bokszak met optrekstang

Laatst bijgewerkt door Casper op februari 18, 2021

bokszak-met-optrekstang
bokszak-met-optrekstang

Een bokszak met optrekstang is de ideale combinatie voor kracht en uithoudingsvermogen. Het is handig voor boksers, maar ook als je aan fitness of crossfit doet is de combinatie van een bokszak met optrekstang erg handig.

Als je benieuwd bent naar de voordelen en de beste koop dan is dit artikel voor jou.

Het beste van twee trainingsmiddelen

Het beste van twee trainingsmiddelen komen samen als je besluit om een bokszak met optrekstang te kopen. Zo’n combinatie wordt voornamelijk veel gebruikt onder boksers. Je wisselt het stoten af met pull ups en kunt op deze manier zeer effectief trainen.

Conditioneel is het erg zwaar wanneer je bokszak training afwisselt met varianten van optrekken. Je kunt ook andere oefeningen tussen het stoten door doen. Denk bijvoorbeeld aan leg raises.

Een nadeel van een bokszak met optrekstang is wel dat je jouw handschoenen idealiter uit zal moeten trekken om te kunnen optrekken. Zoals je je misschien wel kan voorstellen is optrekken met bokshandschoenen aan niet zo’n heel er goed idee.

Een bokszak muursteun met optrekstang

boks-muursteun-met-optrekstang

Het is mogelijk om een pakket te kopen waarbij je zowel een bokszak als een optrekstang krijgt. Echter kun je ook een losse bokszak muursteun kopen. Als deze muursteun voorzien is van een optrekstang er boven dan kun je de bokszak er los bij aanschaffen.

Vind de beste koop

Het is altijd lastig om de beste koop te vinden. Dit geldt overigens voor vrijwel elk product en niet alleen voor een bokszak met optrekstang.

De combinatie van deze twee producten is vrij zeldzaam en er zijn dan ook niet erg veel verkooppunten die dit aanbieden. Toch zijn er een aantal goede mogelijkheden waar je uit kunt kiezen:

2 in 1 bokszak en optrekstang – Gorillasports

bokszak--pullup-bar

De 2 in 1 bokszak en optrekstang is een ideaal bundelpakket voor een functionele boks en kracht workout.

De optrekstang die kun je eenvoudig aan de muur monteren met vier bouten. Vervolgens hang je de Gyronetics bokszak eraan je kunt meteen gaan beginnen. Deze set is tevens geschikt voor professioneel gebruik.VidaXL Powertower met bokszak

optreksteun-vidaxl

Met het VidaXL fitnessaparaat heb je niet enkel een simpele optrekstang, maar een complete power tower tot je beschikking.

De power tower is een multifuctioneel fitnessapparaat waar je veel meer mee kan dan enkel optrekken. Je kunt er bijvoorbeeld ook mee dippen. Er zit ook een halterbankje aan dit toestel dat je in en uit kunt klappen.Zaken om rekening mee te houden

Als je een optrekstang met bokszak gaat kopen dan moet je er rekening mee houden dat je de stang ophangt op een plek waar je voldoende bewegingsvrijheid hebt. Wanneer je gaat stoten op de bokszak dan wil je er namelijk omheen kunnen bewegen.

Ook moet er ruimte zijn voor de bokszak om heen en weer te kunnen bewegen wanneer je er tegenaan stoot. Je kunt het binnen ophangen, bijvoorbeeld in je zelfgemaakte gym of je kunt het buiten ophangen, waarover later meer.

Gewicht van de bokszak

Aangezien de optrekstang een maximale belasting heeft en de bokszak hier al aanhangt moet je er rekening mee houden dat de pull up bar mét zak eraan een lagere belasting heeft. Om erachter te komen of het voldoende belastbaar is kun je een simpele rekensom maken.

Je telt jouw lichaamsgewicht simpelweg op bij het gewicht van de bokszak. Als dit bij elkaar lager is dan de maximale belastbaarheid dan zit je goed. Maak je gebruik van een weightvest of ander extra gewicht tijdens het optrekken? Dan moet je hier uiteraard ook rekening mee houden.

Buiten ophangen

Misschien heb je buiten wel al een pull up rack staan. Als het mogelijk is om aan dit rek een bokszak op te hangen dan heb je enkel nog een bokszak nodig om aan te schaffen. In dit geval is het belangrijk dat je een goede bokszak koopt die geschikt is voor outdoor gebruik.

Is deze hier namelijk niet geschikt voor, dan zal het de kwaliteit niet ten goede komen en zal er snel slijtage optreden.

Ook als je van plan bent om een bokszak met optrekstang als bundelpakket te kopen en je wilt deze in je tuin bevestigen dan dien je er rekening mee te houden dat je een outdoor pull up bar nodig hebt. Deze heeft een speciale coating voor outdoor gebruik. Dit is om roestvorming te voorkomen.

Los van elkaar kopen

Heb je besloten dat je toch liever een optrekstang en een bokszak los van elkaar aanschaft? Ook dit is geen probleem. Idealiter zorg je wel dat je de zak aan de stang kunt ophangen om ruimte te besparen. Maar als dit niet mogelijk is dan kun je het natuurlijk ook los van elkaar ophangen.

Voor het uitzoeken van de beste optrekstang kun je een kijkje nemen in het artikel pull up bar kopen. En voor het aanschaffen van een bokszak kijk je het best is ‘t artikel bokszak kopen.

Relevante onderwerpen:

Bokszak ophangen

Categorieën: Materiaal

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *