Tacx hometrainer: Welke hometrainer van Tacx kiezen?

Gepubliceerd door Casper op

fietstrainer-hometrainer
fietstrainer-hometrainer

Een Tacx hometrainer kopen? Deze fietstrainers staan wereldwijd bekend om de goede kwaliteit en nauwkeurige metingen.

Bekijk en vergelijk snel de beste mogelijkheden in dit artikel!

Waarom kiezen voor een Tacx hometrainer?

wielren-trainer

Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een Tacx hometrainer en niet voor een ander merk?

Je bent natuurlijk vrij in het kiezen van een hometrainer. Maar de trainers van Tacx zijn zeer aan te raden, omdat je weet dat je de beste kwaliteit kunt verwachten.

En daarnaast heb je ook de beschikking tot de meest geavanceerde trainingsmogelijkheden.

prof-wielrenner

Of je het nu wilt gebruiken om interactief te kunnen fietsen voor de TV met een trainingsapp zoals Zwift, óf dat je de Tacx hometrainer wilt gebruiken om thuis rustig uit te fietsen na een zware wielertocht, het is allemaal mogelijk.

De meeste hometrainers van Tacx zijn smart trainers waarmee je de weerstanden zelf kunt regelen.

Bij veel andere merken is dit niet het geval en wat dat betreft heeft het dan ook een streepje voor op de rest.

Andere merken

Qua concurrentie heeft Tacx niet erg veel te vrezen wat betreft andere merken. Alleen de fietstrainers van Wahoo en Elite die komen in de buurt.

Deze zijn ook van zeer goede kwaliteit en zijn naar mijn mening de enige die enigszins kunnen tippen aan die van Tacx.

Welke hometrainer van Tacx kiezen?

Als je besloten hebt om een Tacx hometrainer te kopen is het alleen nog de vraag voor welk model je kiest.

Er is erg veel keuze beschikbaar en het kan dan ook lastig zijn om een keuze te maken. Hieronder vind je de beste mogelijkheden:

Tacx Flux

tacx-flux

De Flux is misschien wel de bekendste hometrainer van Tacx. Het biedt je een breed scala aan mogelijkheden en met de Flux bouw jij je woonkamer om tot een virtuele trainingslocatie.

Je kunt er zeer realistisch mee trainen en het is bovendien makkelijk te installeren.

Je hebt keuze tussen de Flux 2 (direct drive) en de Flux S, wat beide top toestellen zijn. Bekijk het aanbod en vergelijk de prijzen hieronder:
Tacx Neo 2T

tacx-neo

De Neo 2T is welliswaar wat duurder dan de andere hometrainers maar het biedt je verreweg de meeste mogelijkheden en bovendien de meest nauwkeurige meting van allemaal.

Het geeft je een stabiele en comfortabele nagebootste wegligging en ook is een stopcontact niet nodig tijdens het trainen, het wekt namelijk z’n eigen energie op met behulp van jouw spierkracht tijdens het trappen.

Klik op de knop om naar de productpagina te gaan:
Tacx Booster

tacx-booster

Ben je opzoek naar een low-budget model? De Tacx booster is dan een prima keuze. Het is een degelijke fietstrainer dat te verkrijgen is voor een erg scherpe prijs.

Deze wheel-on fietstrainer beschikt over een ingebouwde rem zodat je veilig kunt trainen. Bekijk de prijs door op de knop te klikken hieronder:


Hoeveel kost een hometrainer van Tacx?

Het kostenplaatje is natuurlijk belangrijk bij de aanschaf. Helaas zijn de Tacx hometrainers niet erg goedkoop.

Maar als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt is dit natuurlijk ook niet zo gek en is het de investering dan ook dubbel en dwars waard.

De prijzen lopen wel erg uiteen. De nieuwere en duurdere hometrainers kunnen bijvoorbeeld meer dan 1000 euro kosten en de wat goedkopere varianten zijn al te verkrijgen voor vanaf zo’n 350 euro.

Als je niet zo’n hoog budget te besteden hebt dan zou je er voor kunnen kiezen om er een tweedehands te kopen.

Tacx hometrainer of fietstrainer?

Vaak wordt er gesproken van een ”Tacx hometrainer”. Deze benaming is echter niet correct.

Een hometrainer is namelijk wat anders dan een fietstrainer en Tacx levert momenteel geen hometrainers.

hometrainer

Een hometrainer is een fitnessapparaat waar je op kunt fietsen en de weerstand op kunt veranderen vanaf het scherm.

Een fietstrainer typeert zich doordat het alleen te gebruiken is in combinatie met een (race)fiets. Een voordeel hiervan is dat het kleiner is van formaat en makkelijker op is te ruimen.

Onder fanatieke fietsers zijn de fietstrainers dan ook veel populairder dan de hometrainers.

Maar met een hometrainer wordt ook vaak een fitnessapparaat mee bedoeld dat je thuis kunt gebruiken.

Wanneer men het heeft over een ”Tacx hometrainer” kun je er dan ook vanuit gaan dat hier een fietstrainer mee bedoeld wordt.

Accesoires

Naast de Tacx hometrainers zijn er ook verschillende accesoires te koop van het merk die van pas komen tijdens jouw trainingen, zowel voor indoor trainingen als de ”echte” buiten fietstrainingen.

Voornamelijk de bidons van Tacx zijn erg in trek onder fietsers, maar ook speciale Tacx trainingsbanden om op je racefiets te bevestigen wanneer je kiest voor een wheel-on systeem gebruikt kan goed van pas komen.

Zwift

De meeste hometrainers van Tacx zijn te gebruiken in combinatie met de Zwift applicatie. Zwift is de bekendste virtuele trainingsapp ter wereld onder wielrenners.

Het wordt niet alleen gebruikt door recreanten, maar ook professionele fietsers maken gebruik van Zwift op de Tacx fietstrainers. Dit maakt het allemaal een stuk leuker.

met-zwift

Het kan voor veel mensen lastig zijn om veel kilometers te maken op een fietstrainer binnen en daarom is het aangeraden om over entertainment te beschikken.

Je kunt de fiets natuurlijk wel voor de tv neerzetten of een muziekje aanzetten, maar nog leuker is het om te kunnen trainen samen met andere wielrenners in een virtuele fietswereld.

Over Tacx

tacx-merk-logo

Het grote Nederlandse merk Tacx begon ooit als een fietsenwinkel.

Op 1 mei 1957 opende deze winkel haar deuren in wassenaar. Door de jaren heen heeft het zich steeds meer bezig gehouden met het ontwikkelen en produceren van fietsaccesoires.

Hedendaags biedt Tacx producten aan in meer dan 30 landen en staan de fietstrainers en rollenbanden van Tacx bekend als één van de beste ter wereld.

Al het materiaal wordt in Nederland geproduceerd, ontworpen én ontwikkeld.

Dit zorgt ervoor dat de hometrainers die het aanbiedt van zeer hoge kwaliteit zijn en een garantie geven voor de ultieme trainingservaringen.💡 Misschien vind je dit ook interessant:


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *