Garmin Fenix 5 Plus Sapphire – Review

Laatst bijgewerkt door Casper op maart 7, 2022

Inhoud:

fenix-5-plus-sapphire
Garmin Fenix 5 plus Sapphire
Bekijk beste prijs >>

Review

Ben je van plan om de Garmin Fenix 5 Plus Sapphire te kopen? Deze review helpt jou op weg om de beste keuze te kunnen maken bij je aankoop. Is dit wel een goed horloge om aan te schaffen?

Wat maakt de Fenix 5 Plus Sapphire speciaal?

De meeste sporthorloges en activity trackers worden gemaakt voor het grote publiek. Echter heeft Garmin met de Fenix 5 Plus rekening gehouden met topsporters die alleen genoegen nemen met het beste.

Wat de Sapphire variant anders maakt dan de ‘gewone’ Fenix 5 Plus is dat de Sapphire een extra sterke gebogen lens heeft. Deze sterke lens is gemaakt van saffierglas. Dit zorgt voor een glashelder scherm en extra bescherming.

Design

Het eerste wat opvalt aan de Fenix 5 plus Sapphire is het mooie, stijlvolle design. Hier scoorde dit horloge bij mij al meteen plus punten mee. Want laten we eerlijk zijn, het oog wilt ook wat.

Je moet echter wel houden van dat ‘robuuste’ uiterlijk. Maar als jij hier niet van hield zou je nu waarschijnlijk niet deze review lezen. Ik hou persoonlijk erg van dit soort ontwerpen.

5-plus-sapphire

Alleen sommige horloges vind ik dan wel weer een lompe uitstraling hebben. Maar gelukkig is dat bij de Fenix 5 plus verre van het geval.

Zeker als je van plan bent om de 5 Plus Sapphire ook buiten het sporten om te dragen is het mooi meegenomen dat het een heel net design heeft.

De Garmin Fenix 5 Plus Sapphire is alleen maar verkrijgbaar in het zwart of grijs. In enkele webshops is de sapphire echter ook verkrijgbaar met een gele band.

De Fenix 5 plus heeft een interne hartslagmeter. Zo kun jij overal je hartslag in de gaten houden, zonder een borstband te hoeven dragen. De hartslag meter is ook nog eens erg nauwkeurig.

Functies en bediening

Qua functies beschikt de Fenix 5 plus Sapphire over eigenlijk alles wat je mag verwachten van een Garmin uit deze prijs categorie. Denk aan een bewegingssensor, hoogtemeter, hartslagmater etc.

Voor de rest is dit fraaie sporthorloge uitgerust met zowel Bluetooth als wifi. Dit is vrij uitzonderlijk voor een horloge.

Het menu is duidelijk en gewoon in het nederlands te zien, het weergeeft een duidelijk en overzichtelijk aanbod in al de functies die dit horloge te bieden heeft.

Ik was even bang dat je door de bomen het bos niet meer zou kunnen zien qua bediening, maar dit viel gelukkig reuze mee. Nadat je de Sapphire binnenkrijgt raad ik aan om even goed te gaan zitten en alle functionaliteiten door te nemen.

Je kunt de schermen en het menu geheel naar jouw wens invullen zodat je zo snel mogelijk jouw favoriete functies inschakelt.

Display

Het display ziet er erg mooi en helder uit. Het ziet er soms zelfs zo indrukwekkend uit dat je je echt verbaasd over de kwaliteit. Ik heb maar weinig andere sporthorloges gezien waarvan het display zo scherp is.

Ook heb ik er altijd een hekel aan als je niks kunt zien op het scherm door het felle licht. Voorname in de zomer kun je hier last van hebben. Gelukkig hoef je je hier met de Fenix 5 Plus geen zorgen om te maken. Zelfs in fel licht blijft het display erg goed leesbaar.

sapphire-scherm

Voor de hardlopers, fietsers en wandelaars onder ons mag deze functie natuurlijk niet ontbreken. Het is dan ook essentieel dat de GPS goed werkt. Gelukkig werkt deze ook naar behoren.

Muziek

Wie houdt er nou niet van een lekker muziekje tijdens het trainen? Jouw favoriete nummers kunnen je prestaties positief beïnvloeden. Een nadeel van deze muziek is dat je meestal je telefoon bij je moet dragen.

De Garmin Fenix 5 plus heeft hier een oplossing voor. Dit sporthorloge kan namelijk tot wel 500 (!) muzieknummers opslaan. Zo kun je dus altijd en overal muziek luisteren zonder verbonden te hoeven zijn.

Garmin pay

Uiteraard beschikt de Fenix 5 plus Sapphire over de applicatie garmin pay. Met deze functie kun jij in één armbeweging betalen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen voor fietsers die onderweg even drinken of eten willen kopen. Je hoeft dus niet meer te slepen met je portomonnee.

Hoe zit dit horloge?

Maar dan: misschien nog wel het aller belangrijkste. Hoe zit dit horloge om je pols? Ik moet zeggen dat dit horloge heerlijk om je pols heen zit. Het voelt licht en comfortabel aan. Zeker tijdens het sporten is het een must dat je er geen hinder van ondervindt.

Conclusie

De Garmin Fenix 5 plus Sapphire heeft stoer en robuust uiterlijk. Daarnaast is het scherm van dit horloge erg helder. Het horloge kan tegen meer dan een stootje en is erg gebruiksvriendelijk.

De batterij gaat ook erg lang mee in vergelijking met andere Garmin’s. Op pappier zou de batterij 12 dagen mee moeten gaan. In de praktijk komt dit aardig in de buurt.

Het is natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel je de Garmin gebruikt. Met GPS functie aan bijvoorbeeld zal de batterij sneller leeg gaan.

Zoek je een horloge dat geschikt is voor (top) sport me een erg mooi design? Dan is de 5 Plus Sapphire zeker een aanrader.

fenix-5-plus-sapphire
Garmin Fenix 5 Plus Sapphire
Bekijk beste prijs >>

Aanbieding vinden

Mocht je interesse hebben in dit horloge, dan kan het nooit kwaad om op zoek te gaan naar een Garmin Fenix 5 plus sapphire aanbieding.

Dit horloge is zo nu en dan namelijk afgeprijsd met enkele tientallen euro’s. Zo bespaar je toch weer een hoop geld.

Wanneer de aanbiedingen precies zijn is lastig te voorspellen. Je kunt er in elk geval vanuit gaan dat er met Black Friday flinke kortingsacties zijn.

Bekijk hier de aanbiedingen van dit moment >>


Lees ook:

Categorieën: GezondheidMateriaal

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.