Afslankkuur volgen? Dit zijn je mogelijkheden

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op september 22, 2023

afslankkuur
afslankkuur

Je wilt slank op vakantie en hebt weinig tijd, dus je gaat een afslankkuur volgen. Of misschien wil je om een andere reden snel je overtollige kilo’s kwijt. Een afslankkuur lijkt dan de ideale oplossing.

Er zijn allerlei soorten afslankkuren om te volgen. Allen beloven snel gewichtsverlies in een x aantal dagen.

Wij bespreken je opties en beoordelen of dit ook echt de juiste manier is om snel je overtollige kilo’s kwijt te raken.

De voordelen van een afslankkuur

Alleen het feit dat er tientallen verschillende afslankkuren en afslankpakketten zijn om uit te kiezen, geeft al aan dat veel mensen voor deze manier van afslanken kiezen.

Daar zijn een aantal goede redenen voor:

  • Met een afslankkuur val je snel af in een korte tijd
  • Je krijgt duidelijke instructies en vaak wordt alles wat je mag eten al in handige pakketvorm aangeleverd
  • Een groot aantal afslankkuren werken ook als een detox voor je lichaam

Welke afslankkuren zijn er?

beste afslankkuur

Ga op zoek naar een afslankkuur en je krijgt een weelde aan producten voorgeschoteld. Welke is het beste voor jou? Hier lees je over de verschillende opties die je hebt:

1. Afvallen met afslankshakes

Afvallen met shakes is populair en simpel. Je mag dagelijks 3 shakes (of vervangt enkele maaltijden door een shake) en als je dat volhoudt, val je af.

Het voordeel van deze optie is dat je geen calorieën hoeft te tellen, geen salades moet klaarmaken en dat je alles ontvangt wat je nodig hebt.

Een goede afslankshake bevat weinig calorieën en koolhydraten. Volg altijd duidelijk de instructies en let op: veel van deze shakes zijn geen volwaardige maaltijdvervangers. Dit is dus een afslankkuur die je niet te lang moet doen.

2. Een afslankkuur met sappen

Een andere manier om snel af te vallen is om een sappenkuur te volgen. Dit wordt ook als een goede detoxmethode gezien.

Voor een korte periode (enkele dagen) drink je alleen gezonde natuurlijke sappen, zoals bietensap, wortelsap en groentesap. Zonder suiker uiteraard.

Door een sappenkuur te volgen val je snel af. Het nadeel is dat je veel honger hebt en dat je dit niet te lang kunt doen. Hier bekijk je de beste detox sapkuren.

3. Een afslankprogramma volgen

afslankkuur volgen

Kies voor een afvalprogramma en je wordt van begin tot eind ondersteund.

Voor een x aantal dagen volg je een dieet, daarna ga je een ondersteunde stabilisatiefase in en in fase 3 leer je om zelf je gewichtsverlies vol te houden.

Het voordeel van een afslankprogramma is dat je duidelijke instructies krijgt, zowel tijdens het afvallen en daarna. Vaak neem je ook afslankpillen of -druppels om je gewichtsverlies te ondersteunen.

Het nadeel van afslankprogramma’s is dat deze niet goedkoop zijn.

4. Een afslankkuur met afslankpillen

Afslankpillen zijn geen magische oplossing voor overgewicht. Je gebruikt ze ter ondersteuning van een caloriearm dieet.

Het doel van afslankpillen is om je gewichtsverlies te versnellen en/of om je hongergevoel weg te nemen.

Er worden allerlei soorten afslankpillen verkocht, zoals vochtafdrijvers, pillen met cafeïne (of iets soortgelijks) en pillen met kunstmatige voedingsvezels. 

Let op: er zijn maar weinig afslankpillen die bewezen hebben vetverbranding en gewichtsverlies te stimuleren. Het is geen compensatie voor een gezonde leefstijl.

Kies altijd voor een afslankpil die bewezen resultaten heeft opgeleverd en combineer dit met een gezonde voeding.

Wat zijn de resultaten en ervaringen met een afslankkuur?

afslankkuur die werkt

Als jij een afslankkuur volhoudt en de instructies goed opvolgt, dan zal je inderdaad gewicht verliezen. Het is dus zeker een manier om snel kilo’s kwijt te raken. Sjoemelen is er echter niet bij.

Gelukkig zijn de meeste afslankkuren niet lang en dus goed te overzien. De meeste mensen verliezen met een afslankkuur 3 tot 9 kilo (afhankelijk van de kuur en de duur).

De ervaringen met afslankkuren zijn initieel goed. Het probleem is om het gewicht er ook daadwerkelijk af te houden. Je hebt je lichaam tijdelijk uitgehongerd. Deze reageert daarop door zoveel mogelijk vet op te slaan, vooral als je weer gaat eten.

De ervaring met een afslankkuur is dus regelmatig dat het gewichtsverlies van korte duur is. Daarbij is het ook geen gezonde manier van afvallen.

Het is veel beter om gestaag en constant 0,5 kilo per week te verliezen dan om dit in een rap tempo te proberen te doen.

De nadelen van een afslankkuur: Waarom worden ze afgeraden?

afslank kuur

Het is tijd om ook de nadelen van een afslankkuur te bespreken. Voordat je gaat kiezen, is het goed om je hier bewust van te zijn.

  • Elke afslankkuur levert snel resultaten op, maar de meeste mensen komen daarna gewoon weer aan.
  • Tijdens een afslankkuur krijgt je lichaam niet voldoende voedingsstoffen binnen. Dat is ongezond en daarom mag je ze ook niet te lang doen.
  • Lang niet alle afslankkuren hebben bewezen te werken. Kies dus altijd voor een kwalitatieve kuur waarvan je weet dat deze bij anderen bewezen resultaten heeft opgeleverd.

Hoe kies je de beste afslankkuur voor jou?

Als je snel gewicht wilt verliezen, is volgens ons een afslankprogramma zoals het BioHCG dieet de beste keuze. Ze zijn duurder, maar je krijgt alle begeleiding om er een langdurig succes van te maken.

Je kiest de beste afslankkuur voor jou door te kijken naar hoeveel gewicht je wilt verliezen, hoeveel tijd je hebt en hoeveel doorzettingsvermogen. Niet iedereen kan 3 dagen sapjes of shakes drinken.

Kies een kuur die bij je past en neem alle tijd die je tot je beschikking hebt. Hoe langzamer het gewicht er af gaat, hoe groter de kans op langdurig succes.

Als laatste zoek je begeleiding bij de opvolg fase, zodat het gewicht dat je hebt verloren ook niet meer terugkomt.

Wees er ook altijd van bewust dat afslankkuren niet voor iedereen geschikt zijn. Twijfel je of dit een juiste keuze is voor jou, bijvoorbeeld door medische aandoeningen? Check dit dan altijd eerst bij een specialist voordat je begint aan een dergelijke afslankkuur.

Direct goed beginnen? Claim dan snel je gratis download hieronder.

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant


Veelgestelde vragen

Is een afslankkuur gezond?

Het is nooit gezond om snel veel gewicht te verliezen door het aantal calorieën dat je binnenkrijgt sterk te verminderen. Daarom doe je je afslankkuur nooit te lang en zeker niet langer dan aangegeven.

Hoeveel val je af met Bio HGC?

Bio HGC is een van de meest verantwoorde afslankkuren op de markt. Je kunt er in 3 weken 9 kilo mee afvallen. De kuur vermindert je eetlust en verhoogt je vetverbranding.


💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *