Concept2 ergometer fitnessapparatuur – Wat is het aanbod?

Laatst bijgewerkt door Casper op juni 17, 2022

concept-2-ergometer
concept-2-ergometer

Met een Concept2 ergometer wordt meestal een roeitrainer bedoeld, maar ook er zijn ook andere concept2 ergometer apparaten.

In dit artikel vind je de verschillende varianten en bekijk je waar je deze kunt kopen.

Wat is een ergometer?

Met een ergometer wordt een fitnessapparaat bedoeld waarbij de weerstand in wattage kan worden ingesteld, aangepast en bijgehouden kan worden. Je hebt allerlei soorten apparaten die een ergometer kunnen zijn.

ergometer-concept2-scherm

Met een Concept2 ergometer wordt echter vrijwel altijd een ergometer roeitrainer bedoeld. Deze roeitrainers van Concept2 worden gebruikt in gyms, bij mensen thuis en tevens bij wedstrijden voor ergometer roeien.

De verschillende apparaten van Concept2

Er zijn verschillende soorten Concept2 ergometers te verkrijgen. Vaak wordt er gedacht dat hiermee alleen een roeitrainer mee bedoelt kan worden, maar er zijn ook ander soort toestellen die het merk op de markt gebracht heeft.

concept-2-ergometer-close-up

Aangezien er constant ontwikkelingen zijn worden er regelmatig nieuwe ergometer apparaten op de markt gebracht door Concept2.

Vooruitgang is waar het merk naar streeft. En dat is te merken aan de constante productie van de meest geavenceerde en moderne apparatuur.

Concept2 ergometer roeitrainers

model-d-pm5

Vrijwel elke roeitrainer van Concept2 is een ergometer. Mede om hierom zijn er enorm veel mensen die met veel pleziergebruik maken van de roeitrainers. Het is veruit het bekendste en populairste merk roeitrainers ter wereld.

Voorbeelden van Concept2 ergometers zijn model E, D en C. Deze roeiers doen het al jaren goed op de markt en er zijn enorm veel sportlocaties waar deze roeiers te vinden zijn.

Met name de modellen E en en D doen het erg goed. Beide zijn verkrijgbaar in het zwart en grijs. Vanaf 2022 dragen beide roeitrainers dezelfde naam en gaan ze verder als de RowErg roeitrainer.


SkieErg

De skiErg is een erg bijzondere Concept2 ergometer. Het is het eerste fitness ski apparaat op de markt.

Dit geavenceerde toestel bootst een soort langlauf beweging na. Hoe krachtiger je aan de kabels trekt, hoe hoger de weerstand wordt.

skierg-arm

De machine wordt voornamelijk gebruikt voor crossfit. Het is bedoeld voor cardio trainingen op hoge intensiteit.

Tijdens zo’n training is het mooi meegenomen dat je er ook nog eens kracht mee opbouwt. Net zoals de Concept2 ergometer roeitrainers train je met de SkiErg ook je gehele lichaam. Door de functionaliteit van dit apparaat wordt het steeds populairder onder crossfitters.


BikeErg

De BikeErg is een Concept2 ergometer van de nieuwste generatie. Op het eerste gezicht zal het apparaat er wat vreemd uitzien. Het heeft namelijk niet de looks van een doorsnee ergometer hometrainer.

Waar is een Concept2 ergometer te koop?

Ben je van plan om een ergometer te kopen? Lang niet alle winkels en webshops verkopen een Concept2 ergometer. Het kan daarom ook even zoeken zijn naar een verkooppunt.

Bovendien zijn de apparaten vaak uitverkocht door de grote vraag naar de toestellen. Benieuwd naar het huidige assortiment? Check dan de voorraden van onderstaande webshops:

Fitwinkel.nlBekijk voorraad >>
Fitnesskoerier.nlBekijk voorraad >>
Decathlon.nlBekijk voorraad >>Over Concept2

Het Amerikaanse merk Concept2 werd in 1976 opgezet door Dick en Pete Dreissigacker. Ze starten het bedrijf met het maken van roeiriemen. De roeispanen worden nu nog steeds gemaakt, en door de roeiers over de hele wereld gezien als de beste roeiriemen.

In 1981 produceerden Dick en Pete het indoor roeiapparaat. Het werd al snel de meest populaire roeimachine ter wereld. Het wordt gebruikt door Olympische roeiers, atleten en vele andere sporters van allerlei niveaus.

Het bedrijf heeft meer dan veertig jaar ervaring in het produceren van roeimachines. De Concept2 machines zijn roeiers van uitmuntende kwaliteit.

Ze worden gemaakt van hoogstaand materiaal, bovendien zijn ze makkelijk in gebruik, ze zijn licht en makkelijk te verplaatsen. Concept2 roeimachines beschikken over een trainingsmonitor die je tijdens de training met uitgebreide data verstrekt.

Trainen als een professional

Wil jij kunnen trainen net zoals de professionals? Met een Concept2 ergometer wordt dit werkelijkheid. De toestellen zijn speciaal gemaakt voor professioneel gebruik en er zijn dan ook erg veel topsporters die gebruik maken van de apparatuur.

Op veel topsport locaties zul je dan ook niet voor niks een dergelijk toestel terugvinden. Met name de roeitrainers van het merk worden onder veel coaches en sporters gezien als dé roeitrainers.

Niet alleen in Nederland is dit het geval, maar wereldwijd staan de Concept2 ergometers bekend om de goede, duurzame en stevige kwaliteit.

Categorieën: Fitnessapparatuur

Casper

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek. Voor Fit Voor Alles helpt Casper zijn lezers bij het verlenen van passend advies op het gebied van fitnessapparatuur, fitness, afvallen en supplementen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *