FitBike Ride 6 iPlus – Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 5, 2023

fitbike_ride_6_iplus_hometrainer
fitbike_ride_6_iplus_hometrainer

De FitBike Ride 6 iPlus is een hometrainer die speciaal is ontworpen voor thuisgebruik. Bovendien is het apparaat enorm populair.

Maar is deze hometrainer wel écht zo goed? Je komt erachter in deze review! Onze hometrainer specialist heeft de Ride 6 iPlus namelijk kritisch én uitgebreid getest.

Onze video review van de FitBike Ride 6 iPlus

In de video hieronder krijg je een nog betere indruk van deze hometrainer. Je ziet hoe onze hometrainer specialist Dillian hem getest heeft. Bekijk deze video dus eventueel even na het lezen van deze review.

Onze review van de FitBike Ride 6 iPlus

ride 6 iplus - beste allround hometrainer

De FitBike Ride 6 iPlus is ontworpen voor in huis. Mocht jij dus op zoek zijn naar een hometrainer voor professioneel gebruik, dan is de Ride 6 waarschijnlijk niet de beste optie voor je.

In de rest van deze review bespreek ik alles wat jij moet weten over deze hometrainer. Je ontdekt of hij voor jou geschikt is, of niet. Ook doorlopen we de belangrijkste eigenschappen.

In het begin was ik vrij sceptisch over deze hometrainer. Ik ben normaal gesproken namelijk niet zo’n fan van de ‘low budget’ modellen.

Maar ik moet zeggen dat de Ride 6 mij positief heeft verrast.

Meteen de conclusie van deze review lezen? Ga dan direct naar de eindconclusie >>

Thuisgebruik

De FitBike Ride 6 iPlus is door het compacte formaat prima geschikt om thuis te gebruiken. Ook kun je de bike gemakkelijk verplaatsen dankzij de speciale transport wieltjes aan de onderkant.

Maar het belangrijkste is dat de Bike weinig tot geen geluid maakt. Je wilt namelijk niet je huisgenoten of jezelf tot last zijn door het geluid wat de hometrainer produceert. Dit is bij sommige hometrainers namelijk wel anders.

Het enige nadeel vind ik dat de hometrainer niet draadloos is. Je hebt een bijgeleverde adapter die je in het stopcontact moet steken.

Dus als je de Bike bijvoorbeeld voor je TV wilt zetten, zul je er wellicht even een verlengsnoer bij moeten pakken.


In de juiste houding fietsen

fitbike-ride-6-iplus-review

Je kunt het zadel van de Ride 6 zowel vericaal als horizontaal verstellen, ook het stuur van de bike kun je naar jouw wens verstellen.

Dit zorgt er voor dat je in een, voor jou goede houding kunt trainen.

Het is erg belangrijk om in de juiste houding op je hometrainer te fietsen. Zorg ervoor dat er een lichte buiging in je knieën zit op het moment dat je je been strekt.

ride-6-zadel

Ook moet je niet te veel voorover hellen met je bovenlichaam.

Zelfs de voetriemen kun je verstellen bij deze bike, wat erg fijn is. Bij de meeste hometrainers zijn deze namelijk veel te groot, waardoor je er dus niks aan hebt.

De FitBike Ride 6 iPlus is dus geheel ergonomisch verantwoord, wat toch wel erg belangrijk is voor een hometrainer. Je sport immers om fitter te worden en niet om rugklachten te ontwikkelen.

Trainingsprogramma’s

Deze Ride 6 iPlus hometrainer heeft in totaal 16 verschillende weerstandsniveaus. Deze zijn elektronisch instelbaar vanaf het scherm.

De bike heeft zelfs een hartslagprogramma. Deze kun je gebruiken om extra vetverbranding te stimuleren.

Hoewel de hartslagmeter het prima doet, als je je hartslag echt nauwkeurig wilt meten tijdens de training is het gebruik van een borstband aangeraden. Maar een ingebouwde functie op de hometrainer is toch altijd handig.

Stabiel

ride-6-wieltjes

De Ride 6 iPlus biedt voldoende stabiliteit om veilig te kunnen trainen. Ook is deze hometrainer waterpas verstelbaar, zodat jij veilig thuis kunt sporten.

De bike is belastbaar tot maximaal 150 kg, wat voor de meeste mensen dus meer dan genoeg is.

Scherm van de Ride 6 iPlus

De FitBike Ride 6 iplus beschikt over een duidelijk en mooi scherm. Je kunt zo alle informatie die je wilt weten tijdens je training, zoals tijd, kcal, hartslag etc. eenvoudig aflezen.

iplus-scherm

Het bedieningspaneel is uitgerust met een draaiknop. Dit is uniek onder hometrainers en zie je dan ook bij maar weinig anderen.

Ik vind deze draaiknop persoonlijk erg fijn werken.

Je kunt zo namelijk je training snel en eenvoudig instellen. Bij sommige fitnessapparatuur ben je soms eindeloos bezig voordat je eindelijk het juiste trainingsprogramma ingesteld hebt.

Dat is bij de FitBike 6 iPlus dus gelukkig wel anders.

Bluetooth

Het is mogelijk om je telefoon of tablet met ‘t toestel te verbinden via Bluetooth. Je kunt een speciale app downloaden waarmee je het scherm van jouw telefoon of tablet omtovert tot je nieuwe trainingsscherm.

De FitBike Ride 6 iPlus heeft een speciale tablethouder zodat jij je tablet veilig voor je kan vastzetten.

De app is zeker leuk om een keer te gebruiken, zo houd je een beetje variatie in je trainingen.

Wat mij betreft is dit dan ook een enorm groot voordeel van deze hometrainer. Je hoeft je vanaf nu in elk geval niet meer te vervelen tijdens het trainen!

Populariteit van de hometrainer & beste prijs

Door de grote vraag naar de FitBike Ride 6 iPlus is deze hometrainer vaak niet op voorraad.

Je kunt de bike bestellen op meerdere webshops. De prijzen kunnen daardoor nog wel eens verschillen. Klik daarom even hier om direct de laagste prijs te bekijken.

Voor- en nadelen FitBike Ride 6 iPlus

Je hebt al een aantal voor en nadelen kunnen lezen, maar we zetten ze nog even op een rij.

✅ Voordelen

  • Bluetooth
  • Ergonomisch verstelbaar
  • Geschikt voor (intensief) thuisgebruik
  • Hartslagmeter
  • ingebouwde tablet houder
  • Lage prijs
  • Handige draaiknop
  • Comfortabel zadel
  • Waterpas verstelbaar
  • Voldoende garantie
  • Zwaar vliegwiel
  • Goede stabiliteit
  • Makkelijke montage
  • Duidelijke handleiding
  • Transport wieltjes
  • Weinig tot geen onderhoud nodig

❌ Nadelen

  • Stopcontact nodig
  • Niet geschikt voor professioneel gebruik
  • Hartslagmeter niet altijd accuraat
  • Vaak uitverkocht


Let op: Klik hier voor de huidige kortingspagina >>


Specificaties

fitbike-review
Gewicht38 kg
Afmetingen104 x 59 x 139
Max. belastbaar150 kg
Programma’s16
Garantie2 jaar
PrijsBekijk beste prijs


Dit zijn de reviews en ervaringen van gebruikers

Wat vinden anderen eigenlijk van de FitBike Ride 6 iPlus? Wanneer je een grotere aankoop doet zou ik altijd adviseren om de reviews goed door te lezen.

Op die manier kom je te weten wat je ongeveer kunt gaan verwachten van de hometrainer.

Een hometrainer is een vrij forse investering. Het zou dan ook zonde zijn als je een miskoop doet.

Volgens ons is de FitBike Ride 6 iPlus een absolute aanrader. Máár, we kunnen ons voorstellen dat je ook graag ervaringen van andere mensen wilt lezen.

Wie kan jou namelijk het beste wegwijs maken over deze hometrainer? Dat zijn de mensen die het apparaat reeds in gebruik hebben genomen.

Gelukkig zijn er meer dan genoeg reviews en ervaringen over de FitBike Ride 6 iPlus te vinden op het internet. Deze zijn vooral te lezen op de productpagina’s.

Zo staan er bijvoorbeeld meer dan genoeg reviews op betersport.nl. En ook op bol.com kun je ervaringen lezen.

ride-6-iplus-ervaringen

Op beide websites kun je meer dan genoeg reviews vinden over het toestel.

Mocht je daar nog steeds niet genoeg aan hebben, dan zijn er nog meer review websites waar je op terecht kunt. Bijvoorbeeld op Kieskeurig.nl.

Conclusie: is de FitBike Ride 6 iPlus het kopen waard?

fitbike-ride6-iplus

De FitBike Ride 6 iPlus is één van de beste hometrainers voor thuisgebruik.

De bike is uitgerust met handige functies en biedt genoeg trainingsmogelijkheden, zodat jij jezelf kunt blijven verbeteren

Ook kun je jouw smartphone of tablet koppelen met Bluetooth. Deze kun je vervolgens voor je neerleggen in de tablethouder.

Qua gebruiksgemak is er niet veel op dit toestel aan te merken. Het enige nadeel is dat de bike een stroompunt nodig heeft. Maar dit is bij bijna alle hometrainers het geval.

Door de transportwieltjes kun je de Ride 6 iPlus gemakkelijk binnenshuis verplaatsen. De bike is bovendien licht en compact van formaat.

Zoek je dus een goede hometrainer voor thuis, voor een lage prijs? Dan is de Ride 6 iPlus een uitstekende keus.

Let goed op: er is een kortingspagina beschikbaar. Klik dus even op de knop hieronder om jezelf te verzekeren van de laagste prijs:







Wat is het beste alternatief?

Is de FitBike Ride 6 iPlus toch niet de ideale hometrainer voor jou? Dan hoef je niet teleurgesteld te zijn, aangezien er goede alternatieven op de markt zijn.

De hometrainer die het meest in de buurt komt is de FitBike Ride 5 iPlus. Deze biedt qua eigenschappen net wat minder dan de Ride 6 iPlus, maar is ook net wat goedkoper in aanschaf.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil met de Ride 5 iPlus?

De FitBike Ride 6 iPlus is wat steviger en robuuster. Persoonlijk vinden we hem ook stijlvoller qua design. Op het gebied van trainingsmogelijkheden ontlopen de twee elkaar niet veel.

Waar bestel je de Ride 6 iPlus voor de laagste prijs?

De beste prijs van dit moment vind je op de kortingspagina. Deze kun je bereiken door op de blauwe knop hierboven te klikken.



Meer hometrainers

Meer reviews lezen over hometrainers? Bekijk dan de links hieronder:

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *