Focus Fitness Jet 7 | Review

Laatst bijgewerkt door Casper op juni 17, 2022

focus-fitness-jet-7-review
focus-fitness-jet-7-review

De Focus Fitness Jet 7 is een loopband die qua prijs valt in het midden-segment en met name erg populair is voor thuis gebruik.

In deze Jet 7 review kom je erachter of dit de juiste loopband is voor jou:

Review en specificaties

Zoals gezegd is de loopband erg populair. Deze populariteit heeft de Focus Fitness Jet 7 vooral te danken aan de hoogwaardige kwaliteit.

Met name het brede loopvlak, de uitgebreide trainingsmogelijkheden, de geruisloze motor en het fraaie uiterlijk maken deze loopband erg geliefd. De gemiddelde fitness ruimte zal deze loopband dan ook niet misstaan.

Klik hier om meer ervaringen te lezen >>

Motor

De sterke motor zorgt ervoor dat je op een optimale manier gebruik kunt maken van de Jet 7.

De DC motor heeft dan ook een vermogen van maar liefst 2,5 pk, wat het mogelijk maakt op een maximale snelheid van 18 km per uur te halen. Ideaal voor interval trainingen dus.

Loopvlak

loopvlak-van-jet-7

Het loopvlak van de Jet 7 is 48 cm breed, wat uitzonderlijk ruim is voor een loopband.

Omdat je zoveel ruimte tot je beschikking hebt kun je dan ook op een erg comfortabele manier rennen en de arm inzet zal niet belemmerd worden tijdens jouw trainingen.

Tevens zorgt de breedte er voor dat je genoeg stabiliteit hebt tijdens jouw looptrainingen.

Programma’s

Uiteraard beschikt de Jet 7 over een breed scala aan trainingsmogelijkheden. Zoals je van een goede loopband mag verwachten zijn er voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s te vinden in het menu waardoor je genoeg kunt variëren tussen je trainingen.

Je kunt kiezen tussen 36 programma’s. Daarnaast heb je keuze uit verschillende trainingsmogelijkheden zoals hellingtraining, interval, hartslagprogramma’s etc.

Hierdoor kun jij nog doelgerichter trainen en aan jouw trainingsdoelen werken.

Hartslag

Trainen aan de hand van je hartslag is helemaal in. Ook bij de Jet 7 is hier rekening mee gehouden.

Je kunt dan ook gebruik maken van de interne hartslagmeters die deze loopband bezit.

Via de handvatten wordt er een goede indicatie gegeven van jouw actuele hartslag zodat jij vervolgens je training hier op kunt aanpassen.

Echter is het aangeraden als je je hartslag écht nauwkeurig wilt kunnen meten, om een hartslagband of sporthorloge met hartslagmeter aan te schaffen.

De Jet 7 heeft tevens de mogelijkheid om een hartslagband aan de trainingscomputer te koppelen.

Helling

De Jet 7 is een loopband met helling. Dit wilt zeggen dat de hellingshoek eenvoudig te bedienen is. Hierbij heb je keuze uit 15 verschillende hellingsniveau’s.

Bij het veranderen van de hellingshoek zal het loopvlak van de loopband omhoog komen te staan waardoor een bergklim nabootst.

Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld een erg effectieve manier om kracht op te bouwen in je benen óf om meer calorieën te verbranden, waardoor je weer sneller zult afvallen.

Het scherm van de Jet 7

scherm-focus-fitness

Vanaf het scherm kun jij je eigen training tot in de detail regelen en instellen naar jouw wens. Dit kan allemaal op een geheel eenvoudige manier gedaan worden zonder hele menu’s door te hoeven lopen.

Zo kun jij de intensiteit veranderen door de snelheid aan te passen, het hellingsniveau aan te passen of een ander (voorgeprogrammeerd) programma in te schakelen.

Het scherm is uitgerust met touch knoppen die erg makkelijk te bedienen zijn tijdens het rennen op de Jet 7.

Ook kun je op een makkelijke manier je prestaties bijhouden zoals je gewend bent op een loopband. Zo kun je jouw verbrande calorieën, je looptijd, snelheid etc snel en eenvoudig aflezen.

Makkelijk opbergen

opklap-jet7

Doordat de Jet 7 een opklapbare loopband is, is deze makkelijk op te bergen en bespaard het je daarnaast ook nog eens een hoop ruimte.

Deze functie is voor veel mensen een must-have voor een loopband voor thuis.

iplus

Naast de reguliere Jet 7 is er ook de Focus Fitness Jet 7 iplus versie. Deze is iets uitgebreider met nóg meer functies.

Wat ook mogelijk is, is om je reguliere Jet 7 later nog uit te breiden met een losse iplus module die je kunt koppelen met de loopband.

Deze kun je er voor zo’n 50 euro los bij kopen, wat ongeveer op hetzelfde neer komt op het verschil in prijs tussen de twee loopbanden.

Eindoordeel

De Focus Fitness Jet 7 is zonder enige twijfel een van de betere loopbanden voor thuis gebruik die momenteel te verkrijgen is.

Als je opzoek bent naar een goede, betrouwbare loopband met genoeg functies om alles uit je sportmomenten te kunnen halen én accuraat aan je doelen te kunnen werken heb je met de Jet 7 een hele goede om in huis te hebben.

Zeker gezien de prijs is de loopband erg de moeite waard. Er zijn dan ook maar weinig andere loopbanden te vinden die voor zo’n prijs een dergelijke kwaliteit bieden.

Klik hieronder om het huidige aanbod en prijs te bekijken:

focus-fitness-jet-7-reviewAlternatieven

Naast de Focus Fitness Jet 7 zijn er nog genoeg andere goede loopbanden te koop:

jet2Focus Fitness Jet 2
focus-fitness-senator-iplusFocus Fitness Senator
Jet-5Focus Fitness Jet 5
sole-f63-reviewSole Fitness F63
focus-fitness-jet-7-iplusFocus Fitness Jet 7 iplus
virtufit-tr-200i-reviewVirtufit TR- 200i
Categorieën: Fitnessapparatuur

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.