Kant en klare maaltijden aan huis laten bezorgen

Heb je weinig tijd, of ben je niet meer in staat om zelf te koken? Dat is geen probleem. In dat geval kun je namelijk gemakkelijk kant en klare maaltijden aan huis laten bezorgen.

Kant en klare maaltijden zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Dit zijn geen simpele en ongezonde ”magnetron maaltijden” uit de supermarkt meer.

Nee, tegenwoordig zijn er genoeg maaltijdservices die gezonde en verse gerechten voor jou bereiden én aan huis bezorgen.

Op deze pagina vind je de beste maaltijdservices en kom je erachter welke soort maaltijden het beste bij jouw behoeften passen.

Waar kan je kant en klare maaltijden voor thuis bestellen?

Kant en klare maaltijden kun je eenvoudig online bestellen bij een maaltijdservice. Vrijwel altijd bezorgen ze deze gratis bij jou thuis.

Hieronder werpen we een blik op de bedrijven met de beste maaltijden voor thuis. Deze services leveren goede kwaliteit eten.

Vers, gezond, en ook nog eens betaalbaar.

Uitgekookt – Gezonde verse maaltijden aan huis

uitgekookt

Uitgekookt is één van de grootste maaltijdservices voor gezond en vers eten van ons land. Maaltijden, complete maaltijdboxen en zelfs bijgerechten, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Het eten is van uitstekende kwaliteit en smaakt naar onze mening erg goed. Bovendien zijn de maaltijden heel goed betaalbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een proefpakket van 4 maaltijden bestellen voor slechts 20 euro.

De keus is daarentegen niet enorm divers. Je hebt de keus uit 3 keukens; Hollands, Italiaans en Oosters.

Uitgekookt bezorgt de maaltijden gratis. Ook worden ze gekoeld bij jou geleverd. Aangezien de maaltijden ook nog eens verantwoord en gezond zijn, is dit een uitstekende partij om jouw verse kant en klare maaltijden te bestellen.

Bezoek hier de website >>

HelloFresh – Zelf nog te bereiden

hellofresh

HelloFresh is de grootste maaltijdbox van Nederland. De grote populariteit komt voort uit de goede smaak, service en scherpe prijzen.

Luxe maaltijden laat je al bij jou thuis bezorgen vanaf €3,70 per persoon. En daarvoor krijg je een smakelijke, gezonde en gemakkelijke maaltijd.

Hoewel je bij HelloFresh ook kant en klare maaltijden kunt laten bezorgen, bieden ze voornamelijk de ingrediënten aan voor je maaltijden. Deze krijg je geleverd samen met het recept. Dit komt goed van pas bij gebrek aan inspiratie of tijd.

HelloFresh bezorgt hun maaltijden door heel Nederland en is op ieder moment opzegbaar. Je zit dus niet vast aan een abonnement.

Bezoek hier de website >>


Muscle Meals – voor fitness en afvallen

muscle-meals-logo

Muscle Meals is er vooral voor de sportfanaten onder ons. Ben jij een bodybuilder, of wil je juist afvallen? Dan is het belangrijk om goed op je voeding te letten.

Het eten van de juiste voedingswaarden is belangrijk. Maar ook is het belangrijk dat je gezonde en verse voeding binnenkrijgt.

Om dat allemaal zelf te gaan maken kost enorm veel tijd. Vandaar dat een maaltijdservice zoals Muscle Meals een hele handige uitkomst biedt.

Je kunt hier sportmaaltijden bestellen gericht op jouw doel; afvallen of spieren kweken. Eerder schreven wij al een uitgebreide review over Muscle Meals.

Bezoek hier de website >>


Wat voor soort maaltijden kan je aan huis bestellen?

Als je thuis gezond kant en klare maaltijden wilt laten bezorgen heb je de keus uit verschillende soorten maaltijden.

Wil je bijvoorbeeld iedere dag eten thuis bezorgd krijgen? Of prop je het liefste jouw vriezer vol, zodat je er maanden tegenaan kan?

Er zijn maaltijden voor elk wat wils. Hieronder bespreken we de mogelijkheden wat betreft verse maaltijden.

Vriesverse maaltijden

Om te beginnen kennen we de zogenoemde vriesverse maaltijden. Dit zijn maaltijden direct na bereiden ingevroren worden.

Doordat het eten direct ingevroren wordt gaan vitaminen en mineralen zo min mogelijk verloren.

Uiteraard proeft het wat minder vers dan koelverse maaltijden. Daarentegen zijn ingevroren maaltijden wel een stukje makkelijker.

Juist vanwege dat grote gemak kiest men hier vaak voor.

Je doet één bestelling en bent direct voorzien van genoeg maaltijden om weken of zelfs maanden voorzien te zijn van avondeten.

Koelverse maaltijden

Koelverse maaltijden worden bewaard in de koelkast en opgewarmd in de magnetron, of eventueel in de pan. Uiteraard kun je ze ook koud eten.

Deze maaltijden zijn een stuk verser, maar dus wel slechts enkele dagen houdbaar. Mocht je iedere dag kant en klare maaltijden willen eten, dan dien je deze dus wel meerdere malen per week te bestellen.

Ook kost koelvers eten vaak een stukje meer dan vriesvers.

Tafeltje dekje

Wil jij je maaltijden niet zelf opwarmen? Wil je direct na de bezorging kunnen genieten van een verse kant en klare maaltijd?

Dan is tafeltje dekje mogelijk een interessante dienst om af te nemen. Meestal is het eten nog warm en hoef je er dus zelf niets meer aan te doen.

Daarnaast is het een voordeel dat het eten pas net bereidt is, en dus super vers. Dit zijn dan ook de gezondste kant en klare maaltijden, maar kosten doorgaans ook het meest.

Vooral onder senioren die nog thuis wonen is tafeltje dekje enorm populair.

Zelf te bereiden maaltijden

Ook maaltijdservices waarbij je het eten zelf nog moet bereiden worden steeds populairder in Nederland.

Hierbij krijg je de ingrediënten thuis gestuurd. Je kunt daarbij kiezen voor het avondeten van enkele dagen, of voor een compleet weekmenu.

Als je voor zo’n service kiest moet je dus rekening houden met wat extra werk. Maar het scheelt je wel weer een bezoekje aan de supermarkt.

Ook vinden veel mensen het fijn dat ze zelf geen maaltijden meer hoeven te bedenken. In feite bestel je namelijk direct een kant en klaar (week)menu, inclusief ingrediënten.

Bovendien heb je vaak wat meer luxe met dit soort maaltijden.

Voor wie zijn maaltijden aan huis ideaal?

kant en klare maaltijd aan huis

Kant en klare maaltijden thuis laten bezorgen is onder een aantal doelgroepen bijzonder populair:

Warme maaltijden aan huis voor bejaarden

Het zijn met name ouderen die ervoor kiezen om thuis complete maaltijden te laten bezorgen. De meeste senioren kiezen ervoor om hun maaltijden warm te laten bezorgen (tafeltje dekje).

Dit scheelt weer een hoop werk en is daarom een ideale oplossing voor als men niet meer in staat is om zelf te koken.

Ook wordt er vaak gekozen om zelf koken af te wisselen met tafeltje dekje.

Welke maaltijdservice het beste is voor senioren? Er zijn meerdere bedrijven die expliciet rekening houden met ouderen.

Voorbeelden daarvan zijn Uitgekookt, Apetito en Vers aan Tafel. Stuk voor stuk populaire en betrouwbare maaltijdservices.

Voor iedereen met weinig tijd

Uiteraard zijn kant en klare maaltijden een ideale oplossing voor eenieder met weinig tijd. Ben je laat thuis van werk en heb je geen tijd meer om zelf eten te bereiden?

Dan is het verstandig om voor een gezonde kant en klare maaltijd te kiezen.

Iedere dag magnetronmaaltijden of pizza’s uit de diepvries is op termijn namelijk niet bepaald gezond.

Voor sporters

Ook voor sporters bieden maaltijdservices een ideale uitkomst. Als je wilt afvallen of spieren wilt kweken dan is voeding namelijk de basis.

Alles valt en staat bij wat je eet.

Door kant en klare maaltijden te bestellen, ontzorg jij jezelf. Je hoeft niet meer urenlang in de keuken te staan om je gezonde maaltijden te preperen.

Sportmaaltijden hebben bovendien de juiste voedingswaarden voor jouw doelen. Zo zijn er caloriearme maaltijden voor als je wilt afvallen en eiwitrijke maaltijden voor eenieder die spiermassa wilt opbouwen.

Kant en klare maaltijden bij de supermarkt kopen of bestellen

Naast de eerder besproken maaltijdservices is het ook een mogelijkheid om een bezoekje aan de supermarkt te brengen.

De meeste supermarkten hebben tegenwoordig namelijk ook verse kant en klare maaltijden. Waar het vroeger vooral minder gezonde magnetronmaaltijden waren, zitten er tegenwoordig smakelijke en gezonde gerechten tussen.

Supermarkten die dit aanbieden zijn o.a. de Spar, Aldi, Lidl, AH en Jumbo. Bij sommige supermarkten kun je dit soort maaltijden tevens bestellen en thuis laten bezorgen.

Zijn kant en klare maaltijden gezond?

Veel mensen vragen zich af of verse maaltijden wel gezond zijn. Eten dat meerdere dagen na bereiding gegeten wordt verliest immers veel voedingswaarden.

Het is inderdaad zo dat een maaltijd die vers bereidt is altijd gezonder is dan een maaltijd uit de vriezer of koeling.

Toch is de kwaliteit er de afgelopen jaren sterk op vooruitgegaan. Het idee dat magnetronmaaltijden per definitie ongezond zijn, is ondertussen dan ook achterhaald.

Een kant en klare maaltijdservice past tegenwoordig dus prima bij een gezonde leefstijl en voedingspatroon.

Over het algemeen kies je het beste voor tafeltje dekje, aangezien deze maaltijden het meest vers zijn. Vriesverse maaltijden zijn de minst gezonde keus, maar niet per definitie ongezond.

Verse en gezonde maaltijden via Thuisbezorgd

Steeds meer restaurants bezorgen hun maaltijden aan huis. Vroeger was het vooral Chinees en pizza’s dat populair was om te laten bezorgen. Maar tegenwoordig kun je ook kant en klare gezonde maaltijden bestellen.

Steeds meer restaurants bieden een thuisbezorg service aan, zodat een etentje aan huis je heel makkelijk gemaakt wordt.

Het gaat hierbij voornamelijk om avondmaaltijden, maar ook lunch of ontbijt kun je bestellen.

Echter kosten dit soort maaltijden vaak wat meer dan eten van een maaltijdservice. Bovendien is het eten van een restaurant vrijwel nooit koel- of vriesvers. Dit dient dus direct te worden gegeten.


💡 Misschien vind je dit ook interessant: