Theragun: geef jezelf een knallende massage

Laatst bijgewerkt door Casper op maart 14, 2022

theragun_massage
theragun_massage

Na een slopende training plof je op de bank neer. Je spieren tintelen nog na van de inspanning. Op deze momenten wil je een bekende profsporter of een goedbetaalde Hollywoodster zijn, die een eigen masseur in dienst heeft.

Met een massagepistool van Theragun haal je die masseur in huis. Allerlei soorten sporters, van profs tot amateurs, gebruiken een Theragun. En ook fysiotherapeuten en mensen die aan het revalideren zijn kunnen een massagepistool goed gebruiken.

Ze worden in verschillende soorten, maten en prijsklassen verkocht. En gelukkig is het niet strafbaar om een Theragun op zak te hebben.

Denk je er zelf aan om een Theragun te kopen, of zoek je een middel om je spierpijn te verlichten? Dan ontdek je hier alles wat je over je toekomstige masseur moet weten.

Hoe een motorongeluk aan de wieg van Theragun stond

Theragun is een merk van het bedrijf Therabody. Het bedrijf is in 2009 opgericht door Dr Jason Wersland. De aanleiding was niet zo fraai. Wersland, chiropractor van beroep, kreeg in 2007 een ernstig motorongeluk, waardoor hij zware spier- en zenuwschade opliep. Wat hij ook probeerde, niets hielp.

Wersland weigerde echter op te geven. Zijn zoektocht bracht hem uiteindelijk bij een handapparaat dat hem de diepe spierverlichting bezorgde die hij nodig had.

Dit leidde tot de eerste generatie van Theragun, in 2016. Inmiddels is de vierde generatie op de markt en hebben veel klanten positieve ervaringen over dit massagepistool.

Wat doet een massagepistool?

theragun_ontspanning

Het woord massagepistool klinkt misschien niet heel vriendelijk en doet je vermoeden dat je helse pijnen gaat lijden.

Dat valt gelukkig reuze mee. Een massagepistool is ongeveer net zo groot als een föhn, en heeft de vorm van – niet heel verrassend – een pistool.

De zachte bol die aan het uiteinde zit, beweegt heen en weer en zorgt voor vibraties. Door deze bol langzaam over je lichaam te bewegen, maak je je spieren los.

Hierdoor vermindert niet alleen je spierpijn, maar verklein je ook de kans op blessures.

Hoe gebruik je een Theragun en voor welke spieren?

Een massagepistool van Theragun is makkelijk in gebruik. Het komt erop neer dat je met een kleine boormachine aan de slag bent, alleen draai je geen schroefjes in de muur, maar masseer je je spieren.

In vijf korte stappen trakteer je jezelf op een overheerlijke of broodnodige massage:

  1. Voordat je de Theragun op je lichaam zet, moet je het massage apparaat aanzetten.
  2. Breng de Theragun naar het gedeelte van je lichaam waar je een massage wilt.
  3. Beweeg het massagepistool langzaam over de huid, zonder druk te zetten. Blijf ook niet te lang op één plek hangen. Dit is te belastend voor de huid en de spieren.
  4. Voel je een knoop in je spier, laat de Theragun dan iets langer op deze plek staan.
  5. Blijf goed en ontspannen doorademen voor het beste resultaat.

Van nek tot kuit

Of je stijve kuiten hebt na een zware fietstocht, stramme rugspieren na een dag klussen of stijve biceps na een afmattende sessie in de sportschool; Theragun is geschikt voor vrijwel elke spier in je lichaam.

De 4 Theraguns, van mini naar pro

Als je eraan denkt om een massagepistool van Theragun aan te schaffen, is het goed om te weten dat er verschillende soorten zijn.

De verschillen zitten hem vooral in de hoeveelheid functies, en daardoor in de prijs, en in de kracht waarmee de spieren gemasseerd worden.

1. Het instapmodel – Theragun Mini

theragun_mini

Wil je op een eenvoudige en relatief goedkope manier proeven van een massagepistool, dan is de Theragun Mini het model voor jou.

Deze Theragun werkt bijna net zo goed als de duurdere modellen, het apparaat heeft een snelheid van 2400! Klopbeweging per minuut. Zoals de naam al doet vermoeden is de Theragun Mini klein, en ook licht.

Daardoor kan je hem makkelijk meenemen naar bijvoorbeeld je werk of de sportclub. De blokkeerkracht, ofwel massagekracht, van de Mini is 10 kilo.

Goedkoper, maar minder krachtige massage

De Theragun Mini is met een adviesprijs van €199 de goedkoopste van het stel. En met zijn uitstekende functionaliteit is hij zijn prijs meer dan waard.

Wel heeft de Mini maar drie verschillende snelheden, en is de massage minder krachtig dan bij de andere drie.
2. Wat kracht erbij met de Theragun Prime

theragun_prime

Voor €299 schaf je een Theragun Prime aan. Dit massagepistool is krachtiger dan de Mini, en uitermate geschikt voor een dagelijkse massage na een workout.

De Theragun Prime heeft vier verschillende opzetstukken, en in vergelijking met de Mini geen drie, maar vijf verschillende snelheden.

Ook maakt het massagepistool nauwelijks geluid, waardoor je je spieren verzorgt terwijl je naar je favoriete serie kijkt. Deze gun heeft een massagekracht van 15 kilo.

Niet te hard drukken

De Theragun Prime wordt met vier verschillende opzetstukken geleverd, waardoor je van verschillende massages kunt genieten.

Let alleen wel een beetje op als je jezelf masseert. De Prime geeft geen waarschuwing als je te hard drukt. Gelukkig werkt je lijf ook als seingever.
3. Een extra opzetstuk erbij met de Theragun Elite

theragun_elite

Het verschil tussen de Theragun Elite en de Theragun Prime zit hem vooral in het extra opzetstuk dat wordt meegeleverd. Hierdoor kan je van meer verschillende massages genieten.

Ook kan dit massagepistool draadloos worden opgeladen. En kan je massageroutines op het apparaat laden. En de Elite geeft aan hoe hard je moet drukken.

Dit alles maakt dit massagepistool net wat completer van de Theragun Prime. Verder is de massagekracht 20 kilo, in plaats van 15.

Batterij gaat lang mee

De batterij van de Theragun Elite gaat volgens de specificaties ongeveer twee uur mee. Ervaringen van gebruikers leren dat dit kan oplopen tot ruim drie uur. Houd de accu wel in de gaten, want het is niet mogelijk deze te verwisselen.

Dus leeg is leeg. Het opladen van de accu duurt ongeveer 80 minuten. Het fijne van de Theragun Elite is verder dat het apparaat behoorlijk stil is, waardoor je hem overal kunt gebruiken, zonder anderen te storen. Dit massagepistool kost je €399.
4. Theragun Pro, de meest krachtige, beste en duurste

theragun-boven

Dit is het massagepistool dat personal trainers, masseurs en topsporters willen kopen. De Theragun Pro, met een massagekracht van maar liefst 30 kilo.

Uitermate geschikt voor zeer krachtige massages, voor je diepliggende spieren. Denk er wel goed over na, want zo’n krachtige massage vindt niet iedereen even prettig.

En hoe goed de werking ook is, als het te pijnlijk is wordt de Theragun Pro een spijtige investering.

Die onbereikbare plek op je rug

Je moet er wel voor in de buidel tasten. De Theragun Pro kost je €599. Het grote voordeel van dit massagepistool is de instelbare arm.

Deze heeft vier posities, waardoor je ook die onbereikbare plek op je rug kunt bereiken, zonder dat je je in allerlei bochten moet wringen om het apparaat vast te houden. De accu is wel verwisselbaar en gaat 2,5 uur mee, waardoor je de Theragun Pro vijf uur achter elkaar kunt gebruiken.

Goed om te weten is dat de Theragun Pro wel een stuk meer geluid produceert dan de andere drie. Daardoor is hij minder geschikt om voor de televisie of in de sportschool te gebruiken.
Maak je massage nog beter met de app

theragun_app

Je hebt besloten een Theragun te kopen. In de meeste gevallen is je massagepistool de volgende dag al in huis. Na een aantal sessies ben je hoogstwaarschijnlijk tevreden over de eerste ervaringen.

Toch kan het gebeuren dat je meer wilt. Goed nieuws, dat kan met de Therabody App.

In de Therabody app kun je extra begeleiding en tips vinden. Ook kan je via een Bluetooth-verbinding diverse massages via de app op je Theragun krijgen.

Je krijgt dan te horen waar je het massagepistool op je lijf moet zetten, hoe je het moet bewegen en voor hoe lang.

Cristiano Ronaldo ging je voor

Hij wordt door fans en critici geroemd om zijn ongeëvenaarde fitheid. Ook op zijn 37e is Cristiano Ronaldo nog altijd één van de beste voetballers ter wereld.

Zijn spieren houdt hij soepel met een Theragun. Vorig jaar juni maakte het bedrijf bekend een samenwerking aan te gaan met de Portugees.

Ronaldo kreeg in 2017, toen hij nog speler van Real Madrid was, een demonstratie van Dr. Jason Wersland, de eerder genoemde oprichter van het bedrijf. Ronaldo was zo onder de indruk dat de Theragun inmiddels een vast onderdeel van zijn herstel is geworden.

Nog altijd contact

Uiteraard is Therabody, het bedrijf achter Theragun, zeer blij met de samenwerking. Het bedrijf is in één klap veel bekender geworden in de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Wersland adviseert Ronaldo regelmatig over hoe zijn herstel zo optimaal mogelijk kan verlopen. Ronaldo gebruikt zelf de Theragun Pro, een van de vier modellen die het bedrijf aanbiedt.

Max Verstappen en James Harden

Misschien wel de grootste Nederlandse sporter van het moment, Max Verstappen, maakt ook gebruik van een Theragun. Verstappen werd vorig jaar in de laatste ronde van de laatste race van het jaar wereldkampioen in de Formule 1.

Ook de Amerikaanse topbasketballer James Harden, goud in 2012 in London en tien keer op rij in het All-star team verkozen, maakt veel gebruik van een massagepistool van Theragun.

Word jij de volgende?

Het maakt niet uit welke van de vier modellen je kiest, een Theragun is eigenlijk nooit een miskoop. Dat zie je ook aan de vele positieve ervaringen die gebruikers achterlaten op websites als Coolblue en Bol.com. En in de lange lijst van topsporters die samenwerken met Theragun.

De prijzen van de massagepistolen van Theragun variëren van €199 voor de Theragun Mini tot €599 voor de Theragun Pro.

Dat is een hoop geld, maar dan haal je wel de crème de la crème onder de massagepistolen in huis. Op elk model van Theragun zit een garantie van twee jaar.


Meer massage gun reviews:

Categorieën: Materiaal

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *