Parallettes kopen? Top 7, Aandachtspunten & Oefeningen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 22, 2023

paralet-hout-staal
parallettes-training

Parallettes kopen? Deze trainingshulpjes zijn er in verschillende soorten maten en materialen.

In dit artikel lees je waar je ze voor kunt gebruiken en waar je de parallettes het best kunt kopen:

De 7 beste parallettes om te kopen

Hieronder ontdek je jouw beste mogelijkheden:

 1. Lebert Parallettes
 2. Streetgains Houten Parallettes
 3. Hoge Calisthenics Parallettes
 4. Gorillasports Parallettes
 5. Lage Parallettes V2
 6. Muscle Power Parallettes
 7. Mini Houten Parallettes

1. Lebert Parallettes

lebert-paralettes

Deze handstand/opdruksteunen van het merk Lebert zien we als één van de beste opties, vanwege het grote gebruiksgemak.

De steunen hebben voor de meesten een perfecte hoogte (30,5 cm) en zijn heel gemakkelijk mee te nemen.

Ze zijn zeer stevig en van professionele kwaliteit. Ook heb je uitstekende grip, zelfs wanneer je handen zweterig zijn.

Deze trainingshulpjes zijn in 3 kleuren beschikbaar: geel, chroom en zwart. Klik op de knop hieronder voor de beste prijs:
2. Streetgains Houten Parallettes

houten_parallettes

Ben je op zoek naar stevige parallettes met een houten handvat? Dan zijn deze steunen van Streetgains een uitstekende keus.

Door het houten handvat wordt er een extra groot beroep gedaan op je gripkracht. Hierdoor train je jouw onderarmen des te beter.

De poten zijn voorzien van een poedercoating. Waardoor je ze met een gerust hart buiten met nat weer kunt gebruiken, zonder bang te moeten zijn voor roestvorming.

Aan de onderkant zitten speciale anti-slip pads, voor maximale veiligheid. Klik hieronder voor meer informatie en de prijs:
3. Hoge Calisthenics Parallettes

calisthenics_dip_bars

Zoek je goede allround parallettes, voor verschillende soorten ondergronden? Dan zijn deze Calisthenics parallettes een uitstekende keus.

Ze zijn een stuk hoger dan de bovenstaande 2 opties, waardoor je dus meer trainingsmogelijkheden hebt. Ondanks het grotere formaat zijn ze nog altijd lekker licht.

Ze wegen nog geen 10 kg, waardoor je ze gemakkelijk verplaatst. De hoogte kan je zelf instellen. Je kunt kiezen tussen een hoogte van 81 cm of 92 cm.

Bovendien zijn de poten waterpas verstelbaar, zodat je ze vrijwel op elke ondergrond kunt gebruiken. Ideaal voor de calisthenics beoefenaar dus!
4. Gorillasports Parallettes

dipbars-los

En ten slotte wederom een paar hogere parallettes. Met een hoogte van 73 cm kun je hier meer dan genoeg oefeningen op doen.

Ze zijn gemaakt van sterk staal en hebben een robuuste bouwkwaliteit. Dankzij de belastbaarheid tot 100 kg is het voor de meesten enorm veilig in gebruik.

Bovendien zijn ze dankzij het rubberen handvat voorzien van stevige grip. Extra magnesium op de handen is dus niet eens meer nodig. Klik hieronder en bekijk de laagste prijs:5. Lage Parallettes V2

parallettes crossmaxx

Deze lage parallettes van Lifemaxx zijn een geweldig product om uitgebreid mee te trainen. Niet voor niets gebruiken veel buitensporters dit product tijdens hun trainingen.

Allereerst liggen deze parallettes laag aan de grond. Hierdoor wordt het makkelijker om oefeningen zoals de handstand uit te voeren. Beginners zullen daarom veel hebben aan het gebruik van deze parallettes.

Verder kun je deze lage parallettes ideaal gebruiken om mee op te drukken. De comfortabele handsteunen maken een push up namelijk een stuk fijner om te doen.

Tenslotte staan deze parallettes stevig op iedere ondergrond. Dit is dankzij de antislip laag onder het product.
6. Muscle Power Parallettes

parallettes muscle power

Deze parallettes van Muscle Power zijn een favoriet onder sporters die met lichaamsgewicht trainen. Ook sporters die turnen maken graag gebruik van deze trainingshulpjes.

Deze parallettes zijn allereerst goed te gebruiken om je spierkracht te verbeteren. Ook kun je je spiermassa vergroten door oefeningen te doen met deze steunen. Je kunt namelijk je volledige bovenlichaam op lichaamsgewicht trainen met deze parallettes.

De Muscle Power parallettes zijn gemaakt van hoogwaardig metaal. Ook is het product als één geheel vormgegeven. Hierdoor is dit fitnessartikel zeer stevig en duurzaam.

Tenslotte is dit product van Muscle Power bestand tegen glijden dankzij de ruwe poedercoating.
7. Mini Houten Parallettes

parallettes streetgains

Deze houten parallettes van StreetGains zijn een compacte oplossing voor fanatieke buitensporters. Deze kleine parallettes kun je namelijk eenvoudig in iedere sporttas meenemen.

Allereerst is dit product afgewerkt met rubberen antislip voeten. Hierdoor kun je deze parallettes op iedere ondergrond gebruiken.

