Airtrack kopen: complete koopgids & Beste aanbod

Laatst bijgewerkt door Casper op oktober 13, 2021

turnen-airmat
turnen-airmat

Een airtrack kopen, waar moet je dan op letten en wat kun je er allemaal mee doen? In dit artikel vind je allerlei relevante informatie over het kopen van een airtrack.

We bespreken waarom een airtrack kopen is aan te raden, wat een airtrack precies is en wat je zoal aan een airtrack hebt.

Na het lezen van dit artikel ben je in staat om jouw sportieve bezigheden naar een nóg hoger niveau te tillen.

Wat is een airtrack precies?

Ben jij een fervente liefhebber van turnen, freerunnen, vechtsporten, acrogym of tricking? Bij al deze sporten is het onwijs belangrijk dat je de sporten op de juiste ondergrond uitvoert.

Deze ondergrond is helaas niet altijd voorhanden, maar daar brengt een airtrack direct verandering in!

airtrack-mat-kopen

Een airtrack is eigenlijk een opblaasbare baan met verende eigenschappen. Deze banen zie je ook terug op televisie als je bijvoorbeeld naar turnen aan het kijken bent.

Dankzij deze verende baan zijn bijvoorbeeld turners, maar ook schermers en vechtsporters in staat om de beste prestaties te kunnen leveren. 

Het is echter niet zo dat je altijd en overal een verende baan tot je beschikking hebt. Daar brengt een airtrack dus verandering in aan. Deze baan kan je met de gewenste druk opblazen, waardoor je naar hartenlust kunt trainen, oefeningen kunt doen en zelfs wedstrijden kunt spelen. 

Zoals eerder gezegd; een airtrack komt bij meerdere sporten prima van pas. Bij turnen, vechtsporten, acrogym, freerunnen en tricking heb je namelijk altijd behoefte aan een verende ondergrond.

Met een airtrack ben je in staat om die verende ondergrond makkelijk en snel te verkrijgen. Al met al is het een zeer handige mat waar je veel plezier aan gaat beleven.

Even een tip tussendoor: via deze link bekijk je direct het beste aanbod >>

Andere benamingen

Overigens wordt een airtrack ook wel eens omschreven als een:

 • Springvloer
 • Airtumblingbaan
 • Tumblingbaan en trampoline in één

Door deze vele benamingen kan er nog wel eens verwarring onstaan, maar het is goed om te weten dat hier allemaal hetzelfde mee bedoeld wordt. Over de laatste omschrijving vertellen vindt je later in dit artikel meer.

Waar op letten bij het kopen van een airtrack?

Bij het kopen van een airtrack moet je goed op de afmetingen, de minimale- en maximale luchtdruk en de prijs letten.

Door op deze punten te letten, kan je uiteindelijk voor jezelf de juiste keuze gaan maken.

zwarte-airtrack-kopen

Let daarnaast ook goed op de toepassingsmogelijkheden van de mat én de kwaliteit van de mat. Het is bijvoorbeeld handig wanneer het waterproof getest is en dat je er een pomp bijgeleverd krijgt.

Natuurlijk kun je nog kiezen voor een kleur die jij het mooist vindt, maar het belangrijkste is uiteindelijk de functionaliteit.

Als je op deze aandachtspunten let en de verschillende airtracks met elkaar vergelijkt, kan je voor jezelf de beste mat uitkiezen. Over het algemeen staan de matten van YouAreAir erg goed bekend.

Lengte

Een airmat voor turnen kan verschillende lengtes hebben. De meest voorkomende maten zijn:

 • 3 meter
 • 4 meter
 • 5 meter

Prijs- kwaliteit verhouding

Aangezien deze handige luchtmatten in een korte tijd zo enorm populair zijn geworden onder turners en andere sporters, is het aanbod enorm gegroeid.

Je zult begrijpen dat een gevolg hiervan is dat er grote verschillen in kwaliteit zijn. Veel mensen kopen een airtrack graag goedkoop, wat begrijpelijk is.

Wees je er echter van bewust dat goedkoop vaak duurkoop is. Daarom is het niet altijd even verstandig om direct voor de goedkoopste te kiezen.

Natuurlijk kun je wel op zoek gaan naar een aanbieding om zodoende geld te besparen. Echter zijn er helaas zelden aanbiedingen in de zomermaanden.

Dit zijn de beste airtracks

Welke airtrack je het beste kunt kopen hangt er vooral vanaf waarvoor jij de mat gaat gebruiken.

Wij zochten voor je uit wat de beste uitvoeringen van dit moment zijn. Hieronder ontdek je de beste per soort.

AirTrack Pro – Beste prijs/kwaliteit

beste_kwaliteit_airtrack
 • Lengte: 3, 4 of 5 meter
 • Dikte: 200 mm

Zoek je simpelweg de allerbeste airtrack en wil je absoluut waar krijgen voor je geld? Dan is deze AirTrack Pro absoluut de beste keus.

Dit is de populairste uitvoering van dit moment en is allround in gebruik. Hij is zeer geschikt voor turnen, voor spelende kinderen en voor vechtsporten. Zelfs freerunners kunnen zich helemaal uitleven op deze mat.

Ook is deze variant waterproof, wat betekent dat je ‘m ook in het water kunt gebruiken.

Deze mat is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ten eerste kun je kiezen voor een blauwe of roze mat. Daarnaast kan je zelf de lengte bepalen. Je hebt hierbij keuze tussen 3, 4 of 5 meter. Zo is er dus voor ieder wat wils.

De mat is geschikt om te sporten op hoog niveau, maar is ook super veilig voor kids. Het heeft bijvoorbeeld een speciale anti-slip laag, zodat je niet snel zal uitglijden. Ook is hij extreem stevig en schokabsorberend.

Bovendien verplaats je hem gemakkelijk dankzij de handvaten. Ook is het oppompen een fluitje van een cent.GymPro Airtrack Turnmat – Beste voor turnen

gympro_airtrack_turnen
 • Lengte: 3 of 4 meter
 • Dikte: 200 mm

Zoek jij de beste airtrack voor turnen? Met deze mat van GymPro kun jij zelfs thuis in je tuin je vaardigheden op pijl houden.

Ook is het een uitstekende keus voor professioneel gebruik en verenigingen. Zo wordt deze mat bij veel turnclubs in Nederland gebruikt. En dat is niet voor niets.

De hardheid van deze turnmat heb je helemaal zelf in de hand en kun je zeer nauwkeurig afstellen. Zo kun je iedere oefening in ideale omstandigheden uitvoeren.

Ook kan je ‘m buiten gebruiken. De airtrack is bestand tegen water en kun je gerust nachten buiten laten staan. Je hoeft ‘m dus niet steeds op te ruimen.

Dit model wordt tevens geleverd met een hoes én een elektrische pomp, waarmee je ‘m in no-time opblaast tot de gewenste hardheid.

De mat is verkrijgbaar in een variant van 3 en 4 meter. Er is momenteel geen keus qua kleuren, maar dat mag de pret niet drukken.YouAreAir Turnmat – Beste voor spelende kinderen

airtrack_kinderen
 • Lengte: 3 of 4 meter
 • Dikte: 120 mm

Zoek jij een mooie en veilige airtrack voor jouw kids? Deze mat is ideaal om de zomerdagen buiten door te brengen. Het is gemaakt van top materiaal en is te koop voor een eerlijke prijs.

De mat is overigens ook geschikt voor turnen en andere sporten, maar vooral de veiligheid maakt het de beste keus voor kleinere kinderen.

De airtrack is zo ontworpen dat de landingen zo zacht mogelijk zijn. De kans op blessures en pijntjes is dus minimaal. Ook kan de mat uitstekend fungeren als trampoline, wat voor de kids prachtig is. Je kunt zelf de luchtdruk bepalen. Jij hebt dus in de hand hoe hoog er gesprongen kan worden.

Dit model is multifunctioneel en bestand tegen water. Hij is dus ook zeer geschikt voor waterpret.

Momenteel kun je kiezen voor de kleuren blauw en roze. Qua lengtes kun je kiezen voor 3 en 4 meter.Airtrack: waar kopen?

Waar kun je dan het beste een airtrack kopen? In de winkels zal het waarschijnlijk een grote speurtocht worden, want er zijn maar weinig winkels die ze verkopen.

Zo verkoopt de Decathlon ze bijvoorbeeld niet, hoewel dit wel een van de grootste sportwinkels in ons land is.

Je kunt ze dan ook het beste online kopen. Klik op de knop hieronder en bekijk direct het complete aanbod:Wat kan je met een airtrack?

airtrack-oefening

Een airtrack is zoals gezegd een opblaasbare ondergrond die je op elke gewenste plek neer kunt leggen. Een absoluut voordeel van deze ‘vloer’ is dat je volledig zelf kunt bepalen met welke druk je de vloer gaat vullen.

Als je voor een lagere druk kiest, voelt de vloer net als een trampoline aan. Deze lagere druk zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de lucht inspringt, indien je op de airtrack springt.

Je kunt echter ook voor een hogere druk kiezen. In dat geval kan je ook op de vloer springen, maar word je niet al te hoog teruggeveerd. De vering is in dat geval eigenlijk een stuk strakker afgesteld en is dus ideaal voor bijvoorbeeld turnen of vechtsporten.

In principe kan je behoorlijk veel kanten op met een airtrack. Na een airtrack kopen kan je de mat gebruiken voor bijvoorbeeld turntrainingen, het uitvoeren van krachtoefeningen, het verbeteren van vaardigheden of het afleggen van sportwedstrijden.

Doordat je met één druk op de knop de volledige druk van de opblaasbare mat kunt bepalen, kan je alle kanten op met een airtrack. Wil je een airtrack kopen? Dan kan je deze in ieder geval op een multifunctionele manier gaan gebruiken.

Op een zomerse dag kun je het bijvoorbeeld in de tuin neerleggen om op te glijden en/of te springen. Ook kun je het in het water leggen en laten fungeren als speeltoestel.Andere varianten

Naast de lange airtrack kun je ook andere varianten hiervan kopen. Zo is er bijvoorbeeld de mini airtrack en de air beam. Hieronder worden beide toegelicht:

Mini airtrack kopen

Naast de lange matten is er ook zoiets als een mini airtrack. Ook deze kunnen gebruikt worden voor allerlei verschillende doeleinden.

Vaak worden deze gebruikt als hulpmiddel bij turnoefeningen. Ze dienen dan als handig hulpje bij het afzetten om bijvoorbeeld een salto te kunnen maken. Naast turnen worden deze units ook gebruikt door acrobaten en freerunners.

In de fitness kan het gebruikt worden voor krachttraining om bijvoorbeeld balansoefeningen mee te doen.

mini-airtrack

Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of de mini airtrack is er voor geschikt. Wanneer kun je dan het best de mini airtrack kopen in plaats van de lange mat? Dit kan bijvoorbeeld wanneer je ruimte wilt besparen omdat je hier te weinig van hebt of als je geld wilt besparen.

Het kan natuurlijk ook dat je op de mini airtrack alles kunt doen wat je wilt en dat je de lange airtrack simpelweg niet nodig hebt.

Wel is de lange mat stukken leuker en veelzijdiger en dus ook zeker aan te raden als de ruimte en jouw budget dat toelaat. Bekijk hier het aanbod >>

Airbeam kopen

De airbeam is een soortgelijke mat als de airtrack met als enige verschil dat deze stukken minder breed is.

Het wordt om deze reden dan ook wel eens een opblaasbare evenwichtsbalk genoemd.

Het is ideaal voor kinderen om turnoefeningen op te doen en op te spelen, maar er kan ook serieus op gesport worden.

airbeam

Waarom de airbeam kopen en niet de airtrack kopen? Een goede reden om voor deze variant te kiezen is ook om ruimte te besparen.

Het is tevens iets goedkoper dan de bredere variant en dat kan dus ook een reden zijn om de airbeam te kopen in plaats van de bredere mat.

Uiteindelijk is het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen doen hun oefeningen namelijk liever op een wat smallere mat.

Qua aanbod heb je wel wat minder keuze dan de airtrack en het kan daarom ook even zoeken zijn naar een airbeam. Vaak is er wel aanbod te vinden online. Bekijk hier het huidige aanbod >>

Wat zijn de voordelen van een airtrack?

Ben je aan het twijfelen of je een airtrack wilt gaan kopen? Die twijfel is hoogstwaarschijnlijk direct weggenomen als je de onderstaande voordelen leest. Een airtrack biedt namelijk meerdere, zwaarwegende voordelen. 

Een van de voordelen van een airtrack is het gemak en de multifunctionaliteit.

Als deze opblaasbare mat níet opgeblazen is, kan deze makkelijk in jouw auto vervoerd worden.

Zodra je op de locatie aangekomen bent, rol je de opblaasbare baan uit en laat je deze binnen enkele minuten opblazen. Je kunt dus binnen enkele minuten direct aan de slag gaan met de airtrack.

Als de opblaasbare baan volledig klaar ligt, kan je meerdere kanten op. Voor verschillende doeleinden én voor verschillende sporten kan je een airtrack met veel plezier gebruiken.

Wil je nog één zwaarwegend voordeel horen? De hedendaagse airtracks zijn van een onwijs hoge kwaliteit.

Je kunt hierdoor jarenlang van deze hoogwaardige mat genieten en je hoeft eigenlijk maar één keer een bepaald bedrag te investeren. Ideaal!

airtrack-vuldop

Ten slotte willen we graag nóg een voordeel benoemen: de luchtdruk is volledig in te stellen.

Dit doe je met maar één druk op de knop en de luchtdruk is vervolgens binnen enkele seconden aangepast.

Je kunt hierdoor op een zeer efficiënte en leuke manier sporten, trainen of bepaalde oefeningen uitvoeren. Wat wens je nog meer?💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Materiaal

1 reactie

Jaap de Boer · juli 12, 2021 op 9:00 pm

Mooi artikel met nuttige informatie over Airtracks!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.