Jiu-Jitsu pak kopen | Waar op letten?

Laatst bijgewerkt door Casper op oktober 10, 2021

braziliaans-jiu-jitsu-pak
braziliaans-jiu-jitsu-pak

Jiu-Jitsu pak kopen? Kom erachter waar een goed pak aan moet voldoen, waar je op moet letten bij het kopen én welke maat je nodig hebt:

Waarvan is het Jiu-jitsu pak gemaakt?

outshock-pak

Jiu-jitsu wordt beoefend in speciale kleding, het een jiu-jitsu pak.

Een jiu-jitsu pak is traditioneel wit van kleur. Maar dat hoeft niet altijd: er komen ook zwarte en blauwe pakken voor, of andere kleuren.

Het standaardtype jiu-jitsu pak bestaat uit 14oz canvaskatoen. Doorgaans bestaan de pakken uit of 100% katoen, of zijn ze vervaardigd uit polycotton, met een verhouding van 30% polyester en 70% katoen.

Ook zijn er jiu-jitsu pakken beschikbaar die bestaan uit 50% polyester en 50% katoen. De stelregel is hierbij dat hoe meer katoen er in het pak verwerkt is, des te hoger het comfort en des te hoger de prijs is.

jiu-jitsu-pak-kopen

Het materiaal van een jiu-jitsu pak is dun en licht. Hierdoor kan de sporter zich vrij en comfortabel bewegen, wat natuurlijk belangrijk is tijdens het sporten.

Op enkele plekken is het pak met dubbellaags textiel versterkt (meestal rip-Stop materialen), namelijk bij de revers, schouders en knieën.

De lengtemaat van de jiu-jitsu pakken wordt weergegeven in centimeters. Doorgaans hebben personen die 170 centimeter lang zijn een pak in dezelfde maat: 170 cm.

Waaraan moet een goed jiu-jitsu pak voldoen?

jiu-jitsu

Goede jiu-jitsu pakken van kwaliteit voldoen aan een aantal standaard kenmerken. Welke zijn dat precies?

En waar moet je op letten als je een kwalitatief goed jiu-jitsu pak wilt gaan kopen?

De belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een goed pak voor jiu-jitsu zijn de maat, het pascomfort, de stofsoort en het zweetafvoerend vermogen van het betreffende pak.

Een pak moet de goede maat hebben, licht van gewicht zijn en tegelijk voldoende sterk zijn om mee te kunnen vechten.

Jiu-jitsu pakken zijn verkrijgbaar in allerlei merken en prijscategorieën. Twee bekende merken die veel verkocht worden, zijn bijvoorbeeld Adidas Boxing, Essimo, Outshock en Nihonsport.

Wie een wat luxueuzer en duurder pak zoekt, kan gaan voor merken als Booster, Venum, Hayabusa, of Matsuru.

Welke maat heb ik nodig?

bjj-pak

De lengtemaat die je nodig hebt als je een jiu-jitsu pak zoekt, is vrij eenvoudig te bepalen.

Ben je 190 cm lang, dan heb je een pak nodig in maat 190. Echter, bij deze lengte wordt het gewicht cq. postuur van de drager niet meegenomen.

Dus ben je breder of zwaarder dan gemiddeld, kijk dan goed naar de taille van het pak.

Qua lengte is het van belang om naar boven af te ronden. Ben je bijvoorbeeld 1.76 meter, dan heb je een jiu-jitsu pak nodig met een lengtemaat van 190 cm.

Weet je niet zeker of je wel de juiste maten kunt bepalen voor jezelf? Neem dan gerust contact op met de verkopende partij voor advies, zodat zij een voor jou passend jiu-jitsu pak kunnen uitkiezen.

Jiu-Jitsu pak kopen?

Als je een pak wilt kopen kun je kiezen om deze te kopen bij een (vecht)sportwinkel, of wanneer jij je maat al weet kun je deze bestellen. Bekijk en vergelijk het beste aanbod hieronder:


Verschil tussen mannen en vrouwen pak?

pak-jiu-jitsu

Zijn er ook verschillen tussen een jiu-jitsu pak voor een man en voor een vrouw? De verschillen vallen mee.

Pakken voor vrouwen zijn doorgaans iets ruimer bemeten bij het borstgedeelte. Verder geldt als regel voor jiu jitsu dat vrouwen onder hun jiu-jitsu pak een wit t-shirt moeten dagen.

Deze regel geldt niet voor mannen. Vanwege het feit dat jiu-jitsu een contactsport is, is hygiëne erg belangrijk. Van vrouwen wordt bijvoorbeeld verwacht dat ze korte nagels hebben en hun haar in een staart of vlecht doen tijdens het sporten.

Wat is Jiu-Jitsu?

Jiu-jitsu (in het Japans: 柔術) is een speciaal soort oosterse vechtsport, afkomstig uit Japan, die al eeuwenlang bestaat.

De vechtkunst behoorde tot de opleiding van de samurai en was erop gericht om te kunnen vechten zonder wapens. In de loop der tijd heeft jiu-jitsu, wat in het Japanse ‘zachte kunst’ of ‘soepele techniek’ betekent, zich ontwikkeld tot een sport om jezelf te kunnen verdedigen tegen diverse soorten aanvallen.

Maar ook zijn er in de sport diverse aanvalstechnieken. De belangrijkste zijn atemi (aanvallen door middel van stoten en schoppen), klemgrepen, drukpunten en enkele wurgtechnieken. Naast het traditionele Japanse Jiu-Jitsu bestaat er ook Braziliaans Jiu-jitsu (afgekort BJJ). Hierbij staat het grondgevecht meer centraal.


Verder lezen?

Judomatten kopen >>

Judopak kopen >>

Categorieën: Materiaal

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.