Verder is dit fitnessartikel gemaakt van een solide houten balk. Hierdoor is het product niet alleen erg bruikbaar, maar ziet deze er ook mooi uit.

Ook kun je zeer uitgebreid trainen met deze parallettes. Dankzij de lage stand aan de grond kun je verschillende oefeningen eenvoudig en comfortabel uitvoeren.

Tenslotte is dit product gemaakt van duurzaam en hoogwaardig materiaal.
Wat zijn parallettes?

parallettes-sport

Parallettes zijn steunen om bepaalde oefeningen mee uit te voeren.

In principe is één paar parallettes al voldoende om een volledige work out mee te doen.

Het is daarom ook niet geheel zonder reden dat deze steunen erg geliefd zijn onder krachtsporters. De steunen worden veelal gebruikt in de volgende sporten:

 • Fitness
 • Turnen
 • Crossfit
 • Calisthenics

Onder turners zijn de parallettes bijvoorbeeld handig om een handstand mee te oefenen. En bij calisthenics komen de steunen weer van pas bij verschillende plank oefeningen.

Bij deze sporten worden de steunen ook wel handstandklossen genoemd.

Kortom, het zijn erg veelzijdige trainingshulpjes die jouw kracht zeker weten naar een volgend niveau gaan tillen.

Wat maakt parallettes zo uniek?

lebert-paralettes

Wat maakt parallettes eigenlijk zo uniek ten opzichte van bijvoorbeeld opdruksteunen of dip bars?

Het voornaamste verschil waarin deze trainingshulpjes uitblinken is de enorme diversiteit. Je kunt ze zoals je hebt kunnen lezen dan ook voor enorm veel oefeningen gebruiken.

Waarbij de dip bars en opdruksteunen voornamelijk voor één specifieke oefening en combinaties daarvan worden gebruikt, kunnen de parallettes gebruikt worden voor diezelfde oefeningen. Plus nog een heleboel extra!

Verschillende soorten parallettes

Parallettes zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, kleuren en materialen. Afhankelijk van jouw voorkeuren kun je hier dus uit kiezen.

Verschillen in materiaal

paralet-hout-staal

Parallettes kunnen van meerdere soorten materiaal gemaakt zijn. Meestal zijn ze van staal, maar sommige mensen vinden het fijner om houten parallettes te gebruiken.

Qua training maakt dit doorgaans niet erg veel verschil.

Als je creatief en handig bent dan zou je de parallettes ook zelf kunnen maken.

Meestal worden ze dan van hout geknutseld. Als je dit leuk lijkt, zorg er dan wel voor dat ze stevig genoeg zijn zodat je veilig kunt trainen.

houten-parallettes

Verschillen in hoogtes

Ook in hoogte kunnen ze wat verschillen. Voor de meeste trainingen zal de hoogte echter niet heel veel uitmaken.

Alleen voor shoulder presses en dips is het handig om een hoger formaat te hebben. Om te dippen kun je ook speciale dip bars kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Als je parallettes wilt kopen kun je dus kiezen voor stalen of houten. Het belangrijkste is in ieder geval dat je voldoende grip hebt op zowel de handsteunen als aan de onderkant.

Daarnaast is het zaak dat ze van goede kwaliteit zijn en stabiel staan. Zo kun je op een veilige manier het beste uit je trainingen halen.

Daarnaast kan er nog verschil zitten in de hoogte van de verschillende modellen. De hoogte van de steunen kan invloed hebben op het doen van bepaalde oefeningen.

Een ideale hoogte ligt doorgaans rond de 30 cm.

Waar koop je goede parallettes?

Parallettes kun je eenvoudig online bestellen bij de onderstaande betrouwbare webshops. Klik op de knoppen hieronder voor het volledige aanbod:Oefeningen met parallettes

handstand-parallettes

Zoals gezegd zijn er erg veel verschillende oefeningen die je kunt doen met de parallettes.

Als je ze alleen maar wilt gebruiken om op te drukken dan zou je net zo goed opdruksteunen kunnen gebruiken.

Het mooie aan parallettes is juist dat je lekker kunt variëren. Van dippen en handstanden tot core trainingen, het kan allemaal. De meeste van deze oefeningen zijn doorgaans niet echt geschikt voor beginners.

Je zult dus al wel wat kracht moeten hebben opgebouwd wil je bijvoorbeeld een handstand push up willen uitvoeren. Begin bijvoorbeeld eens met trainen op een push up board.

In het filmpje hieronder kun je wat van deze oefeningen zien:

Handstand push ups met parrallettes

Wil jij de handstand push up leren? Met parallettes heb jij dan een erg effectief middel tot je beschikking om dit tot in detail onder de knie te krijgen.

Voor instabiliteit of ongelukjes hoef je dan ook niet bang te zijn.

Met goede kwaliteit parallettes kun jij namelijk volledig van de stabiliteit uitgaan, zodat jij je compleet kunt focussen op het uitvoeren van de oefening.

De handstand push ups vergen enige oefening en in veel gevallen geduld om te leren.

Volharding en doorzettingsvermogen is dan ook erg belangrijk wanneer je dit onder de knie wilt krijgen. Maar ook goed materiaal heeft hier uiteraard een aandeel in.

Het kan zich dan ook lonen om te investeren in goede kwaliteit parallettes om zo je trainingen naar het volgende niveau te kunnen brengen. Zodat jij kunt flaneren tijdens het doen van de handstand en andere hoogstandjes!
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *