Goedkoop eiwitpoeder: de 5 beste opties

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 25, 2023

goedkope whey protein
goedkope whey protein

Ben je opzoek naar een goedkope of betaalbare whey protein, zonder dat je er kwaliteit voor opgeeft?

De markt is inmiddels overspoeld met een overvloed aan diverse eiwitpoeders, waarbij sommigen nog prijziger zijn dan de anderen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar vijf betaalbare whey proteïne poeders, van de betrouwbaarste kwaliteit.

Onze top 5 goedkope eiwitpoeders

Als je van plan bent om goedkope eiwitshakes te gebruiken om je sportprestaties te ondersteunen, dan is een goed geïnformeerde keuze belangrijk.

Hieronder hebben we onze top vijf op een rijtje gezet. 

Whey ProteinBelangrijke EigenschappenPrijs per dosering 
1. XXL Nutrition Whey Delicious– 1000 gram
– Verkrijgbaar in 19 verschillende smaken
– Zonder gebruik van aspartaam
– Bevat hoogwaardige wei-eiwitten, BCAA’s en glutamines en 22 gram proteïne per dosering
€0.90
2. Impact Whey Protein– 500-2500 gram
– 80% Proteïne, 20% BCAA, laag in suiker
– Met een zachte smaak en hoogwaardige eiwitten voor optimaal spierherstel
– Bevat 32 gram proteïne per dosering
€0.83
3. Pure Supreme Whey– 750 of 2000 gram
– Komt in 11 verschillende smaken
– Supreme Whey bevat maar liefst 22,3 g eiwitten per eiwitshake
– Koolhydraatarm en zonder klonten
€0.80
4. Holland & Barrett Women’s Best Fit Whey Protein– 500 gram vanille smaak
– Bevat 24 gram eiwit per portie
– Combinatie van wei-eiwit isolaat en whey-eiwit concentraat
– Zonder suiker en kleurstoffen
€1.12
5. Decathlon Whey Eiwitten Vanille– 900 gram
– 21 g eiwitten en 5,2 g BCAA per dosering om je te ondersteunen en doelen te halen
– Gezoet met Stevia
– IFS Food’-gecertificeerd
€0.83

Het verschil tussen duurdere en goedkopere eiwitpoeders

whey eiwitten goedkoopste

Er is een scala aan eiwitpoeder opties beschikbaar, variërend van budgetvriendelijke keuzes tot meer prijzige varianten. Het verschil tussen goedkopere en duurdere eiwitshakes gaat vaak verder dan alleen de prijs. 

Duurdere opties kunnen vaak gebruikmaken van hoogwaardige ingrediënten, geavanceerde productieprocessen en uitgebreide kwaliteitscontroles.

Deze factoren kunnen resulteren in een eiwitpoeder met een betere oplosbaarheid, smaak en voedingsprofiel. 

Het is zo dat goedkopere eiwitshakes mogelijk concessies doen aan kwaliteit van de ingrediënten of productie. Maar het is echter belangrijk om te weten dat de prijs niet altijd een garantie is voor kwaliteit.

Er zijn zeker betaalbare eiwitpoeders die nog steeds van goede kwaliteit zijn en voldoen aan de voedingsbehoeften van veel consumenten.

Verschillende varianten

Naast de traditionele goedkope eiwitpoeder opties zijn er ook vegan whey protein poeders op de markt, gemaakt uit verschillende stoffen zoals erwten of soja. Deze poeders zijn vaak iets duurder dan gewoon eiwitpoeder, maar doen niet onder aan kwaliteit. 

Ook bestaat er een verschil tussen whey isolaat en whey concentraat. Whey concentraat bevat 70-80% eiwit, met enige vetten, koolhydraten en natuurlijke stoffen.

Whey isolaat heeft een hoger eiwitgehalte van ongeveer 90%, minder vetten, koolhydraten en lactose door intensievere zuivering, wat geschikt is voor mensen met hogere zuiverheidseisen.

Door het verschil in kwaliteit en opname, is whey concentraat vaak wat prijziger, maar hier krijgt de gebruiker dan wel veel voor terug. 

Wat is betaalbaar voor een eiwitshake?

goedkoopste_eiwitpoeder

De prijs van eiwitpoeder varieert van ca. €0,80 tot €1,20 per dosering.

Bij het beoordelen van de prijs van een eiwitshake is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. De beste eiwitshake is namelijk niet per se de duurste.

De prijs van een eiwitpoeder kan variëren op basis van het type eiwit (zoals wei, caseïne, soja, etc.), de hoeveelheid eiwit per portie, de aanwezigheid van extra toevoegingen zoals smaakstoffen en zoetstoffen, en de reputatie van het merk. 

Over het algemeen worden eiwitshakes als betaalbaar beschouwd als ze per portie een redelijke hoeveelheid eiwit leveren in verhouding tot de prijs.

Het is aan te raden om het eiwitgehalte per portie te vergelijken tussen verschillende merken en types eiwitpoeders om een beter beeld te krijgen van de waarde die je krijgt voor je geld. 

Het is ook nuttig om beoordelingen en feedback van andere consumenten te raadplegen om inzicht te krijgen in de effectiviteit en smaak van het product.

Onthoud dat prijs niet altijd de enige indicator is van kwaliteit; het vinden van een goed gebalanceerde optie die past bij je budget en voedingsdoelen is van groot belang.

Kortom

goedkoop_eiwitpoeder

Tijdens onze zoektocht naar de 5 beste, goedkoopste whey protein poeders hebben we kunnen concluderen dat prijs niet áltijd de doorslaggevende factor is.

Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans tussen kwaliteit, prijs en jouw persoonlijke doelen.

Dus onthoud, goedkope eiwitpoeders kunnen net zo goed jouw doelen helpen behalen als hun duurdere tegenhangers.

Categorieën: Supplementen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *