Powertec rack – aanbod en reviews

Laatst bijgewerkt door Casper op juni 17, 2022

pull-up-rack-powertec
pull-up-rack-powertec

Op zoek naar een Powertec rack? Bekijk op deze pagina welke rekken er allemaal zijn van het befaamde merk Powertec.

De Powertec racks staan stuk voor stuk bekend om hun goede, sterke en duurzame kwaliteit. Welk rek is er het meest geschikt voor jou?

Lees snel verder en kom er direct achter!

Inhoud:

Een powertec rack kopen

dips-op-powerrack

Wanneer je hebt besloten dat je een rack van Powertec wilt kopen, dan is de volgende stap het uitzoeken van ’t beste rack.

Als je nu al weet of je een full rack of een half rack wilt hebben dan ben je al een heel eind. Maar als je nog geen idee hebt dan kan het lastig zijn om te kiezen.

Elk Powertec rek heeft weer zijn eigen specificaties, voordelen en nadelen. Hieronder kun je een overzicht vinden van alle powertec racks die verkrijgbaar zijn.

Welke racks zijn er?

Powertec staat bekend om hun sterke kwaliteit racks. Al jarenlang doet het merk goede zaken als het gaat om fitness rekken.

Of het nou full racks, half racks of wall racks zijn, het merk is van alle markten thuis.

Om je een idee te geven welke Powertec rekken er zijn vind je hieronder de verschillende mogelijkheden.

Powertec power rack

powertec-fullrack

Het paradepaardje van de Powertec racks dat is zonder enige twijfel het power rack van Powertec, oftewel de WB-PR.

Het rek zelf weegt slechts 94 kg, wat vrij licht is vergeleken met veel andere power racks, en het is te belasten tot 450 kg.

Je hele lichaam kan getraind worden op het Powertec WB-PR rack. Het heeft tevens diverse mogelijkheden voor uitbreiding.

Accessoires kunnen los worden aangeschaft om meer trainingsmogelijkheden te creëren. Het is ideaal om compounds mee te knallen en dus kracht en spiermassa op te bouwen.

Door de hoge belastbaarheid kun je dit rek semi-professioneel gebruiken. Het komt goed tot zijn recht in home gyms, PT studio’s en kleinere sportscholen.

Wanneer je dit Powertec rek aanschaft dan kun je gebruik maken van de speciale applicatie, genaamd powertrainer.

Met deze app heb je een goed en duidelijk overzicht van allerlei informatie met betrekking tot krachttraining.

Via filmpjes en foto’s worden er bijvoorbeeld bepaalde oefeningen voorgedaan.Powertec half rack

powertec-halfrack

Een half rack is voor jou de betere keuze als je iets krapper zit in je ruimte, of als je simpelweg wat minder trainingsmogelijkheden nodig hebt.

Veelal wordt het half rack gebruikt als een squat rack, maar ook kun je er press oefeningen op doen en je kunt je er ook aan optrekken. Het rack zelf is vrij eenvoudig, maar wel heel stabiel en degelijk.

Het is van stevige kwaliteit, wat de belastbaarheid van 300 kg maar weer eens benadrukt. Ook dit toestel kun je eventueel nog uitbreiden met meerdere training units.

Denk bijvoorbeeld aan een kabelsysteem dat je erbij kunt kopen. Op deze manier vergroot je jouw mogelijkheden enorm.

Ook het Powertec half rack is semi-professioneel te gebruiken en je kunt het verkrijgen in de kleuren zwart en geel.Powertec smith machine

smith-machine-wb-rs

De smith machine wordt over het algemeen ook als een rack beschouwd. Het een een multifunctionele machine dat zich onderscheid van andere Powertec racks omdat het een stang heeft die aan het toestel zelf zit bevestigd.

Dit zorgt voor meer veiligheid en meer controle tijdens de oefeningen. Een Powertec smith machine kan bijvoorbeeld gebruikt worden om mee te squatten of kuitspier oefeningen mee te doen.

Het Powertec smith rack valt uit te breiden met diverse accessoires zoals bijvoorbeeld een lat tower of een bench.

Net zoals bij vrijwel alle smith machines gaan er 50 mm schijven op de stang. Wat wel anders is dan bij de meeste andere toestellen is dat de halterschijven die niet aan de stang worden gedaan opgeborgen kunnen worden aan de onderkant.

Bij de meeste machines is dit namelijk aan de zijkant.

De maximale belastbaarheid van het product is 200 kg en het toestel zelf weegt 100 kg. Het is bruikbaar voor semi-professionele doeleinden.Over het merk Powertec

powertec-logo

Powertec is een groot en beroemd Amerikaans fitnessmerk. De toestellen van dit merk zijn karakteristiek en worden vaak herkend aan de gele kleuren.

Het merk staat bekend om de kwaliteit goede apparatuur dat het ontwikkeld.

Het richt zich voornamelijk op krachttraining apparatuur. Zo zijn er naast Powertec racks ook krachtstations, beentrainers, power towers en halterbanken in het assortiment te vinden.

Maar het zijn voornamelijk de racks waarmee het merk bekendheid en veel aanzien heeft verworven. De rekken die zijn bedoeld voor de veeleisende thuisatleten en ook kleinere sportscholen kunnen er gebruik van maken.

Er is met erg veel zaken rekening gehouden bij alle apparatuur van Powertec. Zelfs aan de kleinste details is dan ook gedacht.

Hierdoor is het gebruiksgemak erg groot en zijn er veel trotse en tevreden gebruikers van de racks en andere apparatuur.

Breid je rack uit met accessoires

Naast complete fitness toestellen zijn er meerdere accessoires van Powertec te verkrijgen waarmee je jouw station kunt uitbreiden. Dit biedt de mogelijkheid voor nog meer veelzijdigheid.

Hiermee tover je jouw thuisgym om tot een multifunctioneel trainingscenter en naar de sportschool gaan is niet eens meer nodig zodra je in het bezit bent van een Powertec rack mét accessoires erop en eraan.

Zijn er alternatieven?

Uiteraard zijn er meer dan genoeg alternatieven voor de Powertec racks. Er zijn een aantal goede merken waar je uit kunt kiezen.

Zo zijn de ATX racks bijvoorbeeld een erg sterk alternatief. Deze zijn ook erg populair onder krachtsporters.

Powerline, Body-Solid, en Inspire Fitness zijn nog meer voorbeelden van kwalitatief goede merken wanneer het gaat om fitness racks.

Ben je benieuwd naar de beste mogelijkheden? Neem dan een kijkje in het artikel: Beste powerracks kopen.
Relevante onderwerpen:

Fitness station kopen

Adidas home gym

Decathlon squat rekken

Categorieën: Fitnessapparatuur

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.