Dit zijn de 5 beste supplementen merken

Laatst bijgewerkt door Casper Goessens op april 24, 2024

beste supplementen merken
beste supplementen merken

Wil je graag voedingssupplementen gaan gebruiken als aanvulling op je dagelijkse voeding? Maar weet je door het grote aanbod niet welke merken nu het beste zijn? In dit artikel kom je erachter!

Om je te helpen hebben we de beste supplementen merken voor je geselecteerd en lichten we deze toe in dit artikel. We vertellen je onder andere op welke punten we deze merken getest hebben.

Maar ook de verschillen tussen supplementen van A-merken en goedkopere huismerken nemen we met je door.

De top 5 beste supplementen merken op een rij

Voedingssupplementen kopen kan door het enorme aanbod best een lastige klus zijn. Want hoe weet je nu welke merken het beste zijn?

Om je te helpen de beste keuze te maken hebben we uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij hebben we verschillende voedingssupplementen merken met elkaar vergeleken.

Laten we het artikel eerst aftrappen met de 5 beste voedingssupplementen merken:

MerkVoordelen
1. Flindall👍 Verschillende soorten supplementen
👍 Hoge kwaliteit producten
👍 Wetenschappelijk bewezen gezondheidsclaims
2. Nutribites👍 Kwalitatief hoge en zuivere producten
👍 Getest in onafhankelijk laboratorium
👍 Samengesteld door specialisten
3. Natuurlijk Presteren👍 Natuurlijke supplementen
👍 Veilige ingrediënten met wetenschappelijk bewezen werking
👍 Samengesteld door een biobased chemicus
4. Holland & Barrett👍 Hoogwaardige supplementen
👍 Ontwikkeld op basis van natuurlijke ingrediënten
👍 Groot assortiment
5. Orthica👍 Kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen
👍 Gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en studies
👍 Vrij van synthetische geur-, kleur-, en smaakstoffen

1. Flindall

Flindall-beste-supplementen-merk

We beginnen met Flindall, een merk wat gespecialiseerd in verschillende soorten supplementen. De voedingssupplementen zijn van hoge kwaliteit en bieden ondersteuning van jouw gezondheid.

De producten zijn speciaal ontworpen voor specifieke doelgroepen, zoals vegetariërs of 50 plussers. Hiernaast zijn ze opgedeeld in duidelijke categorieën, zodat je altijd weet waarvoor het supplement geschikt is.

Denk hierbij aan het ondersteunen van overgangsverschijnselen of het optimaal houden van je weerstand.

En poespas laat Flindall achterwege. De producten zijn voorzien van een overzichtelijke ingrediëntenlijst met duidelijke hoeveelheden. En eventuele gezondheidsclaims over de supplementen worden enkel vermeld als ze wetenschappelijk bewezen zijn.
2. Nutribites

Nutribites-beste-supplementen-merk

Nutribites is een Nederlands supplementen merk die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Hiernaast is de zuiverheid het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwikkelen van voedingssupplementen.

Het merk produceert enkel zuivere supplementen die vrij zijn van onnodige vul- of chemische zoetstoffen.

De supplementen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten die getest zijn in een onafhankelijk Nederlands laboratorium. Hiernaast geeft Nutribites ook nog eens terug aan de natuur door bomen te planten. Wel zo eerlijk!

Eigenlijk kun je voor alle soorten voedingssupplementen wel terecht bij Nutribites. Zo vind je er bijvoorbeeld producten die je weerstand verhogen of je natuurlijke energie activeren, zoals Nutribites green juice bijvoorbeeld.
3. Natuurlijk Presteren

Natuurlijk-Presteren-supplementen-merk

Natuurlijk Presteren produceert enkel supplementen die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Alle supplementen zijn ontwikkeld door een biobased chemicus en gemaakt van veilige, natuurlijke ingrediënten.

Bij het merk kun je terecht voor natuurlijke voedingssupplementen die geschikt zijn voor allerlei doeleinden. Zo vind je er onder andere natuurlijke slaapmiddelen, maar ook supplementen die je concentratievermogen verbeteren.

De supplementen zijn allemaal opgedeeld in duidelijke categorieën, zodat je precies weet waarvoor je ze kunt gebruiken. En tot slot: op de verpakkingen kun je duidelijk zien welke ingrediënten met bijbehorende de hoeveelheden er gebruikt zijn.
4. Holland & Barrett

Holland-Barrett-supplementen-merk

Holland & Barrett ken je misschien wel onder de oude naam ‘De Tuinen’. Deze winkelketen is niet alleen gespecialiseerd in natuurlijke gezondheid. Het merk produceert zelf namelijk ook voedingssupplementen voor verschillende doeleinden.

De producten zijn ontwikkeld op basis van natuurlijke ingrediënten ter ondersteuning van jouw lichaam. En het aanbod is eindeloos: ze hebben meer dan 200 verschillende soorten supplementen in het assortiment.

Deze zijn allemaal opgedeeld in categorieën en verkrijgbaar in verschillende vormen. Van pillen tot poeders en druppels: Holland & Barrett heeft het.
5. Orthica

Orthica-supplementen-merk

Als aanvulling op een gezonde levensstijl produceert Orthica voedingssupplementen vanuit een wetenschappelijke visie. Het merk ontwikkelt supplementen voor verschillende doeleinden en passend voor elke levensfase of leefstijl.

De supplementen zijn gemaakt van zuivere ingrediënten van hoge kwaliteit met optimale doseringen. Hiernaast zijn ze vrij van synthetische geur-, kleur-, en smaakstoffen.

Het merk blinkt uit in de vele verschillende toedieningsvormen, zodat iedereen de supplementen makkelijk kan innemen.

Zo kies je uit bijvoorbeeld voor gummies die je weerstand verhogen of softgels die vermoeidheid verminderen. Hierdoor zijn de supplementen van Orthica geschikt voor een breed publiek.
Hier hebben we de beste voedingssupplementen merken op getest

supplementen-merken

Het beste supplementen merk is natuurlijk niet zomaar gevonden. De merken uit onze toplijst hebben we eerst onderworpen aan een uitgebreide test. Onze testcriteria vind je hieronder uitgelicht.

Het aanbod

De beste merken produceren supplementen voor verschillende doeleinden en houden hierbij rekening met de gebruiker.

Voorbeelden hiervan zijn fitness supplementen om jouw sportdoelen te ondersteunen. Of voedingssupplementen specifiek voor ouderen of zwangere vrouwen bijvoorbeeld.

Zuiverheid van de ingrediënten

Oftewel, natuurlijke supplementen gemaakt van pure ingrediënten en zonder onnodige vulstoffen. Denk hierbij aan synthetische geur-, kleur-, of smaakstoffen die vaak toegevoegd worden aan supplementen van goedkope huismerken.

Transparantie

Transparantie over de gebruikte ingrediënten is voor de betrouwbaarheid van het merk essentieel.

Duidelijke labels en etiketten op de verpakking met een overzichtelijke ingrediëntenlijst plus hoeveelheden zijn onmisbaar. Zo weet jij als consument meteen wat er in het supplement zit.

Gebruikerservaringen

beste-voedingssupplementen-merk

Wel zo fijn als andere gebruikers positief zijn over het merk plus de behaalde resultaten. De merken zijn gecheckt op reviews van gebruikers op meerdere onafhankelijke beoordelingswebsites.

Wetenschappelijke onderbouwing

De merken zijn naast de kwaliteit ook getest op wetenschappelijke onderbouwing. Wel zo veilig als er ingrediënten worden gebruikt die volgens wetenschappelijke studies of onderzoeken ook daadwerkelijk nuttig zijn.

Het juiste gebruik van gezondheidsclaims

Tot slot: het onjuist gebruiken van gezondheidsclaims voor de verkoop van supplementen is een no go. Veel merken claimen de werking van een bepaalde stof onjuist, waardoor je als consument misleidt wordt.

De merken uit onze toplijst gebruiken toegestane gezondheidsclaims voor de supplementen die zij produceren.

Goedkope en dure merken voedingssupplementen: de verschillen

voedingssupplementen-merken

Als we kijken naar onze toplijst kunnen we stellen dat ze allemaal vallen onder het kopje ‘A-merken’. Het niet kiezen voor goedkopere huismerken is dan ook een bewuste keuze geweest.

Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste verschillen tussen beiden? Dat lichten we hieronder graag toe!

Prijs

Laten we vooropstellen dat de prijs tussen supplementen van een huismerk of A-merk een duidelijk verschil is. Je betaalt al gauw zo’n 10 euro meer voor supplementen van een A-merk.

Men denkt al gauw dat dit prijsverschil te maken heeft met de naamsbekendheid. Ook wordt vaak gedacht dat de kwaliteit van de ingrediënten in A-merk supplementen hoger zijn. Dit is voor beide statements niet altijd het geval.

Gebruikte ingrediënten

Vaak zijn de gebruikte ingrediënten qua werkzaamheid al gauw hetzelfde. Het grote verschil zit hem dan ook in het gebruik van vulstoffen, wat je vaak ziet bij goedkope merken.

Vulstoffen zorgen ervoor dat het product uiteindelijk goedkoper wordt. Maar of het goed voor je lichaam is, dat is maar net de vraag. Je lichaam moet namelijk weer harder werken om deze onnodige stoffen af te breken.

Hiernaast zijn veel supplementen van goedkope merken voorzien van ingrediënten met slechtere opneembaarheid.

Goedkopere ingrediënten hebben een lagere ‘biologische beschikbaarheid’. Hoe hoger de beschikbaarheid, des te sneller jouw lichaam het supplement kan verwerken en opnemen.

Hier koop je de beste supplementen merken

welk-supplementen-merk

Voor het kopen van het beste voedingssupplementen merk kan het aanbod soms best overweldigend zijn.

De schappen in supplementen winkels staan vol met verschillende merken, maar welke zijn nu het beste? En bij welke winkels kan ik dan terecht voor het kopen van de beste merken?

Of je nu op zoek bent supplementen om af te vallen of multivitaminen ter aanvulling van je gezonde dieet.

Bij onderstaande aanbieders vind je het hele jaar door een groot aanbod van de beste supplementen merken:

Bekijk aanbod bij Bol.com >>

Bekijk aanbod bij Online Drogist >>

Bekijk aanbod bij Holland&Barrett >>
Categorieën: Supplementen

Casper Goessens

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *