Dumbbell toren / Gewichten toren kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op maart 4, 2023

dumbbell-toren
dumbbell-toren

Een dumbbell toren, ook wel gewichten toren genoemd, is een onmisbaar materiaal als je veel dumbbells hebt en deze netjes wilt opruimen.

Wil jij een dumbbell toren kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Lees gauw verder om alles te weten te komen en het beste aanbod te bekijken!

Wat is een dumbbell toren?

gewichten-toren

Een dumbbell toren is een opberg rack voor gewichten, en specifiek dumbbells.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het de vorm van een toren. Het is dan ook smal en hoog gebouwd.

In zo’n dumbbell toren kun jij je gewichten kwijt, zodat deze overzichtelijk voor het grijpen liggen en geordend opgeruimd kunnen worden.

Ben jij van plan een dumbbell toren te kopen, bijvoorbeeld omdat je thuis een fitnessruimte gaat inrichten, of omdat je eigenaar bent van een gym?

Dan zijn er uiteraard een aantal dingen om rekening mee te houden, zodat je tot de beste koop kunt komen.

Wij helpen je graag goed op weg en vertellen we je in dit artikel alles wat je moet weten om een goede gewichten toren te kopen.

Het verschil tussen een Dumbbell toren en rack

Als je er voor kiest dat je jouw dumbbells opgeruimd wilt hebben, dan heb je de keuze tussen een toren of een klassiek dumbbell rack.

2-laags-dumbbell-rek

Het grote verschil tussen deze twee is de vorm van de constructie. Hierdoor zal ook de belastbaarheid en het formaat van elkaar verschillen.

De dumbbell toren wordt doorgaans gebruikt voor dumbbells van 1 t/m 10 kg. Heb je zwaardere dumbbells, dan kun je toch echt beter voor een rack kiezen, aangezien deze hoger belastbaar is.

dumbbells-in-toren

Daarentegen is een toren ook een goede aanvulling als je momenteel al een rek hebt. De toren kun je dan gebruiken om je lichtere dumbbells in kwijt te kunnen.

Een ander voordeel van zo’n toren is dat het weinig ruimte in beslag neemt. Veel minder dan het gemiddelde rek.

Door het compacte formaat zal er in vrijwel elke trainingsruimte wel een plekje vrij zijn om je gewichten toren neer te zetten!

Hoeveel kost het?

Als je een dumbbell toren wilt gaan kopen, dan speelt de prijs natuurlijk mee in je keuze. Het is dan ook verstandig om de beste koop binnen een bepaald budget te zoeken.

De torens zijn te koop vanaf zo’n 250 euro. Echter zijn dit de goedkoopste varianten. De maximale prijs ligt zo rond de 700 euro.

Overigens is de prijs mede bepalend van het feit of je een dumbbell toren zonder óf met gewichten koopt.

Gewichten toren kopen met of zonder dumbbells

chrome-gewichten-rek

Heb je al dumbbells liggen? Dan zul je aan een dumbbell toren zónder gewichten voldoende hebben.

Heb je echter de dumbbells ook nog nodig? Dan kan het een hoop gedoe schelen om de dumbbells en de toren als één complete set aan te schaffen.

Dit scheelt jou een hoop tijd en daarnaast weet je zeker dat de gewichten perfect in de toren passen.

Zoals gezegd gaat het vrijwel altijd om gewichten van 1 t/m 10 kilo. Niet geheel verrassend heeft de toren dan ook 10 verdiepingen.

Het is de bedoeling dat de dumbbells van hetzelfde gewicht naast elkaar liggen, dus op dezelfde verdieping.

Zoals je weet zijn er verschillende soorten dumbbells. Zo zijn er bijvoorbeeld specifieke torens voor hexagon dumbbells. Maar meestal worden de torens geleverd met chrome dumbbells, die zilverkleurig zijn.

Belastbaarheid van de toren

opbergrek-met-dumbbells

Omdat de toren vrijwel altijd bedoeld is voor dumbbells van standaard gewichten, hoef je niet echt rekening te houden met de maximale belastbaarheid.

Dit is met veel fitnessapparatuur wel anders, zoals bijvoorbeeld bij fitness racks.

Als je echter van plan bent om zwaardere gewichten in de toren neer te gaan leggen, is de maximale belastbaarheid uiteraard wél een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Dumbbell toren kopen voor thuis

Zoals eerder aangegeven kan een dumbbell toren prima thuis of in een gym gebruikt worden.

Er zijn geen specifieke gewichten torens voor thuis en/of professioneel gebruik. Ook hier hoef je dus geen rekening mee te houden.

Het enige wat je in de gaten moet houden zijn de afmetingen van de toren. Zodat je er zeker van bent dat deze past op de desbetreffende plek die je er voor in gedachten hebt.

Waar te koop?

Het aanbod aan dumbbell torens is niet heel erg groot, maar toch zijn er genoeg verkooppunten te vinden die goede kwaliteit torens in het assortiment hebben.

Hieronder vind je de verschillende verkooppunten, zodat je direct kunt beginnen met vergelijken en opzoek kunt gaan naar de beste koop:Ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *