig te beginnen. Dat is namelijk vaak al voldoende.

De elektroden pads kun je op vrijwel ieder lichaamsdeel plakken. Denk bijvoorbeeld aan je voeten en benen. Dit zijn beide lichaamsdelen waar veel klachten voorkomen.

Maar ook de rug, nek en schouders zijn veelvoorkomende plekken. De spieren zijn hier vaak stijf en ook gevoelig voor overbelasting.

Verschil TENS en EMS therapie

Als je een elektrostimulator gaat kopen, is het handig om op de hoogte te zijn van de verschillende therapieën. De 2 meest voorkomende zijn TENS en EMS.

TENS wordt gebruikt om de zenuwen te stimuleren. Dit is puur en alleen een pijn therapie, met als doel het verlichten en laten verdwijnen van pijn.

EMS is daarentegen met name geschikt voor spierstimulatie. Het bevordert je bloedsomloop en versterkt je spieren. Het wordt gebruikt als training, voor revalidatie en voor sneller herstel.

Veel apparaten maken zowel gebruik van TENS als van EMS. Dit is een zeer efficiënte combinatie.

Voor wie biedt het een meerwaarde?

Een elektrostimulatie apparaat biedt veel mensen voordelen; van topsporters tot senioren.

Topsporters versterken effectief hun spieren met EMS therapie. En ook voor ouderen is het een goede manier om de spieren te blijven trainen.

Maar ook voor herstel en pijnverlichting zijn de spierstimulators uitstekend geschikt. Wil je bijvoorbeeld stoppen met medicijnen tegen de pijn? Dan komt zo’n apparaat goed van pas.

Ook is het zoals gezegd geschikt voor als je fibromyalgie hebt of zwanger bent.

Ongeacht wie het apparaat gaat gebruiken, het is altijd belangrijk om een goed apparaat te kopen. Niet alleen de werking moet goed zijn, maar ook de pads moeten goed op je lichaam plakken.

Wij helpen je natuurlijk graag goed op weg met de beste keus.

Spieren versterken en afvallen met elektrische stimulator

spierstimulator_op_arm

EMS trainers worden dus ook veel gebruikt door sporters. Het versterkt je spieren op een redelijk passieve manier en is dus een mooie aanvulling op je training.

Vooral EMS buiktrainers zijn heel populair. Ook voor de billen bestaan er speciale apparaten. Dit zijn ander soort apparaten spierstimulators voor pijntherapie. Beide moeten dus niet met elkaar verward worden.

De beste elektrische spierstimulators

Om maximaal te kunnen profiteren van de werking van een elektrostimulatie apparaat, moet je wel een goede variant hebben.

Wij selecteerden 3 toppers voor je met een effectief bewezen werking.

1. Kluvaro KRES100B Tens apparaat

kluvaro_kres100b_tens_apparaat

Kluvaro biedt met dit apparaatje de ideale uitkomst voor iedereen met nek, rug of schouderklachten. Maar ook voor je benen en voeten komt het goed van pas.

Het is geschikt voor pijntherapie, maar ook gewoon voor een massage voor het slapen gaan. Of je nu stress hebt, of echt zware pijn, dit apparaat heeft al veel mensen er vanaf geholpen.

Het apparaat is super licht en ligt goed in je hand. De bediening is gemakkelijk en het biedt je 40 niveaus en 12 programma’s. Het maakt gebruik van TENS en EMS therapie.

Neem via de onderstaande knop een kijkje op de productpagina met meer informatie en gebruikerservaringen.2. Sieham Tens Apparaat

sieham_tens_apparaat

Met een licht gewicht, 16 weerstanden en een batterijduur van ruim 20 uur is dit ook een zeer geschikt elektrostimulatie apparaat voor iedereen met pijn aan het lichaam. Of je nu chronische pijn hebt, of gewoon sneller wilt herstellen, dit apparaat is de juiste oplossing.

Hij heeft 3 kabels, zodat je 3 plekken tegelijkertijd aan kunt pakken. De verschillende massagestanden zijn super divers en bieden allemaal weer hun eigen voordelen.

Je krijgt er 10 pads bij, van verschillende formaten. Ze zijn dus geschikt voor ieder lichaamdeel.3. Sanitas SEM43

sanitas_sem43

Nog een 2-in-1 apparaat met TENS én EMS therapie. Je kunt er 4 pads tegelijkertijd mee op je lichaam plakken, zodat je een groot oppervlak masseert.

Het is een multifunctioneel apparaat, waarmee je zowel aan je spierkracht werkt als aan je herstel en pijnverlichting. In totaal heeft het maar liefst 50 programma’s.

Hiervan zijn er 44 voorgeprogrammeerd en kunnen er 6 aangepast worden naar jouw wens.EMS & TENS apparaat ervaringen; werkt het of niet?

De ervaringen van anderen zijn altijd nuttig om door te nemen. Zit je bijvoorbeeld met klachten aan de nek, schouders of benen? Grote kans dat je een review tegenkomt van iemand met dezelfde klachten, waarin wordt verteld of het wel of niet geholpen heeft.

Let wel, reviews zeggen niet alles. Ieder lichaam is anders en iedereen ervaart het op z’n eigen manier. De ervaringen met spierstimulators voor pijntherapie en sneller herstel zijn in elk geval heel erg goed. Neem maar eens een kijkje op de productpagina’s van de bovenstaande producten.


Misschien ook interessant:

Categorieën: Gezondheid

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *