De Grote Roeitrainer Test – Definitieve TOP 3

Gepubliceerd door Casper op

roeitrainer-test
roeitrainer-test

Een roeitrainer aanschaffen is niet altijd even gemakkelijk. Uiteraard wil je verzekerd zijn van de beste prijs- kwaliteitverhouding. Wanneer je de roeitrainer niet persoonlijk testen kan het echter lastig zijn om erachter te komen welke het beste bij jou past.

Om je goed op weg te helpen deden wij de ultieme roeitrainer test. We hebben de roeimachines getest op meerdere criteria, welke je ook terugvindt op deze pagina.

Table Of Contents

Waarom een roeitrainer test?

Zoals gezegd is dus niet iedereen in staat om naar de showroom te gaan en daar verschillende roeitrainers uit te proberen. Veel mensen gaan vanzelfsprekend dan ook op zoek naar testresultaten online.

Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gezocht naar een roeitrainer test van de consumentenbond. De consumentenbond ken je vast wel, dit is een organisatie die de consument helpt met het uitzoeken van de beste koop.

Echter is er momenteel geen consumentenbond test van roeitrainers beschikbaar. Vandaar dat wij zelf op zoek gingen naar de beste koop.

Uitgerust met een lijst met de belangrijkste criteria, hebben wij de beste en populairste roeitrainers streng onder de loep genomen.

Hierbij hebben we ons niet beperkt tot slechts een paar merken. Nee, we hebben de gehele Nederlandse markt onderworpen aan de test. Ook de minder bekende roeitrainer merken hebben we meegenomen.

De 3 best geteste roeimachines

Hieronder vind je de resultaten van onze test.

Focus Fitness Row 3 – Beste voor thuis

focus-fitness-row-3

Wat betreft de roeitrainers voor thuisgebruik, kwam de Row 3 van Focus Fitness als beste naar voren. Dit roeiapparaat voldoet aan alle standaarden voor een comfortabele en kwalitatieve roeitraining.

De roeitrainer is stevig, duurzaam en zwaar belastbaar. De bouwkwaliteit is dik in orde en het blijft stabiel tijdens het trainen.

Ook heeft het genoeg weerstand niveaus en is het apparaat bovendien geruisloos. Het is namelijk voorzien van een magnetisch weerstandssysteem, zodat jouw huisgenoten geen last van je hebben.

Ten slotte is de Row 3 erg scherp geprijsd, wat zeker een groot pluspunt is. Heb je interesse in dit roeiapparaat? De laagste prijs en meer info bekijk je via de onderstaande knop.Senz Sports R5000 – Beste professionele roeier

r5000-senz-inklapbaar

Ben je op zoek naar een roeiapparaat voor professioneel gebruik? Of stel jij als fanatieke thuissporter hoge eisen aan je apparatuur? Dan is het aan te raden om voor een professioneel apparaat te kiezen.

Bij deze roeitrainers liggen de eisen net wat hoger. Er dient gelet te worden op een stevige bouwkwaliteit, ultieme duurzaamheid en zware belastbaarheid.

Deze R5000 van Senz Sports beschikt over al deze eigenschappen. De roeitrainer is voorzien van handige gebruiksgemakken en trainingsmogelijkheden.

Ook bij dit apparaat is de prijs erg aantrekkelijk. Het is namelijk heel scherp geprijsd voor een professionele roeier van dit kaliber.

Mocht je meer informatie willen, klik dan even op de knop hieronder.VirtuFit Pro Water Resistance – Beste met waterweerstand

virtufit-pro

We weten dat er veel fantieke roeiers zijn die het liefst trainen op een roeitrainer met waterweerstand. Vandaar dat we ook op zoek zijn gegaan naar de beste water roeier.

We hebben enorm veel goede toestellen met elkaar vergeleken. Daarbij hebben we bij onze speurtocht heel goed rekening gehouden met de prijs-kwaliteitverhouding.

Uiteindelijk kwam de VirtuFit Pro Water Resistance als beste naar voren. Op deze roeitrainer heb je tal van trainingsmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld trainen met apps en heb je een uitgebreide trainingscomputer tot je beschikking.

Meer informatie vind je via de onderstaande knop.Hier hebben we de roeitrainers op getest

Nu ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar waar we de roeitrainers zoal op getest hebben. Hieronder lichten we kort de belangrijkste criteria toe.

Maximaal gebruikersgewicht

Het maximale gebruikersgewicht is voor ons een heel belangrijk punt om op te letten tijdens het testen van roeitrainers. Waarom? Omdat dit vaak een goede indicatie is voor de kwaliteit van het materiaal.

Hoe zwaarder het maximale gebruikersgewicht, hoe steviger de bouwkwaliteit is. Een roeitrainer die zwaar te belasten is, is meestal dan ook een stuk duurzamer en steviger.

Trainingsmogelijkheden

Als je een roeitrainer in huis haalt, wil je natuurlijk het maximale uit je trainingen halen. Daarom is het belangrijk om voor een roeier te kiezen die jou volop voorziet in de mogelijkheden hiervoor.

Zo zijn er tegenwoordig roeitrainers waarmee je kunt trainen met applicaties. Ook zitten er veel verschillen in de trainingscomputers.

roeimachine-trainingscomputer-test

De beste roeitrainers zijn voorzien van verschillende trainingsprogramma’s voor meerdere trainingsdoeleinden. Op die manier kun je doelgericht werken aan jouw fysieke doelstellingen.

Belastbaarheid

Voordat je een roeimachine aan gaat schaffen, is het belangrijk om jezelf af te vragen hoe vaak je op het apparaat gaat trainen.

Ga je er bijvoorbeeld slechts enkele keren per week op trainen, of juist iedere dag? Als je de roeitrainer intensief gaat belasten, dient het apparaat hier wel geschikt voor te zijn.

Sommige roeitrainers zijn bijvoorbeeld geschikt voor dagelijks intensief gebruik, terwijl anderen slechts geschikt zijn voor enkele trainingen per week.

Idealiter heb je een roeitrainer die je vaak kunt gebruiken en zwaar kunt belasten.

Gebruiksgemak

Ook het gebruiksgemak speelt een grote rol in onze definitieve keuze. Vooral het gebruiksgemak van de trainingscomputer is belangrijk.

Maar ook is het gewenst dat je alles gemakkelijk kunt verstellen, zodat je in een goede houding kunt gaan roeien.

Stevigheid en stabiliteit

We hebben het zojuist al kort over de stevigheid gehad. Niet alleen het frame dient stevig te zijn, maar ook de overige onderdelen, zoals de voetsteunen en de handgreep.

Daarnaast is het belangrijk dat de roeitrainer getest wordt op de stabiliteit. Dit kun je testen door op hoge intensiteit te roeien.

Indien de roeitrainer niet verschuift en stevig op de plaats blijft staan gedurende zo’n intensieve workout, is het geslaagd voor de test.

Algemene staat en kwaliteit

Ten slotte hebben we kritisch gekeken naar de algemene staat en de kwaliteit van het apparaat.

roeitrainer-algemene-staat

Hoe is de afwerking en van wat voor materiaal is het gemaakt? Kan het eventueel gaan roesten? Dit zijn allemaal vragen die naar boven komen tijdens zo’n uitvoerige test.

Hoe hebben we de test uitgevoerd?

We hebben de uitslag uiteindelijk dus gebaseerd op een zestal criteria. Om uiteindelijk tot de uitslag te komen, hebben we gebruik gemaakt van een puntensysteem.

Het ene aandachtspunt hebben we daarbij zwaarder laten meetellen dan het andere aandachtspunt, omdat dit in onze ogen belangrijker is bij een goede roeitrainer.

Uiteindelijk hebben we alle scores bij elkaar opgeteld en kwamen daarbij deze roeitrainers als beste naar voren.

Roeitrainer test consumentenbond

Toen wij op zoek gingen naar de allerbeste toestellen, gingen we uiteraard op zoek naar andere testresultaten. Zo waren we bijvoorbeeld erg nieuwsgierig naar die van de consumentenbond.

Zoals we eerder op deze pagina al aangaven, is er op dit moment echter geen consumentenbond test beschikbaar. Wat de reden hier precies voor is, weten we niet.

Gelukkig is er geen enkele reden voor paniek, omdat je nu onze test kunt raadplegen om de beste koop te vinden.

Slotgedachte

We hopen dat je wat aan dit testrapport gehad hebt en een roeimachine hebt gevonden die goed bij jou past. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je natuurlijk altijd even een reactie achterlaten onder dit artikel.

Mocht je nog twijfelen, of nog verder willen oriënteren, dan kun je ook nog altijd even een kijkje nemen in onze andere artikelen en koopgidsen over roeitrainers. Ik wens je alvast veel veilige roeitrainingen toe!

💡 Misschien vind je dit ook interessant:


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *