Multi Squat Rack kopen: beste opties

Laatst bijgewerkt door Casper op april 11, 2021

Multi-Squat-Rack-kopen
Multi-Squat-Rack-kopen

Een multi squat rack biedt jou de mogelijkheid om meer te doen dan alleen squatten. Het is een multifunctioneel rek dat geschikt is voor squats, bankdrukken en mogelijk nog veel meer oefeningen.

In deze koopgids bekijk je de beste squat racks voor multifunctioneel gebruik.

Table Of Contents

Waarom een multi squat rack?

Een normaal squatrek zullen de meesten wel kennen. Dit is een robuuste constructie dat speciaal ontworpen is om in te squatten.

Als je wilt squatten met een barbell wil je dit op een veilige manier kunnen doen. Het is belangrijk dat je de barbell in een veilig constructie kwijt kunt.

Eventueel kun je hier ook squat stands voor gebruiken. Echter zijn deze wel stukken instabieler en daarom vaak wat onveiliger.

Voor zwaardere gewichten zijn deze haltersteunen ook wat minder geschikt. Vandaar dat de meeste fanatieke krachtsporters voor een multi squat rack kiezen.

Dit is een rack waar je in kunt squatten en je kunt het ook nog eens gebruiken voor andere spierversterkende oefeningen. Zodra je een trainingsbank tot je beschikking hebt kun je bijvoorbeeld bankdrukken.

Ook is het meestal mogelijk om te deadliften en pull-ups te doen.

Kortom, de belangrijkste compound oefeningen om spiermassa op te bouwen en om sterker te worden zijn mogelijk in zo’n multifunctioneel rek.

Het mag dan ook duidelijk zijn dat het enorm goed van pas komt in jouw homegym. Maar welke kun je nou het beste kopen?

Wij zochten het voor je uit. De beste uit de test bekijk je hieronder.

Beste multi squat racks

De beste multi racks hebben we beoordeeld op onder andere:

  • de belastbaarheid
  • uitbreidingsmogelijkheden
  • het formaat
  • roestvrije coating
  • prijs

ProClubline SMR1000 – professioneel gebruik

smr-1000

Ben je op zoek naar een multifunctioneel rek voor professioneel gebruik? Of stel je hoge eisen aan het materiaal in jouw homegym en wil je een zeer zwaar belastbaar rek?

Dan is de SMR1000 van ProClubline de beste optie. Dit rek is geschikt voor alle lichaamslengtes, aangezien alles goed verstelbaar is.

Het rack is gemaakt van dik metaal en is super stevig, waardoor je veilig kunt squatten met zware gewichten. Het is belastbaar tot maar liefst 450 kg, wat voor de meesten meer dan voldoende is.

Verder heb je meer dan genoeg ruimte om al jouw halterschijven op te bergen. Al met al is dit een erg uitgebreid rack met uitstekende kwaliteit.Multi Squat Rack Gorillasports – beste op budget

multi-squat-rack-gorillasports

Ben je op zoek naar een wat goedkoper multi squat rack? Of heb je wat minder ruimte tot je beschikking?

Dan kom je al snel uit bij dit rack van Gorillasports. Met dit toestel kun je squatten, bankdrukken, dippen en deadliften en bent over rows doen.

Ondanks de lage prijs, is het toch nog vrij zwaar belastbaar, tot 300 kg. Gezien het sterke materiaal, de multifunctionaliteit en het feit dat dit rack erg scherp geprijsd is, is dit de beste optie op budget.Belangrijke punten bij de aankoop

Bij de aankoop van een multifunctioneel rack zijn grotendeels dezelfde aandachtspunten van toepassing als bij ieder ander trainingsrack.

Een meer specifiek aandachtspunt is het aantal oefeningen dat je ermee kunt doen. Idealiter kun je er veel verschillende oefeningen mee doen.

Dat je ermee kunt squatten is een must. Maar bij voorkeur kun je er ook andere compound oefeningen mee doen met een halterstang.

Ook is het handig als het rek uit te breiden is met meerdere trainingsunits. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dip stations die je eraan kunt bevestigen.

Ik hoop je met deze koopgids goed op weg te hebben geholpen. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd een reactie achterlaten onderaan deze pagina.

💡 Misschien vind je dit ook interessant:


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *