Hardloopjack dames kopen | ultieme koopgids

Laatst bijgewerkt door Casper op december 13, 2021

hardloopjas-vrouwen
hardloopjas-vrouwen

Een dames hardloopjack kopen? Makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk een hoop verschillende soorten hardloopjacks voor dames verkrijgbaar.

In dit artikel kom je erachter welk jack het beste bij jou past en over welke eigenschappen deze moet beschikken.

Inhoud:

Belang van een hardloopjack

hardloopjack-dame

In de herfst en de winter is geschikte winterhardloopkleding voor dames van groot belang en in de zomer is uitstekende zomerhardloopkleding weer heel belangrijk. De bovenkleding is hierbij het belangrijkste.

Denk hierbij aan een hardloopshirt en een thermoshirt van goede kwaliteit. Als derde laag kan daarbij een hardloopjack worden toegevoegd die je tijdens de kou op temperatuur kan houden.

Wil je weten over welke eigenschappen een goed dames hardloopjack moet beschikken? In dit artikel wordt er antwoord gegeven op deze vraag.

Functionaliteiten

hardloopjack-roze

Een hardloopjack wordt door zowel dames als heren vaak gebruik als laag over je hardloopkleding.

Aan de hand van een hardloopjack wordt het zweet naar buiten afgevoerd. Ook beschermt het je tijdens het hardlopen tegen weersomstandigheden zoals regen en wind.

Het is van belang dat een hardloopjack over ademende eigenschappen beschikt, zodat het ’t zweet goed kan afvoeren. Het is daarbij wel belangrijk om er rekening mee te houden dat een kwalitatief goed hardloopjack pas écht nuttig is wanneer de rest van je hardloopkleding ook van goede kwaliteit is.

Wanneer je bijvoorbeeld een shirt van katoen onder het hardloop jack draagt, dan kan het hardloopjack ook niet zo goed mogelijk functioneren. Het shirt is niet van de beste kwaliteit, waardoor het hardloopjack niet zo nuttig is.

Hardloopjack voor dames kopen: Waar op letten?

hardloopjasjes-vrouwen

Bij het kopen van een dames hardloopjack is het noodzakelijk om rekening te houden met de functionaliteiten van het jack.

Er zijn namelijk verschillende soorten dames hardloopjacks te verkrijgen. Een groot deel van de hardloopjacks zijn winddicht, maar door de ademende eigenschappen van de jacks zijn hardloopjacks vaak niet helemaal waterdicht.

Waterafstotend

Toch zijn de meeste hardloopjacks waterafstotend. Dit houdt in dat er geen regenwater naar binnen komt als er sprake is van motregen. Transpiratievocht daarentegen wordt wel gewoon afgevoerd naar buiten toe.

Dit komt doordat zweetdruppels minder groot zijn dan regendruppels, hierdoor zullen regendruppels niet door het hardloopjack komen. Wanneer een hardloopjack helemaal waterdicht zou zijn, zou er geen ventilatie kunnen plaatsvinden.

Op deze manier wordt hardlopen zeer warm, omdat de warmte zich zal ophopen in het hardloopjack. Een groot deel van de dames hardloopjacks zijn door deze reden waterafstotend én winddicht gedurende een tijd van circa dertig minuten in de regen.

Getapte naden

Het is ook mogelijk om hardloopjacks aan te schaffen met getapte naden. Hier komt regenwater zeker weten niet doorheen, maar hier zit wel een wat hoger prijskaartje aan. Vaak kosten hardloopjacks met getapte naden ongeveer 140 euro per stuk.

Pasvorm

hardloopvest-dames

Iets wat belangrijk is om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een dames hardloopjack is hoe ruim het jack om je lichaam zit.

Het aansluiten van het hardloopjack is van belang om het jack zo goed mogelijk te kunnen laten werken. Bij het kopen van een dames hardloop jack is het daarom ook van belang om rekening te houden met wat je zult gaan dragen onder het hardloopjack.

Wellicht dat je in de winkel of bij het passen niet dezelfde kleding aan zult doen dan dat je tijdens het hardlopen zou doen, waardoor je erop moet letten of het hardloopjack nog steeds past over deze kleding.

Kies dus niet voor een dames hardloopjack dat te klein is, maar koop eventueel een maatje groter. Je wilt natuurlijk niet dat je uiteindelijk een hardloopjack koopt dat vervelend zit tijdens het rennen.

Reflecterend

Een andere factor waarbij je rekening kunt houden bij het aanschaffen van een dames hardloopjack is de zichtbaarheid in het donker. Sommige jacks hebben namelijk een reflecterende werking, wat de veiligheid tijdens het rennen zal vergroten.

Rits

hardloopjack-voor-vrouwen

Uiteraard moet de rits van goede kwaliteit zijn. Er is namelijk niks zo vervelend als een rits die niet goed werkt of snel kapot gaat.

Ook zijn sommige jacks uitgerust met ritsen aan de zijkant om zo extra goed te kunnen ventileren tijdens het hardlopen.

Zakken

Tijdens het hardlopen wordt er vak gekozen om een tight te dragen in plaats van een hardloopbroek. Een nadeel hiervan is dat deze meestal geen zakken hebben.

vrouwen-jack

Het daarom ook handig zijn om een jack met zakken aan te schaffen als jij bijvoorbeeld je telefoon wilt meenemen om muziek te luisteren via bluetooth hardloop oortjes.

Merken

Ook het merk waarvan het hardloopjack is, is in dit geval van groot belang. Bekende en kwalitatief goede merken zijn bijvoorbeeld:

  • Nike
  • Adidas
  • Craft
  • Asics
  • Kiprun

Deze merken ontwikkelen alleen hardloopkleding die kwalitatief goed zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk om een dames hardloopjack aan te schaffen van andere merken, maar let er daarbij wel goed op dat het merk hardloopkleding van goede kwaliteit verkoopt.

Dames hardloopjack kopen

Na het lezen van dit artikel heb je kunnen lezen waar je op moet letten bij het kopen van een goed jack. Bekijk en vergelijk het aanbod hieronder:Hierna lezen:

Kniebrace hardlopen

Steek in zij tijdens hardlopen

Sportlegging met zakken

Categorieën: Materiaal

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.