Clean Nutrition review (Joel Beukers)

Clean Nutrition Review

Clean Nutrition is een Nederlands supplementen merk. De eigenaar van dit merk is de welbekende fitness goeroe Joel Beukers.

In deze review werpen we een blik op de supplementen van Clean Nutrition.

Hoe zit het met de kwaliteit, zijn ze het kopen waard en wat is het assortiment? Lees gauw verder!

Het merk Clean Nutrition

Clean Nutrition is geen onbekende naam in de supplementen wereld. Nee, nog altijd gaan de potjes pre-workout en eiwitshakes als zoete broodjes over de toonbank.

Deze enorme populariteit heeft het merk voornamelijk te danken aan de marketingstrategie op social media. Over het meesterbrein achter dit merk zullen we het zo nog hebben.

Het merk staat voor ”schone” supplementen. Vandaar ook de naam ”Clean Nutrition”. Hiermee doelen ze op transparantie op de verpakkingen. Je kunt exact zien wat erin zit en in welke hoeveelheden.

Ook zitten er enkel effectief bewezen ingrediënten in. Geen overbodige vulstoffen met mooie exotische namen waarvan de werking maar nauwelijks bekend is.

Meer dan alleen supplementen

Het motto van Clean Nutrition luidt ”meer dan alleen supplementen”. Hier is dan ook niets aan gelogen, omdat het merk zich op richt op een breder assortiment dan enkel supplementen.

Zo kun je bijvoorbeeld ook trainings- en voedingsschema’s aanschaffen in de webshop.

Ook kan je regelmatig meedoen aan de Goud Droog Challenge, waarbij je de uitdaging aangaat om binnen een X aantal werken ”goud droog” te worden.

Marketing op social media

Zoals gezegd is de marketingstrategie van Joel Beukers en zijn team helder. Domineren op social media.

Met name op Instagram en Youtube is Joel heel actief. Hij heeft hier genoeg volgers, waarvan veel volgers trouwe fans zijn.

Veel fans zijn tevens klanten van Clean Nutrition. Ze zijn tevreden over de supplementen, maar kopen het waarschijnlijk ook (vooral) vanwege de hele beleving er omheen.

Kwaliteit van de supplementen

Ik heb zelf regelmatig supplementen van Clean Nutrition gebruikt. Vooral de pre-workout was ik erg nieuwsgierig naar. De V2 pre-workout heb ik dan ook getest en beoordeeld.

Ook de whey protein, visolie en creatine heb ik geprobeerd. Ondertussen kan ik dan ook een goed oordeel vellen over de supplementen.

Natuurlijk heb ik geen lab testen gedaan, ik ben namelijk geen laborant. Maar ik kan je wel zeggen dat de kwaliteit dik in orde is.

Echter ben ik ook van mening dat de supplementen vrij duur in aanschaf zijn.

Daar komt ook nog eens bovenop dat je de verzendkosten zelf moet betalen. Hier kom je vaak pas achter zodra je alles in je winkelmandje hebt.

Uiteindelijk ben je dan vrij duur uit. Te duur als je het mij vraagt.

Naar mijn mening kies je dan ook beter voor een goedkoper en minstens net zo goed alternatief.

Het gezicht achter Clean Nutrition

Ondertussen mag het waarschijnlijk wel duidelijk zijn wie het grote gezicht is achter Clean Nutrition. Joel Beukers richtte het bedrijf op in 2013. Na een stroef begin begonnen wat van zijn video’s viraal te gaan op Youtube.

Sindsdien is het leven van deze spierbundel nooit meer hetzelfde geweest. De bestellingen begonnen binnen te stromen en deze stroomversnelling is sindsdien niet meer gestopt.

Tegenwoordig kent Clean Nutrition meerdere gezichten. Joel is niet meer de enige achter het merk. Ook vriend en collega Sam Hoogland is ondertussen in dienst van Joel. Zijn vriendin Dionne doet ook veel achter de schermen.

Het is dus allang niet enkel de ”Joel Beukers shop” meer.

Het assortiment van Clean Nutrition

Waar het allemaal begon met het pareltje van Clean Nutrition (de V2 pre-workout) is het assortiment ondertussen flink gegroeid.

Je kunt nu eigenlijk ieder denkbaar fitness supplement aanschaffen. Denk aan creatine, visolie en diverse shakes. Ook zijn er verschillende soorten vitaminen te koop.

Toch is het assortiment nog redelijk beperkt als we het vergelijken met andere merken. Dat is volgens ons een goed teken, omdat dit wilt zeggen dat de focus blijft liggen op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Naast de supplementen kun je dus ook de schema’s aanschaffen, een e-book en zijn er diverse pakketten.

Zo is er bijvoorbeeld een afslank pakket en spieropbouw pakket verkrijgbaar. Deze pakketten bestaan uit meerdere supplementen en schema’s.

Niet meer de enige

Joel Beukers was de eerste grote fitness influencer van Nederland die zijn eigen supplementen promootte via zijn socials.

Dit succes bleef uiteraard niet onopgemerkt. Ondertussen heeft Joel meerdere concurrenten erbij. Soortgelijke goeroes met een eigen supplementenlijn zijn bijvoorbeeld Mobicep en Kosso.

Zij zijn eigenaar van respectievelijk MB Nutrition en Kosso Nutrition.

Zijn de supplementen van Clean Nutrition aan te raden?

De supplementen van Clean Nutrition zijn van goede kwaliteit. Ze worden geproduceerd door een Nederlandse leverancier en het merk is transparant over de ingrediënten.

Of we aanraden om deze supplementen te kopen? Dat niet direct. Dit heeft vooral te maken met het hogere prijskaartje.

De prijzen van deze supplementen liggen namelijk stukken hoger dan andere gerenommeerde merken. En dat terwijl de kwaliteit daarvan minstens gelijk is.

Ons advies is dan ook om te kiezen voor een van deze goedkopere alternatieven.

Tenzij je de supplementen meer koopt voor de beleving er omheen en daar wat meer geld voor overhebt natuurlijk.


Veelgestelde vragen

Wat is de omzet van Clean Nutrition?

Volgens een interview in 2017 met de Quote verkocht Clean Nutrition toentertijd zo’n 1000 pre-workouts per maand. Dit zou uitkomen op een omzet van zo’n 40.000 euro per maand, exclusief de andere supplementen en inkomstenbronnen. Onze ruwe schatting is dat de maandomzet momenteel rond de 100.000 euro ligt.

Heeft het merk ook een kledinglijn?

In de webshop zijn boxers te koop, maar de meeste kleding wordt verkocht onder een andere merknaam, genaamd Beukers Goud.

Van welke leverancier komen de supplementen?

Het is niet bekend waar de supplementen geproduceerd worden. Wel is het bekend dat deze in Nederland worden gemaakt.

Zijn er wel eens kortingscodes?

Clean Nutrition werkt vooralsnog niet met kortingscodes.

Wat is het beste alternatief voor dit merk?

Hier bekijk je het beste alternatief.