Tanita weegschaal

Laatst bijgewerkt door Casper op oktober 31, 2021

tanita-weegschaal
tanita-weegschaal

Waarom is de Tanita weegschaal zo geliefd? Wat maakt de weegschalen van Tanita anders dan de andere merken? In dit artikel vind je het antwoord op deze vragen:

Wat maakt de Tanita weegschalen bijzonder?

Als je opzoek bent naar een weegschaal, of deze nou voor thuis of voor professioneel gebruik is, kom je al snel terecht bij de Tanita weegschaal. Deze weegschalen staan erg goed bekend en Tanita is al jaren lang één van de marktleiders op het gebied van weegschalen.

tanita-logo

Maar wat maakt deze dan zo bijzonder? Het zijn vooral de hoeveelheid functies die ze onderscheid van de rest. Maar ook de kwaliteit speelt een zeer grote rol.

Met een Tanita weegschaal weet je dan ook zeker dat je een duurzame aankoop doet voor de lange termijn. Natuurlijk zijn er ook andere goede merken zoals bijvoorbeeld Medisana. Maar deze zijn vaak wat minder uitgebreid en van net wat mindere kwaliteit dan de Tanita weegschalen.

Meer dan alleen je gewicht

Vind je het belangrijk om te weten hoe jij er fysiek voorstaat? Dan is het allereerst natuurlijk handig om jezelf regelmatig te wegen. Maar aan alleen je lichaamsgewicht heb je doorgaans niet erg veel.

tanita-app

Wanneer je gewicht aan het verliezen bent wil je ook graag weten hoeveel spiermassa je bent kwijtgeraakt, of hoe het ervoor staat met je vochtbalans. Ook het vocht in je lichaam heeft namelijk een invloed op je gewicht.

Met een volledige lichaamsanalyse kun jij zien hoe je er fysiek voorstaat. Wanneer je dit regelmatig doet, bijvoorbeeld om de week of om de maand kun jij nauwkeurig bijhouden wat je fysieke vorderingen zijn.

Met een Tanita weegschaal kun jij zo’n lichaamsanalyse uitvoeren. Vrijwel allen voorzien ze jou van een volledig fysiek rapport zodat je exact weet waar je aan toe bent en waar er eventueel ruimte is voor verbetering. Zo zijn bijna alle Tanita weegschalen voorzien van de volgende functies:

  • Botdichtheid
  • Vetpercentage
  • Spiermassa percentage
  • Vochtpercentage
  • BMI
  • Visceraal vet (orgaanvet)

Dit zijn slechts enkele van de waarden die de weegschalen kunnen meten. Per model zal de hoeveelheid opties verschillen.

Tanita weegschaal kopen

Je hebt genoeg keuze uit de verschillende Tanita weegschalen. Er is aanbod voor zowel professioneel als voor thuisgebruik en ze zijn te koop in verschillende prijsklassen. Bekijk het complete aanbod via de knop hieronder:Voor thuis

Voordeel is dat vrijwel alle weegschalen van Tanita voorzien zijn van meerdere gebruikersprofielen. Wanneer je het dus gebruikt met meerdere mensen kun je jouw resultaten bijhouden in een apart gebruikersprofiel.

tanita-953-professioneel

Als je opzoek bent naar een goede weegschaal voor thuis is de Tanita RD-953 een erg goede optie. Deze is voorzien van een zeer uitgebreide en erg nauwkeurige meting. Je kunt er 10 verschillende waarden mee meten en is te verkrijgen in 4 verschillende kleuren.

Professionele Tanita weegschaal

Niet alle Tanita weegschalen zijn even geschikt voor professioneel gebruik. Wel zijn er varianten die hier speciaal voor zijn ontwikkelt. De Tanita DC-360S is één van de meest geavanceerde. Je kunt hier een zeer uitgebreide analyse mee maken en vervolgens de resultaten meteen laten uitprinten. Deze weegschaal biedt je enorm veel mogelijkheden en past perfect binnen een sportschool of fysiopraktijk.

My Tanita applicatie

Heb jij je meetresultaten graag inzichtelijk en overzichtelijk? Tanita weegschalen hebben de functie om jouw lichaamsanalyse op te slaan zodat je terug kunt gaan in het geheugen van de weegschaal. Dit zorgt er voor dat je niet alles zelf hoeft bij te houden.

weegschaal-tanita

Maar is het niet handiger om dit in één app inzichtelijk te krijgen? Met de My Tanita applicatie, die je in de appstore kunt downloaden is het mogelijk om in één oogopslag al je vorderingen bij te houden.

Op deze manier hoef je niks meer op te schrijven of terug te scrollen op de weegschaal zelf. Je kunt het altijd en overal inzien en werkt erg gemakkelijk. Vrijwel alle weegschalen van Tanita zijn te koppelen aan de app via de bluetooth functie.

Beste manier om te wegen

De beste manier om te wegen? Je hoeft alleen maar op de weegschaal te gaan staan toch? Dat klopt, maar het moment dat je erop gaat staan kan jouw gewicht en lichaamsanalyse bijvoorbeeld wel degelijk beïnvloeden.

Probeer jezelf maar eens te wegen vlak vóór en vlak na een grote maaltijd. Je zult zien dat hier een aanzienlijk verschil in zit.

wegen

Dit is natuurlijk ook niet zo gek, aangezien het jouw vochtbalans beïnvloed. Om zo accuraat als mogelijk te wegen op je Tanita weegschaal, hieronder de volgende tips:

Weeg ‘sochtends

Wanneer je ‘sochtends weegt heb je een nuchtere maag en weet je zeker dat een recente maaltijd je gewicht niet kan hebben beïnvloed. Dat is dan ook de voornaamste reden waarom er vaak voor wordt gekozen om dit in de ochtend te doen. Wel belangrijk is dat als jij jezelf bijvoorbeeld wekelijks weegt, dat je dit elke week in de ochtend doet.

Wekelijks wegen

Als je aan het afvallen of aankomen bent, of je wil gewoon je fysiek bijhouden kun je er het beste voor kiezen om wekelijks te wegen. Prik dus een vaste dag waarop jij in de ochtend gaat wegen. Wanneer je dit elke dag zou doen dan zijn de verschillen zo minimaal dat het de moeite niet waard is.

Je kunt er ook voor kiezen om het maandelijks te doen, maar wanneer jij een fysiek doel nastreeft is wekelijks beter omdat je dan eventueel nog iets kunt aanpassen aan je dieet of trainingsschema wanneer je ziet dat er niks veranderd.

Geen kleding

Jouw kleren kunnen een invloed hebben op je gewicht. Je kunt je voorstellen dat als je iedere keer met andere kleding aan gaat wegen, dat het steeds veranderd.

Nu kun je er ook voor kiezen om elke keer met dezelfde set kleren op de weegschaal te gaan staan, maar de lichaamsanalyse van de Tanita werkt beter wanneer deze gedaan wordt zonder kleren.

Artikelen over weegschalen:

Professionele weegschaal

Weegschaal met lichaamsanalyse

Categorieën: GezondheidMateriaal

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.