Adidas Home Gym Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 26, 2024

adidas-home-gym
adidas-home-gym

De Adidas Homegym is een relatief goedkoop apparaat dat bestaat uit meerdere training units. Je kunt hiermee meerdere oefeningen doen op één apparaat en dat maakt de Adidas home gym erg geschikt en vooral geliefd voor thuissporters.

Denk jij eraan om de Adidas home gym te kopen? Dan is deze review voor jou. Lees hier alle specificaties en functionaliteiten van dit veelzijdige toestel.

Review: de Adidas Homegym

trainen-op-homegym

Een home gym wordt ook vaak een krachtstation genoemd. Dit is kortweg een alles in één station. Je kunt er meerdere oefeningen mee doen en ook voor meerdere spiergroepen.

Zo’n toestel als de Adidas homegym is erg handig om ruimte en geld te besparen. Maar is dit toestel het geld wel daadwerkelijk waard of kun je beter een andere home gym kopen?

Over het station

De homegym van Adidas die kost je momenteel zo’n 600 euro. Dit maakt het een vrij goedkoop krachtstation. Het is vrij makkelijk te gebruiken en de belastbaarheid zal voor de meeste mensen genoeg zijn.

zijkant-homegym-adidas

Het heeft in totaal 100 kg aan gewichten. Mocht jij al enige tijd trainen dan is de kans wel aanwezig dat dit wat aan de lage kant kan zijn voor sommige oefeningen.

Wat het comfort betreft: de bekleding die is extra dik en ook de beenrol die erop zit is voorzien van extra dik schuim. Dit zorgt voor een goed comfort en een goede zithouding. Tijdens de leg extension is het ook wel prettig om een beenrol te hebben die is voorzien van een wat dikkere laag.

Al met al is het over ‘t algemeen een vrij netjes toestel dat, zeker gezien de relatief lage prijs alles behalve een slechte keuze is.

Natuurlijk moet je geen ultra professionele machine verwachten, maar voor de beginnende en zelfs voor de meer gevorderde krachtsporter is de adidas homegym is prima keuze.


Het frame en de mogelijkheden

Het frame van de Adidas homegym is stevig en solide. Het kan een gebruikersgewicht aan van 135 kg en tevens is het frame krasbestendig.

Dit komt goed uit, aangezien het er lang mooi uit zal blijven zien zonder dat er al te veel gebruikerssporen op komen na verloop van tijd.

adidas-krachtstation

Qua mogelijkheden zit je ook wel goed met de Adidas home gym. Op dit toestel kun je namelijk enorm veel oefenigen doen.

Er zitten meerdere kabelsystemen en training units op. Zo kun je er bijvoorbeeld de chest press, lat pull down, bicep curl, tricep extension, back row mee doen.

Maar naast deze oefeningen zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zeker wanneer je een beetje creatief bent dan kun je waarschijnlijk wel 100 verschillende oefeningen verzinnen die te doen zijn op de Adidas homegym.

Compact toestel

De afmetingen zijn: 183x105x212 (lengte x breedte x hoogte). Dit is een redelijk compact formaat voor een gemiddelde homegym en dit is dan ook een goede reden om voor het Adidas krachtstation te kiezen.

Een van de meest voorkomende beweegredenen waarom men voor een homegym kiest is dan ook het compacte formaat dat het heeft. Als jij niet zoveel ruimte over hebt thuis dan komen de compacte afmetingen goed van pas.

Waar kun je de Adidas home gym kopen?

Waar kun je de adidas homegym nou (het beste) kopen? Er zijn momenteel enkele webshops die het station aanbieden.

Qua fysieke winkels zijn er maar weinig die het te koop hebben staan. Dat is jammer omdat je het niet daadwerkelijk kunt testen. De Adidas home gym kun je verkrijgen via de knop hieronder:Alternatieven

Is de homegym van Adidas momenteel niet op voorraad? Wees dan zeker niet getreurd.

Er zijn namelijk nog tal van andere goede mogelijkheden te verkrijgen. Wil je een goede home gym uitzoeken? Neem dan een kijkje in het artikel: Beste krachtstations voor thuis.

Adidas fitnessapparatuur

Je zou het misschien niet hebben verwacht van Adidas. Het merk staat wereldwijd met name bekend om de sportschoenen, sneakers en kleding. Maar toch mag er geen fitnessapparatuur ontbreken in het assortiment van Adidas.

Er is relatief weinig Adidas apparatuur op de markt, maar toch wordt het aanbod langzaam maar zeker steeds groter. Zo zijn er bijvoorbeeld ook fitnessbankjes van Adidas te verkrijgen. Ook deze worden steeds meer verkocht in Nederland.

Niet alleen voor fitness is er materiaal beschikbaar, maar ook voor hardlopen en vechtsport biedt Adidas meer dan voldoende aanbod.

Misschien ook interessant:

Weimar krachtstation

VirtuFit Krachtstation Homegym KH1

Finnlo Autark 1500

Decathlon Krachtstations

Kettler krachtstations

Focus Fitness Unit 6

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *