Peloton Bike in Nederland kopen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op december 6, 2023

nordictrack-s22i
nordictrack-s22i

Een hometrainer inclusief een abonnement op een trainingsapp, waarmee je sportlessen on demand volgt. Het een mooi concept van Peloton.

Dit bedrijf is in korte tijd enorm populair geworden. Ook in Nederland zijn er steeds meer mensen die van de Peloton Bike horen. Maar kun je deze hometrainer fiets eigenlijk wel kopen in Nederland? En kun je de app in Nederland gebruiken?

En wat kun je eigenlijk allemaal verwachten van deze app? In deze review werpen we een blik op de veelbesproken Peloton fietsen.

In het kort

 • De peloton Bike is een populaire indoor fiets, met een abonnement op een trainingsapp voor on demand sportlessen.
 • De fiets heeft diverse trainingsmogelijkheden, waaronder virtuele routes, spinninglessen en zelfs yoga en meditatie.
 • De Peloton fiets kost ongeveer 1250 dollar voor de eenvoudigste variant (exclusief accessoires en abonnement) en is momenteel niet leverbaar in Nederland.
 • Het abonnement op de Peloton app is ook niet beschikbaar in Nederland.
 • Er zijn gelukkig betaalbaardere (en naar onze mening betere) alternatieven voor de Peloton Bike en bijbehorende applicatie.

Wat is de Peloton Bike?

De Peloton fiets wordt ook wel een hometrainer genoemd, maar in feite gaat het hier om een spinningfiets.

Deze fiets kost je zo’n 1250 dollar exclusief abonnement en accessoires. Ook is er de Peloton Bike+ welke momenteel 2200 dollar kost.

Het fitnessapparaat kan momenteel op flink wat fans rekenen, ook in Nederland komt er steeds meer interesse in het toestel.

Dat is ook niet zo gek, aangezien dit Concept in Nederland niet helemaal nieuw is.

Zo is er ook het vergelijkbare CycleMasters. Een Nederlands bedrijf dat spinninglessen On Demand aanbiedt.

Ook zijn er al enige tijden spinningbikes met Zwift te koop, waarmee je kunt fietsen in een online virtuele wereld, met zelf gekozen routes.

Fietsen op de Peloton hometrainer

De Peloton fiets koppel je via Bluetooth met jouw tablet of televisie. Voor de ultieme fietsbeleving wordt het aangeraden om een smart tv te gebruiken.

Vervolgens heb je meerdere trainingsmogelijkheden. Voor velen is de meest interessante het fietsen van zelfgekozen routes.

Je ziet de route dan vanuit het oogpunt van je karakter bereden worden, alsof je echt op de fiets zit.

Maar dat is slechts een fractie van alle mogelijkheden. In totaal zijn er namelijk maar liefst 10 soorten trainingen om uit te kiezen.

Zo kun je specifiek voor kracht trainen, maar ook zelfs yoga en meditatie doen. De mogelijkheden zijn enorm divers.

De meesten zullen overigens slechts gebruik maken van 1 of 2 trainingsvormen. Maar het is toch leuk om over zo’n divers aanbod te beschikken.

Fietsen met de Peloton applicatie

nordictrack-commercial-s22i

Het fietsen staat centraal in de Peloton app. Qua fietsen kun je dus kiezen voor virtuele routes. Maar het is ook een mogelijkheid om spinninglessen bij te wonen.

Dit is te vergelijken met Soulcycle, waarbij de instructeur de aanwijzingen geeft. Je krijgt te horen op welke weerstand je moet fietsen en met welk RPM (rotations per minute).

Je kunt het vergelijken met de spinninglessen die in de sportschool gegeven worden. Echter geven velen de voorkeur aan online spinninglessen.

Waarom? Omdat je daardoor geen reistijd meer hebt en het laagdrempeliger is om naar de sportschool te gaan.

Opvallend is ook het lage percentage mensen dat stopt met het Peloton Abonnement. Dat zijn er een stuk minder dan opzeggingen bij de sportschool.

Daaruit blijkt maar weer dat deze manier van sporten voor veel mensen gewoon beter vol te houden is. Als je het ons vraagt is dit dan ook de toekomst.

Kun je deze indoor fiets in Nederland kopen?

Wellicht ben je nu geïnteresseerd in de Peloton fiets en wil je deze hometrainer kopen voor bij jou thuis. Houd er in dat geval allereerst rekening mee dat het een best prijzige fiets is.

De bike kost momenteel zo’n 1250 dollar, zonder accessoires en abonnement. Dit gaat dan om de eenvoudigste variant.

Bovendien is er nóg een groot probleem als je deze fiets wilt bemachtigen; de bike is namelijk niet leverbaar in Nederland.

Het is enkel te verkrijgen in een 7 tal landen, waaronder de VS en Duitsland.

Gelukkig zijn er voldoende alternatieven die je wél gewoon in Nederland kunt kopen.

Kun je de app in Nederland gebruiken?

Kan ik de app dan wél in Nederland gebruiken, vraag jij je nu misschien af? Wat nou als je een andere spinningfiets koopt en een abonnement afsluit op Peloton.

Klinkt als een prima oplossing toch? Helaas. Ook dit is niet mogelijk.

Of dit in de toekomst nog mogelijk wordt, is nog maar afwachten. Wij verwachten in elk geval dat het nog wel even zal duren voordat het beschikbaar wordt in Nederland.

Maar wees niet getreurd! Er zijn namelijk een aantal goede alternatieven voor de app.

Wat zijn de kosten?

De Peloton hometrainer kost zoals gezegd minimaal zo’n 1250 dollar los. Maar je kunt er ook voor kiezen om een pakket aan te schaffen.

De pakketten worden geleverd met bijbehorende accessoires, zoals fietsschoenen met SPD systeem (kliksysteem), oortjes, gewichten en drinkflessen.

In totaal heb je de keus uit 4 verschillende pakketten. Deze kosten zijn exclusief het abonnement, waarmee je toegang krijgt tot de app.

Zoals je ziet zijn de kosten dus vrij hoog. Wat ons betreft zijn er daardoor veel betere alternatieven beschikbaar. Los van het feit dat je de Peloton Bike niet in Nederland kunt kopen en gebruiken.

Beste alternatieven voor de Peloton bike

Zoals gezegd hoef je dus niet teleurgesteld te zijn als jij van plan was om te gaan fietsen met Peloton. Er zijn namelijk goede alternatieven beschikbaar.

Naar onze mening zijn deze zelfs beter en bovendien ook betaalbaarder.

Als alternatief voor de applicatie kunnen we je zoals gezegd CycleMasters aanraden. Dit is een soortgelijke applicatie, maar dan in het Nederlands.

Ook kun je er voor kiezen om Zwift te gebruiken, wat je hier wel voor nodig hebt, is een indoor bike compatibel met Zwift.

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

3 reacties

Rene Zwikker · december 15, 2021 op 8:32 pm

Als ik hem in Duitsland koop, kan ik hem dan zelf installeren en een Engels abbonement nemen?

  Casper · december 16, 2021 op 7:49 am

  Goede vraag. Ik heb nog geen klachten vernomen dat het IP van mensen uit een ander land geblokkeerd is. Echter geeft Peloton aan dat ze niet kunnen garanderen dat het zal werken. Wat dat betreft is het een beetje op de gok.

  antje · november 30, 2022 op 1:32 pm

  Hoi Rene, ik ben benieuwd of jij de fiets hebt aangeschaft?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *