Spinning: Waar is het goed voor?

Laatst bijgewerkt door Casper op november 10, 2021

spinning-goed-voor
spinning-goed-voor

Waar is spinning goed voor? Het is een vraag die vaak terugkomt, waarop we besloten om in dit artikel toe te lichten waar spinning allemaal goed voor is.

Je hoort steeds vaker dat spinning een goede manier van bewegen is en dat het gezond is. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar waar is het nu daadwerkelijk goed voor?

Waar is spinning allemaal goed voor?

Eerder hadden we het al over de voornaamste voor- en nadelen van spinning.

In dat artikel vertelde we je al dat spinning, net zoals iedere manier van sporten zowel mooie als minder mooie kanten heeft.

Nu moeten we bekennen dat spinning volgens ons veel meer voordelen dan nadelen heeft.

Als je alle voors- en tegens tegen elkaar afweegt mag het volgens ons wel duidelijk zijn dat spinning je meer goed zal doen dan dat het je slecht zal doen.

Hieronder lees je waar het goed voor is:

Spinning goed voor de buikspieren

Je zou het misschien niet verwachten, maar met spinning train je veel meer dan alleen maar je beenspieren.

Je hele onderlichaam wordt namelijk getraind, en dat is inclusief je romp. De buikspieren worden voornamelijk getraind om jezelf in balans te houden tijdens het fietsen.

Hoewel je jouw buikspieren niet direct aangesproken voelt worden, en jouw buikspieren de dag erna waarschijnlijk niet de voornaamste spiergroep is waar je spierpijn zal ervaren, valt de rol van de buikspieren bij spinning niet te onderschatten.

Als je jouw abs nog eens extra wilt laten gelden tijdens het spinnen, kun je je buik extra hard aanspannen tijdens het fietsen.

Wil je meer informatie en extra tips over het trainen van de buikspieren met spinning? Lees dan het artikel: buikspieren trainen met spinning.

Spinning is goed om af te vallen

Er zijn enorm veel goede cardio apparaten voor vetverbranding en de spinningbike is daar één van.

Hoewel de spinningfiets niet bij de allerbeste vetverbranders hoort, verbrandt je er toch een heleboel calorieën mee.

Met een gemiddelde intensiteit verbrandt een gemiddeld persoon met een uurtje spinnen al snel zo’n 650 calorieën.

Dit is lang niet slecht vergeleken met andere apparatuur en het is daarmee zelfs de meest effectieve manier van fietsen in de sportschool qua vetbranding.

Heb je interesse om gewicht te verliezen met spinning, of wil je er meer over weten? Lees dan het artikel: Afvallen met spinning.

Spinning is goed voor je beenspieren

We vertelde je zojuist al dat spinning goed is voor je onderlichaam, en dan voornamelijk voor je benen.

Dit zal voor velen niet geheel als verrassing komen, aangezien het je benen zijn die het meeste werk verrichten tijdens de spinning workout.

Maar wat wordt er dan precies mee bedoelt, dat het ”goed is voor je benen?” Hiermee wordt bedoeld dat je allereerst het spieruithoudingsvermogen zult trainen van je beenspieren.

Maar naast het uithoudingsvermogen zal je ook sterkere beenspieren ontwikkelen.

Afhankelijk van hoe je traint kun je zelfs gespierde benen kweken met spinning.

Kortom: Het mag duidelijk zijn dat spinning goed is voor je beenspieren in meerdere opzichten.

Spinning is goed voor de bilspieren

Hoewel de bilspieren eigenlijk een onderdeel zijn van je beenspieren, worden de billen toch vaak als losse spiergroep gezien.

Veel mensen, voornamelijk vrouwen, vragen zich dan ook af of spinning óók voor je billen goed is.

Hierover kunnen we eigenlijk heel duidelijk zijn. Het antwoord is namelijk: ja, spinning is ook goed voor je bilspieren.

Sterker nog: het is een van de betere vormen van cardio die jij kunt doen als je sterkere en grotere billen wilt ontwikkelen.

Mocht je hier meer over willen weten, dan kun je altijd even een kijkje nemen in het artikel: Billen trainen met spinning.

Binnen fietsen bij slecht weer

Naast de fysieke voordelen die we zojuist hebben genoemd, is spinning voor nog meer dingen goed.

Zo is het bijvoorbeeld ook erg voordelig aan spinning dat je thuis binnen kunt fietsen met slecht weer.

Of je nu in de sportschool fietst, of dat je een spinningfiets voor thuis aanschaft, in beide gevallen hoef jij niet naar buiten voor je training.

Als je een bike thuis hebt staan hoef je zelfs de deur niet uit en is het goed mogelijk om thuis af te vallen of om aan je fitheid te werken.

Lijkt het jou wel wat om thuis te gaan spinnen? Lees dan hier alles wat je moet weten over het kopen van een spinningfiets.

Conclusie: Waar is spinning goed voor?

We hopen dat het ondertussen duidelijk mag zijn dat spinning voor enorm veel dingen goed is en dat je een goed antwoord hebt gehad op de vraag: ”waar is spinning goed voor?”.

Heb je nog meer vragen, onduidelijkheden of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel of over spinning in het algemeen? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel.

Wil je meer weten over spinning? Op onze website hebben we meer dan genoeg informatie over spinningfietsen en alles wat daarbij komt kijken.

💡 Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in een van de onderstaande artikelen:

Categorieën: Training

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.