Boksschoenen kopen? de Top 3 voor Dames en Heren

Laatst bijgewerkt door Casper op april 28, 2023

boksschoenen
boksschoenen

Wat is het belangrijkste attribuut om te boksen? Handschoenen uiteraard, maar boksschoenen staan zeker ook hoog op die lijst.

Ze zorgen voor grip en geven jou als bokser de middelen om op een goede en effectieve manier te boksen.

Er zijn veel verschillende schoenen en merken. Na het lezen van dit artikel weet je wat de beste boksschoenen voor dames en heren zijn. Ook ontdek waar je bij de aanschaf op moet letten. En dat is nogal wat.

Wat zijn de beste boksschoenen?

Smaak speelt zeker een rol als je op zoek gaat naar nieuwe boksschoenen. Toch zijn er wel degelijk belangrijke verschillen tussen boksschoenen.

Als je op zoek bent naar de beste boksschoen, is het een aanrader om de Adidas Box Hog te kopen. Deze schoenen zijn populair bij zowel hobbyboksers, als professionals.

Deze schoenen staan erom bekend dat ze zeer licht zijn. Je hebt er maximale grip mee. En hoewel het volgende uiteraard smaak is, zien ze er met hun traditionele ontwerp ook gewoon stoer uit.

Dit zijn ook prima schoenen voor MMA en andere vormen van boksen, zoals kickboksen.

Beste boksschoenen voor heren

Bij de drie beste boksschoenen voor heren hoef je niet te zoeken naar de Adidas Box Hog, omdat die zojuist al is genoemd.

Dat is nu eenmaal de beste schoen die je kunt bestellen. Niettemin kom je met de volgende boksschoenen ook een heel eind.

1. Adidas Speedex 18

Als je een boksschoenen van het merk Adidas gaat kopen, zit je vrijwel altijd goed. Adidas is gewoon een goed merk, dat ook nog prima betaalbaar is. Speedex is een lijn van Adidas die al lang loopt.

De Speedex 18 is de nieuwste variant. Ze zijn licht en je middenvoet krijgt extra stabiliteit en ondersteuning. Bekijk de prijs.

2. Nike Machomai

Deze boksschoenen wegen slechts 266 gram. Je hebt uitstekende grip dankzij de uitgekiende zool. Je voeten blijven in deze schoenen cool en droog.

De boksschoenen van Nike worden alom gewaardeerd. De Filipijnse bokslegende Manny Pacquiao (veelvoudig wereldkampioen) wordt gesponsord door het merk.

3. Venum Elite

Aan de Venum Elite is meer dan twee jaar gewerkt. Het zijn de eerste professionele boksschoenen van het merk. Deze schoenen hebben veel grip en zorgen voor stabiliteit.

Door het gaas kunnen je voeten blijven ademen tijdens het boksen. De levensduur van de Venum Elite is lang.

Beste boksschoenen voor dames

Boksschoenen voor dames onderscheiden zich van de exemplaren voor heren doordat ze over het algemeen nog iets hoger zijn.

Dit wordt dan ook vaak een bokslaars genoemd. Je enkels worden met een bokslaars optimaal beschermd. Dit zijn de beste boksschoenen voor dames die je kunt kopen.

1. Adidas Box Hog

Van deze boksschoenen van Adidas zijn er verschillende types. De Box Hog 3 is de meest recente. Je voeten worden met deze schoenen optimaal ondersteund.

En door de dunne zool heb je direct contact met het canvas. De schoenen wegen iets meer dan 300 gram, wat een prima gewicht is. Bekijk hier de prijs.

2. Super Pro Combat Gear

Deze schoenen zijn niet specifiek voor dames ontwikkeld. Wel sluiten ze door hun pasvorm en geringe gewicht perfect aan bij de wensen van vrouwelijke boksers.

Er zijn meerdere types boksschoenen van dit merk op de markt, waarvan de Speed78 er een is. De prijs bekijk je hier.

3. Low Top Everlast Womens Boxing Shoes

Een hele mond vol. Deze zwart met goud gekleurde boksschoenen zijn van het bekende merk Everlast, dat al sinds 1910 bestaat.

De schoenen laten je als een wervelwind door de ring bewegen. Ze gaan lang mee en zitten als gegoten.

Waarom zijn goede boksschoenen belangrijk?

schoenen voor boksen

Boksen is een van de weinige vechtsporten waarbij schoenen worden gedragen. Dat heeft een meer dan goede reden.

Voetenwerk is namelijk een van de belangrijkste onderdelen van het boksen. Als je weleens in de boksring hebt gestaan, weet je dit maar al te goed.

Boksschoenen moeten stevig zijn, omdat je heel wendbaar moet zijn en alle kanten op springt. Aan de andere kant moet je ook letterlijk stevig in je schoenen staan.

Zeker als je niet thuis gaat boksen, maar met een sparring partner in de ring staat, krijg je nogal eens een tik te verwerken.

Goede boksschoenen zijn licht, maar niet te licht. Toch is het belangrijk dat je nauwelijks in de gaten hebt dat je ze aan hebt. Als je goede boksschoenen hebt, worden je voeten optimaal beschermd.

Wat zijn de beste merken?

Iedereen heeft een voorkeur voor zijn of haar favoriete merk boksschoenen. Daarom is het lastig om op voorhand te zeggen welk merk het beste is. Wel is het zo dat bepaalde merken hun waarde hebben bewezen.

Tussen die gevestigde namen, zie je een hoop bekende namen die je prima van andere sporten kunt kennen.

Adidas is een van de meest bekende merken als je kijkt naar boksschoenen. Als je online gaat zoeken, kom je deze naam het vaakst tegen.

Ook Nike is een meer dan gevestigde naam in de wereld van het boksen. Reebok heeft een wat kleiner assortiment, maar de schoenen die je tegenkomt, zijn doorgaans van uitstekende kwaliteit.

Er zijn ook merken die wat minder bekend zijn, zeker bij mensen die niet echt thuis zijn in de bokswereld.

Dat wil niet zeggen dat ze kwalitatief slecht zijn. Zet dus niet op voorhand een streep door merken zoals Dreamcatcher. Deze schoenen kunnen soms verrassend uit de hoek komen.

Hier moet je op letten bij de aankoop

vechtsport schoenen aantrekken

Hoewel de aanschaf van boksschoenen waarschijnlijk niet de grootste investering uit je leven gaat zijn, is het wel belangrijk om goed na te denken over wat je koopt.

Kwalitatief matige boksschoenen zorgen alleen maar voor problemen, zoals blessures. Daarom kan je beter goed met de volgende zaken rekening houden.

Gewicht

Het is je waarschijnlijk bij de lijstjes al opgevallen: gewicht is heel belangrijk als je boksschoenen gaat kopen. Je bent constant in beweging, of je nu in de ring staat of tijdens het thuis boksen.

Daarom is het belangrijk dat de schoenen zo licht zijn dat je ze nauwelijks voelt zitten. Aan de andere kant is het van belang om stevig op je benen te blijven staan.

Een goed gewicht voor een boksschoen is rond de 300 gram. Natuurlijk kan je daar iets boven of onder zitten.

Het is persoonlijk of je voor een zwaardere of lichtere schoen kiest. Met lichtere schoenen ben je meer wendbaar, met zwaardere schoenen sta je steviger in de ring.

Hoogte van de boksschoen

Boksschoenen kunnen zowel hoog zijn, tot ver over je enkel, als wat lager.

Er zijn drie keuzes, laag midden en hoog. Hoe hoger de schoen is, hoe meer ondersteuning je enkel krijgt.

De hoge schoenen komen bijna tot je kuiten, de lage boksschoenen gaan zo hoog als je enkels. De middelhoge zitten daar tussenin.

Als je snel problemen met je enkelbanden hebt, is het verstandig om voor hoge boksschoenen te kiezen.

Ventilatie

Als je zelf weleens gebokst hebt, is dit geen nieuws voor je. Terwijl je bezig bent, zweet je als een otter.

Daarom is het belangrijk dat je boksschoenen hebt die voor goede ventilatie zorgen. De ventilatie bovenop de schoen moet goed zijn, om je voeten te laten ademen.

Met goede ventilatie zorg je er bovendien voor dat je boksschoenen langer meegaan. En het is ook gewoon een stuk prettiger om tijdens het boksen geen doorweekte voeten te hebben.

Koop een set

Iedereen wil wel profiteren van een goede deal. De meeste webwinkels geven je de kans om een set aan te schaffen. Daarmee koop je behalve boksschoenen ook scheenbeschermers en handschoenen.

Dit is een stukje voordeliger dan wanneer je alle benodigdheden apart aanschaft.

Een nadeel hiervan is wel dat de sets niet door jou zijn samengesteld. Aan de andere kant is het aanbod vaak zo ruim dat je altijd wel een mooie set kunt vinden.

Let er wel op dat je niet koste wat het kost wilt beknibbelen op de prijs van nieuwe boksschoenen. Daar zijn ze te belangrijk voor.

Grip

De grip van je boksschoenen en kickboks schoenen is misschien wel het belangrijkste kenmerk. En tegelijkertijd het lastigste om te bepalen.

Je wilt genoeg grip hebben op de grond, maar je moet ook soepel kunnen draaien.

Het is zaak om naar de goede balans te zoeken, en naar je persoonlijke voorkeur te kijken. Probeer anders eens wat verschillende schoenen uit en win advies in bij anderen. Het is de moeite meer dan waard, omdat grip niet te onderschatten valt.

Voor de juiste grip is het essentieel dat je speciale boksschoenen koopt, en niet bijvoorbeeld fitness schoenen.

Het schoeisel voor boksen is behoorlijk specifiek. En je gaat zeker nooit op je hardloopschoenen boksen. Die zijn voor het hardlopen gefabriceerd. Met speciaal ervoor gemaakte schoenen loop je tijdens het boksen geen blessures op!

Klik hieronder voor het beste aanbod boksschoenen:
💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Materiaal

Casper

Casper is personal trainer en trainings- en voedingsdeskundige. Hij doet al 7 jaar fanatiek aan fitness en helpt anderen om hun fysieke doelstellingen te behalen. Zijn kennis is afkomstig uit het doorspitten van studies en volgen van opleidingen. Daarnaast beschikt hij over een flinke dosis praktijkervaring op het gebied van trainingsleer en diëtetiek. Voor Fit Voor Alles helpt Casper zijn lezers bij het verlenen van passend advies op het gebied van fitnessapparatuur, fitness, afvallen en supplementen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *