Hoe val je snel af? Ontdek hier het antwoord!

Laatst bijgewerkt door Casper op december 22, 2021

hoe-val-je-snel-af
hoe-val-je-snel-af

Hoe val je snel af? Het is een vraag die enorm veel mensen bezig houdt. Als jij hebt besloten dat je graag een paar, of een heleboel kilo kwijt wilt raken, dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk doen.

In dit artikel geven we je het beste antwoord op de vraag: hoe val je snel af? En daarnaast geven we je een aantal handige tips, zodat jij niet onnodig veel tijd hoeft te verspillen!

Hoe val je zo snel mogelijk af?

Zoals we al aangaven stellen veel mensen zichzelf de vraag ”hoe val je snel af?”. Dit is een vrij brede vraag en het is daarom lastig om hier direct het beste antwoord op te geven.

De waarheid is namelijk dat er meerdere manieren zijn om dit voor elkaar te krijgen.

Er zijn bijvoorbeeld verschillende soort diëten om in een heel rap tempo af te vallen. Daarnaast kun je ook nog sporten om het proces te versnellen en voldoende rust zal het afvallen ook alleen maar ten goede komen.

Daarnaast verschilt het per persoon hoe snel je daadwerkelijk af kunt vallen. Dit is voornamelijk genetisch bepaald en kan bij de ene dus sneller gaan dan bij de ander.

Is het een goed idee om heel snel af te vallen?

Ik ga je zometeen antwoord geven op de vraag hoe val je snel af, maar allereerst gaan we het hebben over een andere vraag. Namelijk de vraag of dit wel zo’n goed idee is.

En dat bedoelen we met name met het oog op je gezondheid, maar ook qua effectiviteit.

Zie dit dus niet als een of ander politiek correct praatje, maar snel afvallen zal je in de meeste gevallen simpelweg slechtere resultaten opleveren dan duurzaam vetverlies.

Waarom? Omdat snel afvallen kan resulteren in enorme schommelingen in gewicht.

Wanneer je bijvoorbeeld in een zeer korte tijd 10 kg bent kwijtgeraakt, dan is de kans aanzienlijk dat dit gewicht er ook weer heel snel bij zal komen. Dit gebeurd op het moment dat je weer in je vertrouwde voedingspatroon terugvalt.

Wanneer je er wat langer over doet en een kleiner energietekort hanteert tijdens het afvallen, zullen de resultaten duurzamer zijn en zal je dus minder snel terugvallen naar je oude gewicht.

Je moet het dus niet zozeer zien als langzaam afvallen, maar wel als effectief afvallen.

Effectief en snel afvallen? Download de Vetverlies Kickstart >>

Realistisch verwachtingspatroon

Betekent dit nu dat je helemaal niet snel overtollig vet kunt verbranden?

Nee hoor, we zullen de vraag ”hoe val je snel af” namelijk zometeen voor je beantwoorden.

Máár het is wel goed om allereerst je verwachtingspatroon wat te temperen en ten tweede jezelf af te vragen of het wel echt zo’n verstandig idee is om in een korte tijd veel gewicht te verliezen.

Zoals gezegd heb je namelijk niet alleen je gezondheid ermee, maar ook je eigen resultaten op de langere termijn.

Hoe snel afvallen is gezond?

Ik weet dat jij eigenlijk niet kan wachten tot we de vraag ”hoe val je snel af” voor je beanwoorden, maar allereerst wil ik het nog even ergens over hebben.

Dat is namelijk de vraag waar de grens eigenlijk ligt qua snel afvallen. Tot wanneer is het gezond om in een korte tijd veel gewicht kwijt te raken? En vanaf wanneer ben je onverantwoord bezig?

Dit zijn vragen die allemaal heel lastig te beantwoorden zijn, omdat het echt heel erg zal verschillen per persoon. Het zal bijvoorbeeld veel uitmaken hoe zwaar je nu bent.

Als je overgewicht hebt, dan is het al een stuk verantwoorder om snel af te vallen. Maar als jij geen overgewicht hebt en je besluit om bijvoorbeeld snel 10 kg te willen afvallen, dan is het weer een stuk minder verantwoord en minder gezond.

Als we naar de officiële richtlijnen gaan kijken, wordt 0,5 kg tot 1 kg per week afvallen als binnen de perken beschouwd. Dit kun je dus beschouwen als gezond en verantwoord afvallen.

Of dat snel is? 1 kg per week wordt over het algemeen als redelijk snel beschouwd. Uiteraard zijn er manieren waarmee je nóg sneller kunt afvallen, waarover meer hieronder.

Hoe val je snel af: de verschillende manieren

Nu gaan we het écht hebben over de vraag ”hoe val je snel af?” Hieronder geven we je 3 verschillende manieren om in een korte tijd gewicht te verliezen:

Snel afvallen met een crashdieet

Snel overtollig vet kwijtraken? Als je je al ietwat hebt verdiept in de verschillende soorten diëten, dan heb je vast en zeker al het een en ander gelezen over zogenoemde ”crashdiëten”.

In feite zijn er meerdere soorten diëten die als crashdieet beschouwd kunnen worden. De definitie hiervan is een dieet waarin je zeer weinig eet, waardoor het mogelijk wordt om erg snel af te vallen.

afvallen-voeding

Voorbeelden van zulke snel afval diëten zijn het ziekenhuisdieet, het militair dieet en het soep dieet.

Of dit een gezonde manier van afvallen is? Daar kunnen we in principe heel duidelijk over zijn: dat is het namelijk alles behalve. Het is dan ook aangeraden om niet voor deze methode voor afvallen te kiezen.

Snel afvallen met shakes

snel-afvallen-met-shakes

Snel afvallen met shakes wordt een steeds populairdere afval strategie. Hoe dit werkt? Het idee hiervan is dat je maaltijden vervangt door speciale maaltijdvervangende shakes.

Je kunt 1 of 2 maaltijden vervangen, maar het komt ook wel eens voor dat álle maaltijden vervangen worden door shakes.

Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden als een kick-start voor gewichtsverlies. Het feit is dat deze methode werkt en dat je er snel mee kunt afvallen.

Ook bij deze strategie plaatsen we echter weer als kanttekening dat het niet geheel zonder nadelige gevolgen voor je gezondheid is op het moment dat je te veel maaltijden gaat vervangen voor shakes.

Waar de grens dan ligt? Wij adviseren om niet meer dan 2 maaltijden per dag te vervangen door shakes.

Snel afvallen door meer te gaan sporten

Gaat het je momenteel niet snel genoeg? Dan kun je gaan sporten om het vetverlies te stimuleren.

Deze manier is het beste antwoord op de vraag ”hoe val je snel af”. Het is namelijk de meest verantwoorde en gezondste manier om het afvallen te versnellen.

Door te sporten verbruik je simpelweg meer energie en krijgt je metabolisme een goede boost, waardoor het afvallen je iets sneller af zal gaan.

Uiteindelijk is het natuurlijk altijd de beste keus om te kiezen voor een manier van trainen die jij het leukste vindt. Dan houd je het namelijk simpelweg het langste en het makkelijkste vol.

Maar weet wel dat krachttraining en cardio training op een hoge intensiteit uiteindelijk het meest effectief zijn als je het afvallen echt effectief wilt versnellen.

Hoe val je snel af op een gezonde manier?

gezond-vs-ongezonde-voeding

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er een hoop manieren die welliswaar voor sneller gewichtsverlies zorgen, maar die zeker niet aangeraden worden als je dit op een gezonde manier wilt aanpakken.

Maar hoe val je dan wél snel af op een gezonde manier? Dat is eigenlijk simpelweg door in grote lijnen meer te gaan bewegen en minder te gaan eten, maar niet drastisch minder.

Volg een dieet waar jij je prettig bij voelt, maar het liefst geen crashdieet. Probeer een langere termijn visie te hebben op het afvallen en niet te kiezen voor het snelste resultaat.

Want zoals je hebt kunnen lezen is het snelste resultaat niet per definitie altijd beter.

Sterker nog: meestal zul je uiteindelijk bedrogen uitkomen wanneer je heel snel afvalt en vervolgens weer terugvalt in je oude eetpatroon.

Weet wat je eet voor snel gewichtsverlies

hoe-snel-val-je-af-materiaal

Als jij snel wilt gaan afvallen, dien je voor jezelf inzichtelijk te hebben wat je nu allemaal precies eet op een dag.

Vaak denken we namelijk dat we wel op de juiste manier eten voor gewichtsverlies, maar wanneer je dit daadwerkelijk bij gaat houden valt het allemaal nog vies tegen.

Als je dit serieus aan wilt gaan pakken, zul je dus voor jezelf helder moeten hebben hoeveel calorieën je per dag moet eten om snel gewicht te verliezen.

Vervolgens moet je dit bij gaan houden, om er zeker van te zijn dat je jezelf hier aan houdt. Je hoeft in dat geval geen eentonig dieet te volgen en iedere dag hetzelfde te eten.

Zolang je namelijk maar gewoon bijhoudt wat je precies eet en je hier aan houdt, dan zit je wel goed. Ik raad je aan om dit zeker in het begin te gaan doen.

Hoe val je snel af bij je buik?

buikvet-weg

Naast de vraag hoe val je snel af, horen we ook enorm vaak een andere vraag voorbij komen. Namelijk: hoe val je snel af bij je buik?

Hier kunnen we eigenlijk vrij kort en duidelijk over zijn. Er gelden hier namelijk exact dezelfde principes voor als afvallen in het algemeen. Er zijn geen methodes die er voor zorgen dat je sneller buikvet gaat verliezen.

Het is namelijk zo dat je zelf niet kunt bepalen of beïnvloeden op welke plek jij als eerste vet gaat verliezen, dit is grotendeels genetisch bepaald.

Oefeningen voor de buikspieren zullen dan ook niet specifiek zorgen voor sneller afvallen bij je buik, net zoals dat bilspieroefeningen niet zullen zorgen voor slankere billen.

Zorg voor zo min mogelijk spierverlies

Een andere tip die ik je graag wil meegeven, is om er zorg voor te dragen dat je zo min mogelijk spiermassa verliest als je snel gaat afvallen.

Dit is dan ook een advies dat ik altijd meegeef op de vraag ”hoe val je snel af”. Het zou namelijk zonde zijn als je een groot deel van je spiermassa verliest dankzij het snelle gewichtsverlies.

Spiermassa zorgt namelijk voor een hogere verbranding, waardoor je uiteindelijk effectiever vet kunt verliezen en je het jezelf kunt permiteren om meer te eten.

Er zijn 3 zaken wat je kunt doen om spiermassa verlies tegen te gaan. Allereerst is het belangrijk dat je niet té snel afvalt, zodat het voornamelijk de vetmassa is die je kwijtraakt.

Daarnaast is het belangrijk dat je genoeg eiwitten eet en tot slot is het aangeraden om aan krachttraining te (blijven) doen tijdens het afvallen. Het liefst met een zware weerstand.

Door te trainen met een zware weerstand, geef jij namelijk als het ware aan bij je lichaam dat je deze spiermassa nog nodig hebt.

Als jij de spiermassa niet benut, dan zal je lichaam deze sneller afstoten, aangezien je lichaam dit als onnodige massa ziet.

Zijn er nog supplementen of voedingsmiddelen die zorgen voor sneller resultaat?

Pillen, poeder en drankjes waarmee je kunt afvallen, je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten.

Vaak dragen dit soort supplementen veelbelovende namen, zoals keto pillen, fast burn extreme, fat burners en noem zo maar op.

Of dit soort supplementen de sleutel zijn om snel af te vallen? Nee, dat zeker niet.

Helpen ze dan zelfs niet een beetje? De meeste van dit soort supplementen kun je eigenlijk zo goed als nutteloos beschouwen wanneer jij je voedingspatroon nog niet op orde hebt.

Daarnaast is het zeker niet aan te raden om je al direct op voedingssupplementen te richten wanneer jij pas net bent begonnen met afvallen.

Kortom: zorg éérst dat je voeding helemaal in orde is en ga je daarna eventueel verdiepen in supplementen om je eventueel nét dat duwtje extra in de rug te geven.

Maar weet wel dat het effect niet al te groot zal zijn. Je voeding, beweging en rust vormen nog altijd de basis om snel af te vallen!

De beste manier: Snel én verantwoord afvallen!

Als je dit hele artikel hebt gelezen dan mag het wel duidelijk zijn wat het beste antwoord op de vraag hoe val je snel af is.

Het beste antwoord is namelijk om (niet té) snel af te vallen, maar om verantwoord af te vallen. Dit doe je door niet al te drastische veranderingen te maken in je voedingspatroon.

Gun jezelf dus de tijd om van je gewicht af te komen, het is belangrijk om niet te snel te willen gaan. Het belangrijkste blijft uiteindelijk dat je het echt volhoudt.

Mocht je direct goed van start willen gaan, neem dan zeker eens een kijkje tussen onze gratis downloads voor vetverlies.

Hoe val je snel af: Slotwoord

Ik hoop dat we je vraag ”hoe val je snel af” in dit artikel zo goed mogelijk hebben beantwoord. Heb je nog vragen omtrent dit onderwerp? Dan hoor ik die graag! Laat in dat geval even een reactie achter onder dit artikel!

Tijdelijk Gratis: de Vetverlies Kick-start

Ontdek hoe jij effectief en blijvend vet verliest. Claim direct je gratis download:

vetverlies-kick-start-cover-transparant







💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Afvallen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.