Beste elektrische massagetafel kopen? Top 3 & Aandachtspunten

Laatst bijgewerkt door Casper op januari 19, 2023

elektrische-massagetafel

Een elektrische massagetafel is de nieuwste trend in verschillende wellness centra en fysiopraktijken.

Dat komt omdat een elektrische massagetafel enorm veel voordelen biedt.

Overweeg jij om er een te kopen? Maar weet je niet goed waar je op moet letten? Wij helpen jou met het maken van de juiste keuze!

De beste elektrische massagetafels

1. Hilow Pro Deluxe 

hillow-pro-deluxe

Deze elektrische massagetafel blinkt uit door zijn functionaliteit én luxueuze uitstraling. Je de Hillow pro deluxe dan ook voor verschillende professionele doeleinden gebruiken.

De tafel is volledig elektrisch te verstellen in de voor jou en de klant gewenste positie zodat je op een zo prettig en verantwoorde manier als mogelijk kunt werken.

Dankzij de lage instap kan de klant bovendien gemakkelijk opstappen en kan iedereen dus gebruik maken van deze massagetafel zonder moeilijkheden.

De gezichtsuitsparing en de armdelen zijn verstelbaar zodat het lichaam maximaal ontspannen gehouden kan worden tijdens een massage. Zelfs het rugdeel is verstelbaar in een negatieve hoek van 25 graden. Tevens heb je de keuze tussen handbediening en voetbediening.
2. massagetafel Hilow

hillow-2

Deze elektrische massagetafel van het merk Hillow doet niet erg veel onder voor de Pro Deluxe. Deze is dan ook van hoogwaardige kwaliteit en is net zoals de pro deluxe voorzien van een erg lage instap.

Door middel van een gasveer kun je de rugleuning van dee masagebank gemakkelijk verstellen. Wat ook erg handig is, is dat deze tafel is uitgerust met een wielstysteem. Hierdoor kan het erg gemakkelijk verplaatst worden, ook wanneer je alleen bent.

Wat betreft de bekleding hoef jij je ook geen zorgen te maken, deze is namelijk van uitstekende kwaliteit. Klik hieronder om meer informatie, het huidige aanbod en de prijs te bekijken:
3. Proline Spa Welness

proline-spa-welness

Deze fraaie elektrische behandeltafel staat op nummer 3 vanwege de wat hogere prijs. Maar als je het budget hebt, is dit zeker een goede keuze. Naast het luxueuze uiterlijk is deze behandelbank ook nog eens erg functioneel in gebruik.

Zo kan zowel het rug en been gedeelte volledig elektrisch versteld worden in de hoogte.

Wat betreft de bekleding: deze biedt genoeg comfort aan de klant en is zelfs uitgerust met een verwarming, zodat de spieren verwarmd blijven tijdens de behandeling, of gewoon voor het genot.

Met een maximaal draag vermogen van 250 kg is de tafel bovendien erg stevig en stabiel. Klik hieronder voor meer informatie:
Wat maakt een elektrische massagetafel zo functioneel?

elektrische-massage-tafel

In steeds meer schoonheids- en wellnesscentra wordt er gebruik gemaakt van elektrische massagetafels en dat is niet zonder reden. Elektrische massagetafels zijn anders dan de modellen die niet elektrisch zijn.

Je kunt ze in de hoogte verstellen, zodat je altijd comfortabel en ergonomisch kan werken. Soms kan je ook de hoofd- voet- en rugsteun aanpassen. Dit is ideaal voor klanten die last hebben van lage rugpijn of andere klachten hebben.

Een elektrische massagetafel kan je meestal bedienen via een afstandsbediening, een handschakelaar of een voetpedaal. Dit makkelijke systeem zorgt ervoor dat je op een eenvoudige manier, je klanten van de ideale ligpositie kan voorzien.

Er ontstaan vaak onduidelijkheden over de benamingen van de tafel. Enkele synoniemen voor een massagetafel zijn:

  • Massagebank
  • Massagestoel
  • Behandeltafel

De vele voordelen van een elektrische massagetafel

Doordat je een elektrische massagetafel precies kan instellen naargelang het lichaam van je klant, zorg het ervoor dat hij of zij zich altijd uiterst comfortabel voelt.

Een beter comfort zorgt voor een hogere klanttevredenheid en tevreden klanten komen sneller terug.

massagetafel-hoofdgat

Ook jij als masseur hebt baat bij het kopen van een elektrische massagetafel, want deze tafel is verstelbaar in de hoogte, waardoor je rug- en nekklachten vermijdt.

Ben je vooral op zoek naar een massagetafel voor persoonlijk gebruik? Ook dan is een elektrische massagetafel de beste keuze, want op die manier kan je nog meer genieten van een verwenmomentje!

Waar moet een massagetafel aan voldoen?

Er zijn heel wat elektrische massagetafels waaruit je kan kiezen, maar als je er zeker van wilt zijn dat je voor kwaliteit kiest, dan moet een massagetafel aan deze vereisten voldoen:

  • Lengte van 200 cm of meer
  • Draagkracht van 200 kg of meer
  • Matras van minimum 6 centimeter dik
  • Voorzien van CE-keurmerk

Waar moet je op letten bij de aankoop van een elektrische massagetafel?

Als je een elektrische massagetafel wilt kopen, dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. We geven je enkele tips:

Let op het formaat

elektrische-massagetafel

Er zijn grote en kleine elektrische massagetafels. Over het algemeen wordt een lengte van 190 cm aangeraden, maar als je vaak langere mensen masseert, dan kan je toch beter voor een groter formaat kiezen.

Naast de lengte is ook de breedte van de massagetafel van belang.

De perfecte breedte is afhankelijk van waarvoor je de massagetafel gebruikt. Als fysiotherapeut is een elektrische massagetafel met een breedte van 60 cm al ruim voldoende, maar voor een sportmassage mag het iets breder zijn: ongeveer 70 centimeter.

Elektrische massagetafels voor wellness-doeleinden moeten een breedte hebben van minimaal 73 cm.

Kies voor het beste comfort

Elektrische massagetafels zijn sowieso comfortabeler dan de niet elektrische varianten, maar toch zijn ze niet allemaal even comfortabel.

Als je er zeker van wilt zijn dat je kiest voor een comfortabele elektrische massagetafel, dan is het belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit van het matras.

behandeltafel-elektrisch

Een goed matras heeft een dikte van minimaal zes centimeter. Als dat niet het geval is, dan voelt de matras hard en oncomfortabel aan en dat is niet aangenaam en gewenst voor je klanten.

Duurzaamheid is belangrijk

Als je een massagetafel koopt, dan wil je natuurlijk niet dat deze na enkele maanden verslijt.

Dit kan je voorkomen door voor kwaliteit te kiezen. Een kwalitatieve massagestoel herken je aan de bekleding uit PU-vinyl.

Dit materiaal is stevig, kan tegen massageolie en gaat lang mee. De goedkopere massagetafels worden vaak bekleed met PVC. Dit materiaal gaat veel minder lang mee en voelt hard aan. Zeker iets om rekening mee te houden!

Ook niet onbelangrijk: het draagvermogen

De meeste massagetafels hebben een draagvermogen van 200 kg. Dit is meer dan voldoende in de meeste gevallen.

Soms kan het echter voorvallen dat ook jij op de massagetafel moet zitten tijdens een oefening en dat je klant ietwat zwaarder is.

In dat geval speel je beter op zeker door te kiezen voor een elektrische massagetafel met een draagvermogen van 300 kg of meer. Gelukkig hebben elektrische massagetafels meestal een groter draagvermogen dan de niet elektrische varianten.

Denk aan het gewicht

Sommige masseurs werken op verplaatsing. Als dat bij jou ook het geval is, dan is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht én de mobiliteit van de massagetafel.

Kies voor een massagetafel die zo licht mogelijk is. Als je het wilt verplaatsen van kamer, dan is een elektrische massagetafel op wieltjes een goede keuze!

De beste massagetafels (elektrisch)

Klik op de knop hieronder voor het het beste aanbod. Of bekijk onze top 3 beste elektrische massagetafels hierboven.Hierna lezen:

Categorieën: Materiaal

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *