Eiwit pillen | Alles wat je moet weten, Werking & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Boris Westerveld op december 26, 2022

Alles over Eiwitpillen
Alles over Eiwitpillen

Ben jij het nemen van eiwit shakes zat? Vind je ze maar onhandig of zelfs niet lekker? Eiwit pillen of proteïne pillen zouden de oplossing kunnen bieden.

Maar wat zijn eiwit pillen dan? En hoe werken ze?

Dat, en meer, lees je in dit artikel. We hebben namelijk alles rondom eiwit capsules uitgezocht en we delen onze bevindingen graag met je!

Wat zijn eiwit pillen?

Laten we beginnen met uitleggen wat eiwit pillen zijn. Ze worden ook wel proteïne pillen genoemd en het zijn supplementen die aminozuren bevatten

Zoals je wellicht weet, zijn aminozuren nodig voor de opbouw van spieren in het lichaam. Dankzij die zuren train jij niet voor niets.

Eiwit capsules ondersteunen je lichaam en helpen spieren herstellen. Ze zijn gemakkelijk in te nemen en bevatten vaak weinig tot geen koolhydraten. 

Eiwit pillen of eiwit tabletten zijn ontwikkeld voor sporters die niet altijd in de gelegenheid zijn om een eiwitshake te nemen of een eiwitrijke maaltijd te eten.

Werken ze echt?

Supplement pil innemen

En dan wil je natuurlijk ook graag weten hoe effectief eiwit pillen zijn. Werken ze echt? Of is het niet nuttig om ze te nemen?

Deze proteïne pillen zijn natuurlijk ontwikkeld om de fanatieke sporter van de nodige eiwitten te voorzien. Maar hoeveel eiwitten zitten er in eiwit tabletten? En doen ze wat ze moeten doen?

Allereerst zit er gemiddeld maar 1 tot 2 gram eiwitten in een tablet. Neem je deze dus als vervanging van een eiwitshake, bakje kwark of andere eiwitbron? Dan is de hoeveelheid lang niet gelijk.

Over de werking van eiwit pillen zijn de meningen verdeeld. Zo nemen sommige mensen ze om hun spieren te helpen herstellen na een training. Anderen gebruiken ze als afslankpillen.

Onze mening? Er bestaat niet zoiets als eiwit pillen die een eiwitshake kunnen vervangen. Je zou ze als extra aanvulling kunnen slikken, maar niet ter vervanging van.

Waarom eiwit pillen nemen?

Wat wel goed is om te weten: sommige BCAA’s worden eiwit pillen genoemd. Als een supplement de drie essentiële aminozuren/BCAA’s bevat, dan kan dat wel degelijk bijdragen aan het sporten en gespierder worden. 

Maar een wondermiddel? Nee, dat is het niet.

Waarom zou je dan toch eiwit pillen nemen? Bijvoorbeeld wanneer je eiwitrijke tussendoortjes nog niet voor voldoende eiwitten zorgen. 

Heb je een bepaald eiwitdoel dat je dagelijks wilt bereiken? Dan kunnen eiwit pillen net dat laatste beetje toevoegen wat je misschien nodig hebt of wilt binnenkrijgen.

Voor wie zijn ze geschikt?

krachttraining

Eiwit pillen zijn daardoor vooral geschikt voor sporters die aan spieropbouw doen. Zie het als een extraatje of aanvulling op je gezonde voedingspatroon. Net zoals een eiwitreep, bijvoorbeeld.

Wanneer zou je ze moeten nemen?

Gebaseerd op wat er op de gebruiksaanwijzing staat, kun je eiwit pillen op die manier innemen. Meestal kan dit op elk moment van de dag. Bijvoorbeeld net voor of na het trainen. Of voordat je naar bed gaat. 

Neem ze in elk geval in met water en overschrijd de maximale dosering per dag nooit.
Veelgestelde vragen

Bestaan eiwit pillen echt?

Kortgezegd bestaan eiwit pillen wel, maar doen ze niet wat je ervan zou verwachten. Wil je je lichaam effectief van meer eiwitten voorzien? Neem dan liever geen eiwit capsules, maar een eiwitrijke maaltijd of (ter vervanging daarvan) een eiwitshake.

Wat is het verschil tussen eiwit pillen en BCAA’s?

Eiwit pillen en BCAA’s worden weleens door elkaar gehaald. BCAA’s zijn de aminozuren die je lichaam nodig heeft en ze vormen tegelijkertijd de bouwsteen van eiwit. BCAA’s zijn als supplement dus maar een klein onderdeel van eiwit tabletten. Allebei dragen ze bij aan spieropbouw, maar ze zijn niet precies hetzelfde.


Categorieën: Supplementen

Boris Westerveld

Boris is onze wandelende gezondheidsencyclopedie en gespecialiseerd in supplementen en voeding. Mede dankzij zijn studie Health Sciences en jarenlange praktijkervaring heeft hij een grote schat aan kennis vergaard. Naast schrijver is Boris personal trainer van beroep.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *