NordicTrack C80i loopband – Review

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op november 4, 2023

nordictrack c80i loopband review en ervaringen
nordictrack c80i loopband review en ervaringen

Benieuwd naar de ervaringen van Nordictrack C80i loopband? Hier lees je onze uitgebreide review. Lees dus snel verder als je overweegt om deze loopband te kopen!C80i loopband – Een uitgebreide review

C80i-review

Je kent het misschien wel, je wilt naar buiten om te hardlopen maar het regent, het is koud en je hebt geen zin.

Dat is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor een loopband kopen voor thuis.

In de garage, in de woonkamer of zelfs in de slaapkamer kun jij je work-out doen. Zeker als de loopband opklapbaar of als de loopband inklapbaar is scheelt dit een hele hoop ruimte.

De C80i is zo’n ruimte besparende loopband. En niet alleen dat, want de C80i kun je beschouwen als een echte allrounder als het gaat om loopbanden: alle benodigde functies zitten erop.

Alle? Ja bijna wel. Als je bedenkt dat deze loopband qua prijs in de middenklasse valt, en je ziet wat je er voor terug krijgt, dan is de C80i een van de betere loopbanden.

Naar mijn mening is de C80i het meest geschikt voor thuis gebruik. Door de opklap functie en de makkelijke transport wieltjes is de loopband makkelijk en ook nog eens te verplaatsen na gebruik.

Bij het opklappen van de band hoef je nauwelijks kracht te zetten dankzij het ‘easy lift’ systeem.

C80i-scherm

De loopband beschikt over een automatische helling. Je kunt de helling met één druk op de knop meteen op maximaal (10%) instellen, wat erg handig is. Zo ben je minimaal tijd kwijt aan het instellen van de band.

Groot voordeel ten opzichte van veel andere banden dus, waar je eerst minuten lang door het bedieningspaneel moet scrollen voordat je eindelijk de gewenste instellingen hebt. Ook je vorderingen en prestaties kun je in één oogopslag zien.

Luxe opties en functie

De C80i is uitgerust met 2 ventilatoren, die zorgen er voor dat de interne componenten gekoelt worden. Dit zorgt voor veel minder lawaai en trillingen. Als je een loopband in huis wilt hebben is dit voor veel mensen een cruciaal punt.

Met de ingebouwde speakers geniet jij van je favoriete muziek tijdens het lopen. Je met je telefoon of tablet via bluetooth verbinding maken met de loopband.

Loopcomfort

Qua loopcomfort biedt de C80i goede demping. De belasting op je knieën is minimaal, zelfs op de maximale snelheid (18km/h) biedt het loopvlak nog meer dan voldoende demping.

Een goed loopvlak met voldoende demping is wat mij betreft een must voor een loopband, want je wilt de schokbelasting op je onderstel minimaliseren.

Dankzij de ingebouwde en verstelbare flexselect schokdemper kun je de belasting op je gewrichten nog meer beperken.

loopvlak-C80i

Het enige wat je hoeft te doen is de flexselect een halve slag draaien voor een zachtere ondergrond.

Loop je toch liever op een harde ondergrond? Geen probleem draai de flexselect gewoon een halve slag terug.

Ik vind het zelf vergelijkbaar met lopen op straat of op gras, de keuze is aan jou dus. Ik persoonlijk kies meestal voor het zachtere loopvlak.

NordicTrack: Over het merk

Ik heb al vaker aangegeven dat NordicTrack mijn favoriete merk is qua loopbanden. Mede dankzij de luxe functies, het mooie uiterlijk en de goede kwaliteit waarbij gebruiksgemak altijd op de eerste plaats staat.

Met meer dan 25 jaar ervaring in de branche zijn ze uitgegroeit tot 1 van de grootste merken betreft (thuis) fitness apparatuur.

Met name de loopbanden kenmerken zich door de goede kwaliteit en duurzaamheid. De toetstellen zijn uitgerust met de nieuwste features zoals: hartslagmeters, ingebouwde speakers, geavanceerde dempingsystemen etc.

NordicTrack loopbanden hebben allemaal het “Save the World” certificaat. Dit hebben ze te danken aan alle maatregelen om vervuilingen voor het millieu zoveel mogelijk tegen te gaan.

Handleiding

De montage van de loopband zie ik altijd het meest tegen op, gelukkig is het monteren van de c80i vrij eenvoudig mede dankzij de duidelijke handleiding, deze krijg je er ook bij geleverd.

Algemene informatie over de C80i

C80i-review
 Gewicht  92 kg
 Afmetingen 185x89x140
 Belastbaar gewicht 136 kg
 Automatische helling Ja (max 10%)
 Hartslag meter Ja
Vermogen motor2.5 pk
 Transsport wieltjes Ja
 Tablet houder Ja
 Max snelheid 18 km/h
BluetoothJa
SchermLCD
Ingebouwde speakersJa

Voordelen:

 • Breed loopvlak
 • Makkelijk op te bergen
 • Produceert weinig geluid en trillingen
 • goed geluid uit speakers
 • Makkelijk bedienbaar
 • goed loopcomfort
 • Automatische helling
 • Alle prestaties bijhouden & opslaan
 • Makkelijk en snelle montage
 • Goede kwaliteit voor de prijs
 • Stabiel en veilig, uitgerust met noodstop
 • 2 handige opbergvakjes

Minpunten:

 • Geen hartslag programma
 • Niet inclusief borstband
 • Aan de zware kant
 • Geen voorgeprogrammeerde inerval training
 • Maximale snelheid is aan de lage kant

NordicTrack C80i kopen?

De Nordictrack C80i is door de grote vraag helaas lang niet altijd op vooraad. Gelukkig zijn er genoeg andere alternatieven.


Alternatieven

Uitverkocht of niet meer leverbaar?

Naast NordicTrack zijn er gelukkig nog genoeg andere alternatieven voor een goede loopband, check wel van te voren altijd de reviews voor je er een besteld.
Bekijk ook:


Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *