Saucony Triumph 17 hardloopschoen

Laatst bijgewerkt door Casper op november 10, 2021

lichtblauw-triumph-17
triumph-blauw

De Saucony Triumph 17 is een erg populaire hardloopschoen. Ben je benieuwd hoe deze schoen loopt en waar je deze het beste kunt kopen? Lees dan snel verder:

Over de Saucony Triumph 17

lichtblauw-triumph-17

De nieuwe Triumph is alweer de 17de versie van deze schoen, dit geeft aan hoeveel deze schoen gewaardeerd wordt.

Saucony Triumph 17 is een neutrale schoen en wordt wel het luxepaard uit de Saucony line-up genoemd. De schoen biedt de meeste schokdemping en comfort van alle Saucony schoenen.

Dit jaar heeft de Triumph een enorme update ondergaan. De schoen is voorzien van nog meer demping (2 mm extra) en de comfort is nog beter. Ondanks meer demping en comfort is de schoen is lichter geworden, dat is een knap staaltje technologie van Saucony!

Specificaties

Het gewicht van de Saucony Triumph 17 is 306 gram voor heren en 261 gram voor de dames versie.

De middenzool is gemaakt van een nieuw materiaal genaamd PWRRun+, deze is 28% lichter dan EVERRUN, waar Saucony voorheen gebruik van maakte. Bovendien is het materiaal flexibeler en het biedt 5% meer schokdemping.

Het ISOFIT systeem van Saucony is ook verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een nieuw pasvorm systeem die nog meer comfort biedt, namelijk FormFit 360.

zool-saucony

De Saucony Triumph 17 heeft nog steeds een 8 mm drop. De zool is voorzien van het vertrouwde crystal rubber. Dit rubber biedt veel grip en is bovendien zeer duurzaam. In de zool zitten zogenaamde ‘flex grooves’, deze zorgen voor flexibiliteit.

Hoe loopt de Saucony Triumph 17?

hardloopschoenen-saucony

De Saucony Triumph 17 loopt enorm comfortabel. De schoenen zijn niet alleen een genot om aan te trekken of te dragen, ze geven je werkelijk plezier om in hard te lopen.

De schoenen zijn voorzien van veel extra padding zoals in de hiel en de tong. Dit zorgt ervoor dat de schoen werkelijk overal zacht aanvoelt. Je voeten voelen overal omhult zonder restricties. Aan de voorkant van de schoen is voldoende ruimte om de tenen nog vrij te kunnen bewegen.

Ook de vering van de Triumph is geweldig. Deze schoenen zijn uitermate geschikt voor het lopen van lange afstanden. De comfort, de geweldige schokdemping en het lage gewicht zorgen ervoor dat je lange dagen op pad kunt met de Saucony Triumph 17.

Kopen

De Triumph 17 zijn te verkrijgen bij meerdere sportwinkels. Als je ze van te voren nog wilt passen kun je daar vanzelfsprekend langs gaan. Wanneer jij je maat al weet kun je ze ook online bestellen.

Bekijk en vergelijk het aanbod hieronder:

plutosport.nlPrijs bekijken >>
all4running.nlprijs bekijken >>
hardloopshop.nlprijs bekijken >>
bol.comprijs bekijken >>
saucony-17-triumphDe Saucony Triumph 17 voor heren en dames

Net zoals de bij de meeste populaire en goede hardloopschoenen het geval is, is de Triumph 17 te verkrijgen voor zowel heren als voor dames. Ook is er keuze uit meerdere kleurstellingen:

  • De heren kunnen kiezen uit de kleuren: blauw/zwart; antraciet en grijs/zwart.
  • De dames kunnen kiezen uit de kleuren: grijs; blauw en zwart.

Over Saucony

Saucony is een van de oudste sportmerken die er bestaat. De eerste fabriek van het Amerikaanse merk werd al in 1898 gestart op de oevers van de Saucony Creek in Pennsylvania. Het is een van de weinige sportmerken die zich compleet richt op atletiek en hardlopen. Het is daarom ook een van de meest gewaardeerde merken door hardlopers over de hele wereld.

Door deze doelgerichte benadering van hardloopschoenen staat het merk garant voor kwaliteit en innovatie. Ook dit jaar heeft het merk weer een aantal geweldige schoenen op de markt gebracht. De Endorphin lijn zorgt voor een enorme hype, de Kinvara 11 is vertrouwd goed, en de nieuwe Saucony Triumph 17 is nog beter dan zijn voorgangers.

Belang van goede hardloopschoenen

Iedere hardloper die zal het beamen: goede schoenen zijn érg belangrijk tijdens het harlopen. Niet alleen om de fysieke prestaties te bevorderen, maar ook om blessures te kunnen voorkomen.

Zo zal je bij het dragen van goede hardloopschoenen minder schokbelasting op je knieën hebben. Dit komt onder andere door de gel die in de schoenen zit, deze zorgen voor een betere demping.

Net zoals bij de Saucony Triumph 17 zorgt dit ook voor een betere vering, waardoor je uiteindelijk sneller zal gaan lopen. Ookh et gewicht blijft altijd een belangrijk aandachtspunt.

Hoe lichter de schoen is, hoe comfortabeler deze over het algemeen zal zitten en hoe beter je dus kan presteren. De Triumph 17 is erg licht en dit zal je dan ook helpen bij het verbeteren van jouw prestaties.

Categorieën: Materiaal

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.